IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така сте спекулантите
    Еларг ако не успее да продаде всичко кво правим ,с тея некадърници начело ,почва РАЗПРОДАЖБА ...

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    Снощи един час смятахме по телефона с колегата и накрая стигнахме до компромисно решение че са еднакво изгодни двата адсиц-а с лек превес за ЕЛАРГ-а при новите обстоятелства

Коментар

• Имам и от двата, но ми харесва , че Адванса се засилват все повече. Дано пак не се влошат

Коментар

• Снощи един час смятахме по телефона с колегата и накрая стигнахме до компромисно решение че са еднакво изгодни двата адсиц-а с лек превес за ЕЛАРГ-а при новите обстоятелства
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнение
          въх (въх-въх) К,
          гледам, разбираш нещата в адванса, я кажи като махнем урбанизираните и "перспективни" имоти, какво е отношението земя към неинвестиран кеш стоящи зад една акция - 10:90? ли 20:80 ли, т.е., като купуваш акции тук с колко % от парите си купуваш пак пари.... не, мерси! После ми сметни с кеша дето го имат колко дка ще купят от тук нататък по средни цени равни на последната месечна .. абе, честно казано хич не препоръчвам... със здраве!
          Адванса притежава 294090 декара земя по 500 лв прави около 150 000 000 лв кеша е 47 000 000 лв съотношението е 73:27
          Last edited by vhk; 07.02.2012, 11:20.

Коментар

Мой, МНОГО ХУБАВА ПРИКАЗКА НАПИСА - и там е скрит дявола!!! ами да махнем и малко с'тинки от цената, щото промоциите на по 200-300 лв./дка ги няма вече и със СЪЩИЯ ТОЗИ КЕШ ще се купува вече на дебело 500-750 лв./дка. (и ква стана половината кеш го задраскахме). Знам, че имаш, знай, че ще спечелиш, ама тоз' влак не ме кефи на тез цени! за атерата бай, ама с гууууд отпред! Знаеш ли на к'ви цени купуват в момента на дребно и колко струва земята в Румъния? Аз като си купувах акции тук с очакване да има земя, те ми се хвалят колко лапали от лихви на депозит и нещо повече - БЯХА СПРЕЛИ ДА КУПУВАТ. Сега ги гледам като се удвоиха цените и вече е по-добре за депозити- те станали вече смели! С твоите пари, не с моите!
            Идеята на тези дружества е да имаш земя и НЕ КОРУМПИРАН, НЕ МОНОПОЛЕН, мениджмънт И ДОСТАТЪЧНО ЗРЯЛ ДА МИСЛИ ЗА ТЕБ - малкия акционер, та дори и това да значи решение за ликвидация !

П.С. Това за по-качествената земя к'во значи - ПО-ВИСОКИ РЕНТИ ли????? такива филми няма, да знаеш. и що си мислиш че е плюс че имат градски земи извън София в днешно време.
            Абе и ти си прав ама и аз съм прав. . А за кеша при АТЕРА още не е много ясно къде ще решат да го инвестират. Имаха някакви покани за разговори , ама не съм ходил и не знам какво са събрали като информация и доколко ще се съобразят. Все пак е похвално че се интересуваха от мнението на акционерите си де. Големият въпрос е колко ще струва земята след година и половина, когато ще се взема кеша от еларг. Ако знам този отговор мога да ти кажа кое е по-изгодно, ама за сега си оставам в теорията на вероятностите само. Така или иначе упражнението вече е направено. Оставих си малко ЕЛАРГ все пак Сега освен да гледам мача, друго не ми остава

Коментар

• M-yMaker,
              според мен бъркате в скептицизма си относно Атера и смятам че скоро ще го разберете. Единствената причина да се търгуваме още на тези нива е сериозната ликвидност за нашия пазар, но това не трябва да го възприемаме като недостатък, а като възможност за по-сериозно влизане и безпроблемно излизане след това, да не говорим че е една от малкото наистина публични компании с фрий флоут над 60%.

Земята че е по-качествена им вярвам, чувал съм го неведнъж, не случайно купуваха по-скъпо от еларг, продават по-скъпо от еларг и мисля че и по-високи арендни плащания вземаха през годините. А като имам доверие в мениджмънта съм и по-спокоен че няма купувани боклуци дето няма да могат да продадат в даден момент.

А като изчисляваш стойност на една акция можеш да оценяваш активите по някакви свои обикновено консервативни оценки като слагаш някакъв дисконт за застраховка, но кеша обикновено го вземаш 1:1, не знам защо твърдиш че е минус че го имат. А те казаха още нещо важно целят поземлено банкиране - през миналата година купуваха на средна цена 465 и продаваха на средна 598. Според мен малко избързаха с продажбите, но никой не е застрахован от грешки. А тази година очаквам продажбите да са на значително по-високи нива.

Но все пак да кажа за мен не е нужно да сравняваме толкова Атера и Еларг. Инвестицията и в двете дружества има своята логика и не мисля че е са лоша инвестиция. Едното е дружество което прекратява дейността си (за което ще плати своята цена - разходи по ликвидация + неустойки за обслужващото дружество), а другото смята да продължи да съществува и да управлява портфейла си от земеделска земя.

Поздрави и успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Адаш, като махнеш кеша на АТЕРА-та стават с еднаква капитализация двете ( около 70 милиона ) ЕЛАРГ на всичкото отгоре имат и дългове и 70 000 декара земя по-малко а на АТЕРА градската земя все пак струва нещо и земята им е по-качествена. Имат доста добри парцели градска земя. Да не говорим че идеята на тези дружества е да имаш земя а при ЕЛАРГА се губи тази екстра с ликвидацията. Аз нямам възможност като вас да си купувам и продавам земя когато ми е кеф така че сел ЕЛАРГ и бай АТЕРА
                Мой, МНОГО ХУБАВА ПРИКАЗКА НАПИСА - и там е скрит дявола!!! ами да махнем и малко с'тинки от цената, щото промоциите на по 200-300 лв./дка ги няма вече и със СЪЩИЯ ТОЗИ КЕШ ще се купува вече на дебело 500-750 лв./дка. (и ква стана половината кеш го задраскахме). Знам, че имаш, знай, че ще спечелиш, ама тоз' влак не ме кефи на тез цени! за атерата бай, ама с гууууд отпред! Знаеш ли на к'ви цени купуват в момента на дребно и колко струва земята в Румъния? Аз като си купувах акции тук с очакване да има земя, те ми се хвалят колко лапали от лихви на депозит и нещо повече - БЯХА СПРЕЛИ ДА КУПУВАТ. Сега ги гледам като се удвоиха цените и вече е по-добре за депозити- те станали вече смели! С твоите пари, не с моите!
                Идеята на тези дружества е да имаш земя и НЕ КОРУМПИРАН, НЕ МОНОПОЛЕН, мениджмънт И ДОСТАТЪЧНО ЗРЯЛ ДА МИСЛИ ЗА ТЕБ - малкия акционер, та дори и това да значи решение за ликвидация !

П.С. Това за по-качествената земя к'во значи - ПО-ВИСОКИ РЕНТИ ли????? такива филми няма, да знаеш. и що си мислиш че е плюс че имат градски земи извън София в днешно време.
                и тоз коментар е без препоръка

Коментар

въх (въх-въх) К,
                  гледам, разбираш нещата в адванса, я кажи като махнем урбанизираните и "перспективни" имоти, какво е отношението земя към неинвестиран кеш стоящи зад една акция - 10:90? ли 20:80 ли, т.е., като купуваш акции тук с колко % от парите си купуваш пак пари.... не, мерси! После ми сметни с кеша дето го имат колко дка ще купят от тук нататък по средни цени равни на последната месечна .. абе, честно казано хич не препоръчвам... със здраве!
                  Адаш, като махнеш кеша на АТЕРА-та стават с еднаква капитализация двете ( около 70 милиона ) ЕЛАРГ на всичкото отгоре имат и дългове и 70 000 декара земя по-малко а на АТЕРА градската земя все пак струва нещо и земята им е по-качествена. Имат доста добри парцели градска земя. Да не говорим че идеята на тези дружества е да имаш земя а при ЕЛАРГА се губи тази екстра с ликвидацията. Аз нямам възможност като вас да си купувам и продавам земя когато ми е кеф така че сел ЕЛАРГ и бай АТЕРА

Коментар

въх (въх-въх) К,
                    И аз мислих на тази тема - съгласен съм с теб.

Коментар

• въх (въх-въх) К,

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk Разгледай мнение
                        Препоръка е за неориентираните ,ориентираните са си купили вече.Успех ти желая
                        Да бе, знаeм ви, че това искате - напълнили сте кошниците с артии (имайки се за ориентирани) и сега - да ги изшиткаме на неориентираните, т.е. да им ги препоръчаме, както си написал горе
                        Не е препоръка !
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• който не напазари сега ще купува на 1.90 .успехи

Коментар

Препоръка е за неориентираните ,ориентираните са си купили вече.Успех ти желая
                            интересно ако искам да го играя на късо в коя ли от 2-те групи попадам

Коментар

• Препоръка е за неориентираните ,ориентираните са си купили вече.Успех ти желая

Коментар

И тука е добре да се напазари докато има предлагане .Причина- пред пробив сме на флаг с цел 1.65 и очакван добър дивидент.Успехи!
                                туй ся препоръка ли е и флаг-а дето го гледаш червен ли е?

Коментар

Working...
                                X