Груйчо, май си на хранилка при БРЕФ!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
Набивам се тук, защото земеделските земи все още са евтини и има накъде да поскъпват. Мое лично мнение ...Като претеглих везните с BREF, реших засега да не инвестираме в офиси под наем, поне докато не мине Ковид-кризата.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Тотално ми писна от мурафетите на г-н Донев. Днес за пореден път лъсна един такъв - DUH !!!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Това не звучи добре, да се отървеш от тези, които са заформили дъно и се очаква тепърва да се вдигат и да се набиеш в напомпани, ако и да са дивидентни, но ти си знаеш
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнениеИмам и други акции от преди това, но ги имам за рискови - CCB, CHIM, FIB, SFARM, SFTRD, като последните 2 вече разчиствам, за сметка на увеличение в HIKA и HES
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Така е, но депозитът е безрисков, а тук особено на тези нива, си има риск. Пък и над 3 няма какво да прави тази акция, щото няма какво да я подкрепи, Отделно, утре мажо решава, че ще купи едни 50 000 дка, щото някой негов познат му ги дава на прИмоция и лелеяният дивидент отива в кофата - примерна хипотеза, която е съвсем реална. Затова ми е интересна стратегията на Дизайнера и защо се набива точно тук и точно сега, на тези цени? Щото много са като него, но единици се решават. Иначе си напълно прав, ако няма нови маймуни на клона, няма как да стане работатат
- 2 Харесвания
Коментар
-
25000 лв тук и близо 5000 лв в BGX
Имам и други акции от преди това, но ги имам за рискови - CCB, CHIM, FIB, SFARM, SFTRD, като последните 2 вече разчиствам, за сметка на увеличение в HIKA и HESNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Поне 10% от тук е по-добре от 0-та, пък и как ще стигне 3 и нагоре, ако няма по-късно включили се
Коментар
-
Принципно си закъснял, но по-добре късно, отколкото никога. Интересно ми е каква е стратегията ти - 100% в Атера, защото.... Или нещо друго - етф, злато, имоти, определени акции и т.н. Чисто любопитство. Успех тук
Имам и други акции от преди това, но ги имам за рискови - CCB, CHIM, FIB, SFARM, SFTRD, като последните 2 вече разчиствам, за сметка на увеличение в HIKA и HESLast edited by Designer; 17.08.2021, 21:50.
- 1 like
Коментар
-
Щото им е изгодно, а и нтересът клати фесаИначе за всички акционери най-изгодно е това дружество да се ликвидира - тогава може да се види цена и около 3,50, иначе всичко над 3 е химера
ПЕПЕЛ ти на уста Груйо!!!!!
Съкън, най ми е добре да се движа с пазара с помоща на тази банка! -дано си разбрал
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
да бе да, да купят по-скъпо от това дето са продали и да имат печалба?!?
А ако продадат на 1500 земя дето са купили на 500 и отчетат печалба и в същото време купят друга земя на 2000/3000/5000лв това не би се отразило по никаккъв начин на печалбата им за разпределение тази година - счетоводство (с изключение на разходите дето ще имат като такса за управление върху тези 2000/3000/5000лв).
Коментар
-
Не съм казал, че ще отпадне, то по закон си го има, казвам само, че сега ще се освободи един кеш от да речем 40-50 милки от продажби (на ангро), ма идва една "много изкушаваща" сделка от 30 000 декара по 1500 лева - и баааам, печалбицата спаднала от 50 милки на 5 милки. Съвсем хипитетична ситуация, не казвам, че точно това ще стане. А тази акция се движи от печалбицата (и яхтата).
А защо ще го направят -причините са 2 и съм ги описал много ясно - двете комисиони, които се плащат - едната е на база средната покупна стойност на цялата им земя (пределно ясно е, че като се продава стара земя, купена на 300 кинта, и се купув нова на 1500, средната покупна стойност на цялата земя расте), а другата е 10% от печалбата при всяка продажба. Т.е. яхтсмените имат отчаяна нужда от алъш вериш, за да им върви комисионката - няма да се Очудя, ако е над 10 милки за тази година.
Затова и питам дизайнера какви са му мотивите да влезе точно тук на точно тази цена и каква му е стратегията с парите от депозита - 100% тук или нещо друго?
А дано!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Колкото и земя да купят с кеша, на каквато и цена да купят това не би свалило печалбатане говорим към към даден момент или печалбата за миналата година
Коментар
-
Нещо бъркаш печалбата с кеш-а, и защо мислиш, че след като толкова години не са го правили, сега ще го направят?Иначе за всички акционери най-изгодно е това дружество да се ликвидира - тогава може да се види цена и около 3,50, иначе всичко над 3 е химера
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Колкото и земя да купят с кеша, на каквато и цена да купят това не би свалило печалбатаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар