IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Евала им бичим на яхтата - те така се работи на този пазар. Продава някой 12500 акции (не че са някаква сума, но все пак) и сваля цената с 3% и буууум, няколко минути по-късно с дребна поръчка за 100 папира акцията е вече на плюс за деня с процент и нещо. Маркетмейкъри, сър! Апорпо, в Халтурата ситуацията е същата - във всеки момент, в който някой разпродаде по-голяма бройка и свали цената, яхтмените са на вахта и купуват 20-30 акции, за да не излезе барчето за деня на минус с голяма обороция - това е запазената марка на яхтата и всички други имат много боП да ядат, докато ги стигнат! После някои правили технически анализ на бфб - смеееех
    Харесвам те, Груев. Много точен барометър си, винаги, когато започнеш да хейтиш някоя книга и тя скача. В тази връзка, престани да хвалиш кравата, че има още път нагоре

    Коментар


    • ? Бюлетина, бюлетина се бави,- ако и са купили 5-7К дка , ти да видиш кушия

      Коментар


      • Евала им бичим на яхтата - те така се работи на този пазар. Продава някой 12500 акции (не че са някаква сума, но все пак) и сваля цената с 3% и буууум, няколко минути по-късно с дребна поръчка за 100 папира акцията е вече на плюс за деня с процент и нещо. Маркетмейкъри, сър! Апорпо, в Халтурата ситуацията е същата - във всеки момент, в който някой разпродаде по-голяма бройка и свали цената, яхтмените са на вахта и купуват 20-30 акции, за да не излезе барчето за деня на минус с голяма обороция - това е запазената марка на яхтата и всички други имат много боП да ядат, докато ги стигнат! После някои правили технически анализ на бфб - смеееех
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

        Коментар


        • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
          Кой изсипва ?

          Сетили се за корекция бенчовци, а след тях и каролец, добре е;- повече от ланшния див-нт, че даже +бъдещия

          Коментар


          • Кой изсипва ?

            Коментар


            • Опааа

              Коментар



              • Може би г-н Айнщайн смята ,че щом цените в най-големия износител на пшеница в света са на рекордни нива,то на световните пазари те трябва да падат Много странна логика.

                аз винаги боравя с факти и доказателства ето и real-time data ,и то на месечна база от борсата в Чикаго
                Click image for larger version

Name:	111.jpg
Views:	1
Size:	13.8 КБ
ID:	3796721

                Last edited by X_Y; 24.08.2021, 20:56.

                Коментар


                • Цената на пшеницата за месеца расте до най-високото си равнище от поне десетилетие

                  https://www.investor.bg/evropa/334/a...ciiata-334243/


                  Коментар


                  • груйче ,понеже си тръгнал на краставичар краставици да продаваш, Фърлих едно око на твоя джънк, и въздух под налягане, Бреф.

                    https://invst.ly/vtbo8



                    Вижда се ,че акцията прави много изненадваш 50% ръст ,И това става с НАМАЛЯВАЩ ,и то много СМЕШЕН обем !!! Тук ще имаш домашно...потърси в гугъл какво значи това. Но аз ще ти дам един жокер.Търси думата "отрезвяващ душ"

                    Така,точка 2.Балонизираният "актив" Бреф в момента се намира в зона с много силни нива на съпротива /зона с 4-етворен връх/.Като това става пак повтарям с НАМАЛЯВАЩ и то много СМЕШЕН обем !!! Такива здрави върхове,за да са легитимно чупени,се бият с ОГРОМНИ обеми,а не със СМЕШНИ даже и за БФБ !!!

                    Точка 3.Заговорихме за обемите.Ами аз примерно и да искам да влезна в Бреф,аз ще кача цената с 50% и пак няма да мога да влезна !!! И хем не съм голяма риба! Какво остава пък за тях ! Ами после като искам да продам ??? пак -50% ! Еми аз още преди да почна да търгувам съм -100% от спреда /-50% влизане и толкова излизане/ хахаха Ами когато американците пръднат и настане паниката ? Когато почне да се лее кръв на Wall ST , тук как ще се излиза ??? на 0.20 -0.10 лв

                    Отделно този малък обем автоматично ми казва на мен,че тази акция е НЕЛЕГИТИМНА .Няма гаранции ,че едно или няколко обединени лица(може и с поставени такива ) притежаващи "активи" в тази балонизирана акция,не ПОМПАТ ЦЕНАТА ИЗКУСТВЕНО (с много малко пари на борсата могат да се вдигнат изкуствено "активите" на дружество на хартия) !!! Отделно утре могат да я напомпат до 2.60 ,а след седмица да я свалят на 2.00 примерно.Или както им е на кеф.Не мерси,ще пропусна !

                    Като заключение тази акция Бреф НЕ СТАВА ! освен ако не търгуваш само с 500-1000лв,но и тогава не си струва да си губиш времето .Като инвестиция също НЕ СТАВА поради гореизложените причини и най-вече спреда .

                    Има буквално ХИЛЯДИ по-добри акции по света,където да си вкараш парите
                    Last edited by petrg5s; 20.08.2021, 17:25.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

                      Груйче, едно е да купиш един път земя и да я държиш, а съвсем друго е да търгуваш със земя. Различни неща са. Все пак за толкова години на борсата трябваше да разбереш каква е дейността на фонда
                      Обаче неколкократно Груйчето е изразявал , описвал, обяснявал и друга теза - След дългогодишната търговия със земя, във фонда са залежали терени неособено интересни - както се казва шубраци и трънаци, а качествената и търсената земя бяга по-бързо при друг собственик. Според мен има поне няколко грама истина в тази хипотеза.
                      http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
                        Я се чудих що атерата дръпна толкоз, а той груеца е прехвърлил хейта тука. Уникален е, просто няма пропуск при хуленето, справка Алтерко, доверие, албена, атера, агрия, хика. Анти грую портфейл е топ.
                        Има нещо вярно....идеален контра индикатор е тоя дребен мушмурок
                        Ако е булиш --> продавай ....ако е мечка, купувай възможно най-бързо ! Поне засега е железен и няма пропуск !
                        Аз даже съм навит да му плащам по някой лев ,да се включва чат- пат ,да си казва "прогнозите"
                        Last edited by petrg5s; 20.08.2021, 13:11.

                        Коментар


                        • Я се чудих що атерата дръпна толкоз, а той груеца е прехвърлил хейта тука. Уникален е, просто няма пропуск при хуленето, справка Алтерко, доверие, албена, атера, агрия, хика. Анти грую портфейл е топ.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            А за потенциалът на двете е безсмислено да се говори, затова и предложих бас, ма никой не ми се върза - явно толкова и вярват на ръста тук, сравнен с брефчето, щото тук повече от 3 - 3,50 няма къде да иде, а брефчето на е обречено да иде на 5-6, че и повече.
                            груйче , първо хората тук отдавна се преминали през пубертета ,за да се хващат на някви смешни басове

                            2. Както казах ,баса е смешен също теб.Аз мога да се хвана, но не за 200лв ,а за 10-20 000 лв ,но аз ще определя условията кое,как ,защо и т.н. като всичко ще е желозобетон, за да не може да се измъкнеш като загубиш.С Нотариус ,като парите ще се преведат предварително в ескроу сметка и т.н.

                            3.Не знам колко ти плаща тази смешна компания Бреф,но по-добре да спрат, щото им правиш лоша реклама. Сега го погледнах това дружество ,макар че няма смисъл щом се занимават с нед. имоти. Всичко което е свързано с имоти е БГ му предстои ОГРОМЕН КРАХ .В момента цените са балонизирани до почти краен предел,като е по-скъпо от доста ЕУ държави хем сме най-циганската държава,без грам инфраструктура,паркове,гаражи и т.н. Ниско качествено строителство,с трето качество материали ,отделно пестено от материали и всичко това изградено от майстори цигани ,който не могат да сметнат 56+22 ,но градят нова България . Иди малко по Белия свят да видиш за подобни пари на нашите какво ще вземеш.......НО....... не това е най-големия проблем с имотите в БГ. Най-големия проблем се казва Д........Я .Ай сега брой точките и включи реотана на последна степен да загрява....

                            Чисто технически ако говорим,а както е видно от някой чертежи по-долу става ясно, че не говоря празни приказки като теб,в най-добрия случай това смешно дружество ще гравитира между 1.50 и около 2.2лв !!! ако си бие върха може да качи още малко ,но няма потенциал понже технически е свърхкупено. 5-6 лв това са МЕГА АБСУРДНИ цени и могат да съществуват само в празните глави на тъпаци като теб,който са се натоварили с джънк и си мислят че са ударили джакпот.Не ,не си ударил джакпот ,а си глътнал доста вода и ще продължаваш да гълташ. Времевия хоризонт на тази прогноза е до лято 2022.За по нататък мога да кажа като наближи този перидод,защото не съм Нострадамус и не говоря празни приказки като теб !

                            Отностно потенциала Атера или Бреф,то даже е смешно да го обсъждаме Второто всеки един момент ако американците пръднат и гълташ вода почти до 0.20-0.10ст ,но ти имаш опит

                            Между другото,ровейки се в компаниите на БФБ,чисто технически мога да кажа ,че има една компания с наистина много,много голям потенцил(над 100%).Не е Атера,разбира се не може да става и дума за Бреф,а друга.Но не искам да я споменавам засега.
                            Last edited by petrg5s; 20.08.2021, 10:07.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение

                              БРЕФ няма мажоритарен собственик. Дивидентите се очаква да намалеят следващите няколко години, в следствие на безумната промяна в закона за АДСИЦ, докато се плащат кредитите, но пък БРЕФ е с програмирана ликвидация, така че стойността си остава в акцията за тези, които са дългосрочно там.
                              не е само това, да сравняваш управляващото дружество на бреф и атера е все едно да сравняваш старопланинските и синергоня, да речем. Едните се стремят по всички начини да не набутват акционерите си, другите се стремят по всякакъв начин да си увеличат комисионката с абсолютно излишен алъш-вериш. За прозрачността на едните и другите също няма да отварям рече - бреф са единствените на бфб (май и халтурата правеше, ма не съм сигурен), дето имат уебинар и в него отговарят на всякакви галфони, включително на такива като мен. И после го записват, като напримерпоследният Точно с такъв уебинар ме спечелиха за по-голяма покупка - освен другите въпроси, задох и защо не си вдигнат оценката на парцела на Бриколаж в отчета, за да е по-реалистичен с огелд на предстоящата спирка на метрото точно пред него (14 декара по минимум 3000 евро квадрата са това, т.е. само с този парцел могат да си платят абсолютно всички кредити и не са го пуснали на пазара, не са го продали на секундата с все договора на наемателя върху него), която е поне по 3 вече, а те казаха, че ако я вдигнат, само ще увеличат таксата, която се плаща са управляващото дружество, т.е. на тях самите, и ще ощетят миноритатите. Сравни си го с тук

                              А за потенциалът на двете е безсмислено да се говори, затова и предложих бас, ма никой не ми се върза - явно толкова и вярват на ръста тук, сравнен с брефчето, щото тук повече от 3 - 3,50 няма къде да иде, а брефчето на е обречено да иде на 5-6, че и повече.

                              И да, бреф е с програмирана ликвидация към 31.12.2029, а и самото управляващото дружество го потвърди, че хоризонтът им на продажби е тази дата. А тук думичката ликвидация е много мръсна, щото мажо не е луд да убива кокошката, дето му носи едни 5-10 милки на годишна база за нищо правене и отделно врътките с аверчетата при покупки.

                              Но всеки сам си решава - това е само отговор към Дизайнера, щото ме попита. Бъдете здрави и успешни
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
                                Стига сте се дърляли! Искам да дам един пример за АДСИЦ, който дава прескъпо офиси под наем (работя в един такъв) и не дава дивидент на акционерите - FPP, иначе казано Феърплей! Та въпросът ми към г-н Груев е: От къде е сигурен, че собствениците на БРЕФ няма да направят същото???
                                БРЕФ няма мажоритарен собственик. Дивидентите се очаква да намалеят следващите няколко години, в следствие на безумната промяна в закона за АДСИЦ, докато се плащат кредитите, но пък БРЕФ е с програмирана ликвидация, така че стойността си остава в акцията за тези, които са дългосрочно там.

                                Коментар

                                Working...
                                X