Ще се качи, Златни топчо - макар че надали ще стигне миналогодишните нива.... но пък всъщност доста повече в някакъв смисъл, ако търсим съразмерство с дивидентът, защото тази година ще е вероятно около 25 стинки.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеНиски цени и нисък добив... това ще доведе до срив на цената на земята..
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеа е и време в БГ реколтата да е слаба, а навън силна
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЕ то при този сценарий 2.05 не е ли малко оптимистично
Фортис, я като по просветен аграрник сподели - каква е средната норма на възвращаемост по света и на каква биха били доволни нашите БГ арендатори ?
ще поровя тези дни да дам точни разценки
но нямам данни от много страни
ще питате БГ земеделците на колко ще са доволн при още една такава година
сега е още рано
а е и време в БГ реколтата да е слаба, а навън силна
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеАбе има си и премия в цената за сигурност, не е само дивидента.
Нали се сещаш ако започне голямата корекция на запад (тя май и почна де) ний какво ще сторим в гащите
Виж комшиите на юг за сверка
А в тоя случай познай какво ще стане на входа тука всеки като вземе да се оглежда за сейв хевън
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениенаближава времето за вариант калпава реколта тука сълна по света, миналата година беше обратното, пък и за дивидент 30 ст ако цената е 2.05 после какво сте се юрнали
много мисе иска цената на земята да се понижи значително
обаче калкулатора ми друго говори
да видим кое ще надделее
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеИмпе, на 28 ст. според теб гледайки очакванията от преди месец два (когато цената на акция беше 2,20-2,30) каква е новата справедлива цена?
Да не би и ти да кешираш?!Иначе при дивидент 28 стинки реално е акцията да е поне половин Пънкар като цена.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеИмпе, на 28 ст. според теб гледайки очакванията от преди месец два (когато цената на акция беше 2,20-2,30) каква е новата справедлива цена?
Да не би и ти да кешираш?!
обаче калкулатора ми друго говори
да видим кое ще надделее
определено полу-земеделците и акционери в атера трябва да си направите среща на подхдящо място, може и аз да дойда ако ме поканите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНе ного хубаво - но - такива са моментните реалности.
Играч - мене 28 стинки ме устройват.
Да не би и ти да кешираш?!“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениепод 1000
Играч - мене 28 стинки ме устройват.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТова - хубаво - цена - по-сосна ли, по-тънка ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениедивидента доходност - може да е еднократно такава, не е гарантирана
В този смисъл, доколкото има информация за продажбите и печалбите от тях - реално диведента е на практика гарантиран. Така например, на база на вече направените и капарираните продажби за тази година, лесно изсмятахме едни 25-28 ст. дивидент за догодина (без да се броят евентуално нови сделки през второто полугодие)....
Така че по принцип си прав - дивидентната доходност не е гарантирана (но къде ли е ?), но на практика при добри печалби си е съвсем гарантирана... Друг е въпроса дали ще стигнем миналогодишните 49 ст.... но дори да останем на тези 25-28 ст (въпреки че, според мен все ще се продаде още нещо и през втората половина на годината, което да докара поне над 30 ст.), си мисля че доходността ще е повече от добра....Last edited by Van Basten; 28.08.2013, 20:56.
Коментар
Коментар