If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дали сега е добър момент да се влезе? Сори за глупавия въпрос, но тези адциси много много не ги разбирам.
Щом не ги разбираш, по-добре недей влиза. Иначе дали сега, дали миналата седмица или следващата едва ли има някаква съществена разлика. Моето мнение е, че надолу цената вече трудно ще падне и може леко да се покачи.
Има връзка между цената на петрола и земята , не от гледна точка на цени на катрофи и домати , а в малко по глобален мащаб. Рисковите инвестиции в корпоративни акции се хеджират точно с недвижими имоти , а нашите ATERA и ELARG са такива , портфейите на рисковите фондове на двете управляващи дружества го доказват. При евентуална война , каквато беше и темата по долу и ударно увеличение на цената петрола очаквайте и повишение на АДСИЦ пропопционално на повишнието на петрола. Не претендирам за компетентност
Чак пък такова срутване? Някой да има предположения на какво се дължи? На увеличаването на капитала, ама то не е лошо нещо. Но май всички мислят противното.
И аз не ме разбирай погрешно, и аз смятм че земята е перспективно вложение. Но да се търсят подобни връзки си е загуба на време, просто колкото повече нашето земеделие се приближава до това в ЕС толкова повече ще се приближават и цените на земята - на мен това ми е напълно достатъчно като аргумент. Селскостопанските продукти са търгувани в международен план стоки, субсидиите тук постепено ще се приближават до тези в ЕС, либерализира се постепенно и режима за закупуване на земя, имаме що годе свободно движение на капитали, тоест едно хармонизиране на цените земята е съвсем нормално и почти неизбежно, ако запазим настоящият си път.
Ако цената на петролът скочи с много, най-малкото, което ще интересува, който и да е ще е цената на картофите. Рецесията удря цените на повечето активи. Аз тогава по бих предпочел да си взема акции на Ексон, а не да чакам чудо от зеленчуци
Коментар