Първоначално изпратено от inta53
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеГоре долу познахме дивидента 20-22ст.Сума за разпределяне на дивидент; 18 960 082,71 лв. Годишен дивидент - не по-малко от 90 на сто от печалбата за финансовата година, определена по реда на ал. 3 и при спазване на изискванията на чл. 247а от Търговския закон. 17 064 074,44 лв.
Обикновено е повече от 90 на сто решението на ОСА , така че по -вероятно към 22 ст
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеГоре долу познахме дивидента 20-22ст.Сума за разпределяне на дивидент; 18 960 082,71 лв. Годишен дивидент - не по-малко от 90 на сто от печалбата за финансовата година, определена по реда на ал. 3 и при спазване на изискванията на чл. 247а от Търговския закон. 17 064 074,44 лв.
Този дивидент е "акробатичен" така да се каже от договорените продажби от 22г., за мен даже и е намалял;-
"Към 31 декември 2023 г. Дружеството е начислило провизия за дивидент в размер на 17,064 хил.лв.
(0,20 лева на акция), който се очаква да бъде изплатен през 2024 г., след решение на Общото събрание на
акционерите."
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
"Блаженни са вярващите". Само за 2023 г. ще е добър. хубавите и изгодно купени земи свършиха!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
Според мен ще са още поне пет добри дивидента със сегашния портфейл от земи.Last edited by penman; 22.02.2024, 20:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
не ме разбра - рискове винаги има, просто тук при сегашната реалност е балон (според мен), като единствените 2 причини за припомпването са:
- простият бг народ (оно земътъ не гъ правят веке, баце) - обаче на БФБ не са чак толкова много
- дивидентите - но те са функция само и еиднствено на канабилизирането на последните остатъци от купени евтино земи
Това си е моето мнение, а че сривове могат да се случат навсякъде - факт, абсолютно безспорен факт. Дълговете в Бг не са никакъв проблем, просто системата е свръх ликвидна и ще остане такава поне до приемане на евро. А Адванса няма дългове, но има такса управление към една яхта, кяото реално изяжда наема тук (т.е. рентата) и остават само врътките с евтините земи от преди години - те рано или късно ще свършат. Но всеки си е сметнал рисковете и си е преценил възможностите. Успех
Спомних си - беше от Варна.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Прамод Миттал Разгледай мнение
Никакъв те нямаше на БФБ през 1998 - 2002г. Тогава бяхме 10 колеги активно търгуващи и имах шанса да ги познавам.
И Не само до 2002, Ами и следващите няколко години (2-3) не съществуваше във форума
(Което оставяме без препоръка, Въпреки гръмката заявка, че е едва ли не най-древният практикуващ инвеститор. Има вероятност да не е писал, но само да е чел)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
Ако си заглобил пари за 150К акции тук, направил си грешка. Но, "всеки сам си преценя". Аз имах 100К още от IPO-то 2005 г., но наскоро излязох изцяло. Това беше най-печалившата ми позиция, която съм имал, но времената бяха други! "Просто свърши хубавото време и навън вали" както пееше едно време Мими Иванова. Е, ще има още един добър дивидент и дотам. Вярно, свободни падания, като при разни модерни напоследък измишльотини, също няма да има.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от cba Разгледай мнение"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!" - Йордан Йовков
Някои хора не могат да се примирят с това,
че заложиха на най-куция кон и най -големия балон БРЕФ, та громят напосоки всичко читаво останало..
Разбираемо, не им е лесно...
П.п със 150К това е най-,тежката позиция в портфейла, но не препоръчвам нищо, разбира се!
- 1 like
Коментар
-
"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!" - Йордан Йовков
Някои хора не могат да се примирят с това,
че заложиха на най-куция кон и най -големия балон БРЕФ, та громят напосоки всичко читаво останало..
Разбираемо, не им е лесно...
П.п със 150К това е най-,тежката позиция в портфейла, но не препоръчвам нищо, разбира се!Last edited by cba; 22.02.2024, 14:16.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Ами като има човек такива страхове просто не купува или си продава акциите и това е ! Същия, ако не и по голям риск го има навсякъде, включително и в Брефчето !
п.п. И нещо също много важно Адванса няма никакви, ама никакви дългове !
- простият бг народ (оно земътъ не гъ правят веке, баце) - обаче на БФБ не са чак толкова много
- дивидентите - но те са функция само и еиднствено на канабилизирането на последните остатъци от купени евтино земи
Това си е моето мнение, а че сривове могат да се случат навсякъде - факт, абсолютно безспорен факт. Дълговете в Бг не са никакъв проблем, просто системата е свръх ликвидна и ще остане такава поне до приемане на евро. А Адванса няма дългове, но има такса управление към една яхта, кяото реално изяжда наема тук (т.е. рентата) и остават само врътките с евтините земи от преди години - те рано или късно ще свършат. Но всеки си е сметнал рисковете и си е преценил възможностите. УспехNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нищо, само земята, с която търгува, респективно нейната цена и оттам цената на акцията При масов фалит на зърнари (хипотетично), нали се сещаш къде ще отиде акцията
п.п. И нещо също много важно Адванса няма никакви, ама никакви дългове !
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Разбирам те напълно, но пък и не виждам какво общо има Адванса с цитираните от теб проблеми !Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Хм, аз пък не помня някакъв индийски субект от онзи момент, ама нейсе - познавам доста от сектантите от периода, включително разни многоникови от този форум. Първите ми акции, както неведнъж съм казвал, са на Хранков - купени от дядо ми, аз тогава нямах възраст за тези неща. После участвах в масовата с боновите книжки на роднините - купих Соди, Елтос, Шератон и Химко - Соди още носят достатъчно дивидент. След това с един познат дори хванах дот ком балона в щатите с негов акаунт (той живееше там). После на БФБ пак. Даже биткойни имах по времето, когато струваха 5-7 долара, но в чужд акаунт и така и не повярвах в човешката глупост (най-голямата ми грешка) и т.н., да не отплесвам...
Здравко, разбира се, че всеки си гледа печалбата, аз само казвам, че сегашният модел на тези зърнари и аграри е не само неустойчив, защото само реват за пари на държавата, ми и неморален до степен, в която произвеждат л@йна, от които се трови народонаселението и мре младо, като в същото време ги субсидира за това, за да мре младо. Ужасяващ парадокс. По съшата причина не харесвам Чичикака от беуграду - стига ми само скандалът с ороцетама през 2000 в Сидни, с който уби българските шанги (най-успешния ни спорт). И явно се доказа, че произвежда също л@йна. ма пък печалбата си е печалба - факт, не споря, просто съм устроен малко по-морално за някои неща и където не ми се връзва с морала (колкото и да е разтегливо това понятие), не пипам, каквито и пари да се правят. Апропо, ти си с подобно мислене, така че ме разбираш
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар