Колега ,не разбрах само със какво правиш сравнение и каква доходност е добра за теб:дали със депозити,дали с аналогични дружества ,дали с директна покупка на земя
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнениеБраво за старанието. Рентата в България ще конвергира по-бързо до средноевропейските равнища. Струва ми се, че ниска я залагаш и оттам ти пада очакваната печалба и доходност.
http://octafinance.com/2011/09/advance-terrafond/
Коментар
-
Браво за старанието. Рентата в България ще конвергира по-бързо до средноевропейските равнища. Струва ми се, че ниска я залагаш и оттам ти пада очакваната печалба и доходност.
Първоначално изпратено от octacomm Разгледай мнениеЗдравейте,
Прикачам тук графика представяща очакваната възвръщаемост при дългосрочна инвестиция в акциите на Адванс Терафонд, според мой анализ.
Който се интересува да види целият анализ може да посети уеб сайтът ми на:
Според мен акциите на Адванс Терафонд не са добра инвестиция на цените около които сме. Ако в следващите 2 години имаме цена около 0.8-0.9 лв/акция, аз лично бих бил купувач. Ако нямаме така цена здраве. И все пак, на този етап инвестиция в земеделста земя дългосрочно би била по-добра инвестиция от Адванс Терафонд. Коментарът ми не е препоръка за покупка или продажба.
Коментар
-
Очаквана възвръщаемост при различни цени на акцията
Здравейте,
Прикачам тук графика представяща очакваната възвръщаемост при дългосрочна инвестиция в акциите на Адванс Терафонд, според мой анализ.
Който се интересува да види целият анализ може да посети уеб сайтът ми на:
Според мен акциите на Адванс Терафонд не са добра инвестиция на цените около които сме. Ако в следващите 2 години имаме цена около 0.8-0.9 лв/акция, аз лично бих бил купувач. Ако нямаме така цена здраве. И все пак, на този етап инвестиция в земеделста земя дългосрочно би била по-добра инвестиция от Адванс Терафонд. Коментарът ми не е препоръка за покупка или продажба.
Коментар
-
Благодаря за отговора.
Тези над 40 млн. лева са сигурно към 100 000 дка земя, която не виждам как ще се купи през следващите години на същите цени със сделки на дребно. Затова ми минаваше през ума, че имат някакъв по-сериозен проект, който още не е обявен, като например да купят готов портфейл на друг адсиц или някой друг инвеститор, нещо такова. Затова питам. Факт е, че като рента земята носи доходност колкото депозит приблизително, но в същото време земята увеличава цената си, парите само се обезценяват, затова не виждам много логика в действията на мениджмънта, ако наистина смятат да поддържат толкова кеш. В крайна сметка за какво са набрали тези средства от инвеститорите.
Бих бил доволен ако покупките са малко повече от продажбите при този марж, който правят.
Друго, което ми хрумва е да са си поставили за цел да изригнат с висок дивидент за 2011, какъвто вече се очертава и с това да привлекат нови чужди инвеститори при ново увеличение на капитала догодина, но пък как ще го оправдаят при наличието на този кеш?
Както и да е, ще следим ситуацията, а ако някой от мениджмънта чете нашите коментари, не е лошо да се замислят да изведат под някаква форма актуализирана визия за следващите няколко години пред публиката
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеаз също имам някои възможни обяснения за себе си на продажбите и покупките, но факта, че вече има ясна тенденция да се продава повече, отколкото се купува и да се трупа много кеш ми говори, че има някаква идея, която нас не ни е ясна и не е обяснена в документите на компанията. Някой, ако е ходил на ОСА може и да знае нещо. В крайна сметка няма никаква логика един АДСИЦ да го играе депозант като нашия форексмастър. Имам акции.
Според мениджмънта няма всяка година да е така добра като последната и арендаторите да имат толкова кеш, който да се чудят какво да правят. А имайки предвид многото кеш, хубаво е и това че доходността върху кеша не е много по-различна от доходността от земята на този етап, а мисля че върху него и комисионни не се начисляват. А другото е че значително по-добър дивидент ще дадат разбира се, а в смутните времена това май е най-добрата новина.
Разбира се всяко действие или бездействие си има и положителни и отрицателни страни.
Поздрави!
Успех ти желая!
Коментар
-
Първоначално изпратено от TRAPPER Разгледай мнение1. Tова добре, НО щом продават земята на такава хубава цена, земята е добра !
2. Щом земята се вдига, както е видно и от доходноста ,защо да се продава ?
3 Най-добре някой от дружеството да обясни и разсея съмненията !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеВъзможна е следната хипотеза:
1. Продават се парчета с по-малки размери, които би било трудно да се комасират към останалите парцели на Атера или за които няма кандидати да ги арендуват/наемат, т.е. няма полза от тях; Нека си припомним, че около 23 % от земята не е отдадена под аренда/наем, полза нула;
2. С парите от продажбата се купуват по малко декари нови (отделни) парцели, на по ниска цена, но които имат добър потенциал за комасиране с налични по-големи близки блокове на Атера в землището; Получените комасирани блокове имат доста по-голяма цена, но ще се продават на големи (чуждестранни) инвеститори по-късно;
3. Полза от такъв процес на размяна чрез закупуване имат и двете страни, тези които купуват от Атера и самите те окрупняват, и Атера която така окрупнява;
4. Ако процесът е приблизително такъв предполагам е по-изгоден, макар и абсолютното количество земя намалява, защото се "опозотворяват" неизгодните парцели, спрямо варианта да държиш тези парчета без да ти носят ползи.
Професорът (аграр икономист)
Имам акции, горното не е съвет за покупко продажба, а само дискусия.
2. Щом земята се вдига, както е видно и от доходноста ,защо да се продава ?
3 Най-добре някой от дружеството да обясни и разсея съмненията !
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеКолеги, каква е идеята тук да се продават в пъти повече земи, отколкото се купуват, а кешът вече достигна космически стойности? Според вас каква е идеята за тези над 40 млн кеш? Какво ще се купува?
Коментар
-
аз също имам някои възможни обяснения за себе си на продажбите и покупките, но факта, че вече има ясна тенденция да се продава повече, отколкото се купува и да се трупа много кеш ми говори, че има някаква идея, която нас не ни е ясна и не е обяснена в документите на компанията. Някой, ако е ходил на ОСА може и да знае нещо. В крайна сметка няма никаква логика един АДСИЦ да го играе депозант като нашия форексмастър. Имам акции.
Коментар
Коментар