If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ТУК ЗА ДА СЕ ВЗЕМАТ 0.50 СТ ДИВИДЕНТ ПРОДАДОХА НАЙ КАЧЕСТВЕНИТЕ СИ ЗЕМИ .
ТАКА АКЦИЯТА СЕ ОБЕЗЦЕНЯВА.ПРЕДИ ГОДИНА 2ЛВ СЛЕД ПРОДАЖБИТЕ 3.30 ЛЕВА
ВМЕСТО ДА ПАДА ТЯ СКАЧА 60%СЛЕД ДИВИДЕНТА СИГУРНО ОТИВА КЪМ 5 ЛВ.
ПО СКОРО ОБРАТНО КЪМ 2 ЛВ.
Аз може да не съм особено сведущ за световния зърнен пазар, но горецитираните данни указват свиване на украинското производство на зърно от около 40 %. Това най-малкото значително ще повиши цените в голяма част от страните в Средиземноморието и съседните региони. Дори при добра реколта. Особено при блокиране на руската търговия.
От УкрАгроКонсулт прогнозират пшенична реколта в Украйна през 2022 от 19.8 млн. тона, от ечемик 6.1 млн. тона, от царевица 19 млн. тона. Допълнително реколтата от слънчоглед може да бъде 10 - 12 млн. тона. Все пак много ще зависи от възможностите за торене и валежите през пролетта и лятото. Към 01.03.2022 запасите от слънчоглед в страната са много високи, наличността от пшеница и царевица също е голяма. Предвид на това, че вътрешното потребление и износа сега са спаднали, а запасите са високи, сега вътрешните цени на всички култури в Украйна спадат.
През 2021г пшеницата беше 33 млн. Тона, царевицата 41, а слънчогледа 17.5.
Аз може да не съм особено сведущ за световния зърнен пазар, но горецитираните данни указват свиване на украинското производство на зърно от около 40 %. Това най-малкото значително ще повиши цените в голяма част от страните в Средиземноморието и съседните региони. Дори при добра реколта. Особено при блокиране на руската търговия.
За мен този или другия месец ще видим голям спад.Доста вероятно е даже да е преди дивидента.Ако аз съм маркет мейкър,точно така ще направя щото всички риби ще са в капан.Имам,но тук наближава края на големия тренд
И доказателство за това е,че отново нито една риба в този форум не го очаква
За да съм точен,около 80% ще бъде засято.В Русия процента е 100.И двете държави имат торове бол и реколтата им ще е много добра
Накрая ще излезе,че дефицит може и да няма ахаха
От УкрАгроКонсулт прогнозират пшенична реколта в Украйна през 2022 от 19.8 млн. тона, от ечемик 6.1 млн. тона, от царевица 19 млн. тона. Допълнително реколтата от слънчоглед може да бъде 10 - 12 млн. тона. Все пак много ще зависи от възможностите за торене и валежите през пролетта и лятото. Към 01.03.2022 запасите от слънчоглед в страната са много високи, наличността от пшеница и царевица също е голяма. Предвид на това, че вътрешното потребление и износа сега са спаднали, а запасите са високи, сега вътрешните цени на всички култури в Украйна спадат.
През 2021г пшеницата беше 33 млн. Тона, царевицата 41, а слънчогледа 17.5.
Естествено,че реколтата в Украйна ще е по-малка тази година,но ще я има в огромната си част.Когато свърши войната,а тя няма да продължи дълго,много бързо ще бъдат възстановени начините за експорт
За да съм точен,около 80% ще бъде засято.В Русия процента е 100.И двете държави имат торове бол и реколтата им ще е много добра
Накрая ще излезе,че дефицит може и да няма ахаха
Коментар