IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "За тези години успяхме да изградим представителства в 20 области в страната и станахме предпочитан партньор на земеделците при наемане на земя. От тази година вече ще можем да им предложим и да закупят от нас земя на разсрочено плащане, което е нова и уникална възможност за нашия пазар", съобщи изпълнителният директор на "Адванс Терафонд" АДСИЦ г-н Радослав Манолов.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Ко имаше начин и до Април даже....

Инък годината се очертава слаба, ще вземем само двойно повече рента от Фортиса, миналата бе тройно, а по миналата четворно...пропадаме, мдааа ...
      Винаги сте били преди мен !
      Някой мисли ли да присъства на ОС ???
      През миналата година само с едни колега се запознах. Другите не дойдоха, а аз чак от къде идвам - от другия край на България !!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
        АМА ЗАЩО , ЗАЩО не спиш ? И не се траеш още поне до средата на другата седмица !!!

Ко имаше начин и до Април даже....

Инък годината се очертава слаба, ще вземем само двойно повече рента от Фортиса, миналата бе тройно, а по миналата четворно...пропадаме, мдааа ...

Коментар

• тука всяка година се разиграва един и същи сценарии,
          инвеститори се правят на незнаещи, пускат провокативни постове
          и се чудят едва ли не от къде ще дойде дивидента
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
            Ха-ха, ще ме убиете....

Да ми анализираш АДСИЦ през "нетна печалба на акция", преди преобразуването на резултата, е меко казано несериозно....

Дивидента се получава СЛЕД преобразуването на годишния финансов резултат (преобразува се печалбата като разлика между приходите от продажби и покупната стойност на продадените имоти, а не балансовата, която виждаме в момента в предварителния годишен отчет)....

Моля Ви се, дайте малко по-професионално по позицията....

АМА ЗАЩО , ЗАЩО не спиш ? И не се траеш още поне до средата на другата седмица !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
              Абе разочарова Атерата и това си е. Но с този глад за доходност и с ниските лихви, може и да продължи да се балонира.

Нямам препоръка
              Разочарова наистина.... И на мен ми се искаше пак да сме на 17-18% доходност, ама дърво - сигурно ще сме на 12 %.... Неприятно е наистина, но ще трябва да го преживеем някак си.... Естествено недоволните от доходността, винаги могат да си отворят едно изгодно банково депозитче....

"продължи да се балонира"....
              Това изказване не знам дали си заслужава дори да се майтапя с него.... При нетна стойност на акцията над 3 лв. и пазарна цена в момента около 2,5 лв, баси балона.... де да имаше и други такива балони....

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                По мое лично мнение има компании, които ще вдигнат дивидента тази година и ще бъдат по-добри инвестиции от АТЕРА за 2015г.
                +1

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение
                  Хим прив са на 9,5 % при тези нива...
                  По мое лично мнение има компании, които ще вдигнат дивидента тази година и ще бъдат по-добри инвестиции от АТЕРА за 2015г.
                  “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Все пак това е може би компанията с най висока дивидентна доходност за момента на БФБ..Както каза В.Бастен- при тези ниски лихви..
                    Хим прив са на 9,5 % при тези нива...

Коментар

• Все пак това е може би компанията с най висока дивидентна доходност за момента на БФБ..Както каза В.Бастен- при тези ниски лихви..

Коментар

• С този отчет нищо не се променя спрямо предходните и спрямо философията на компанията.
                        Знаем, че част от дивидента се формира от оперативната дейност, а друга част от т.н. поскъпване на земята. Нищо ново няма.
                        Щом има продажби ще има и добър финансов резултат.

Коментар

• Очаквано

Коментар

• аз говорих достатъчно - сега ще помълча....., а догодина ще мълча още повече

Коментар

• Абе разочарова Атерата и това си е. Но с този глад за доходност и с ниските лихви, може и да продължи да се балонира.

Нямам препоръка
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от vatla Разгледай мнение
                                Към 31 декември 2014г. дружеството показва печалба на акция в размер на 0.16лв.
                                Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                                Ха-ха, ще ме убиете....

Да ми анализираш АДСИЦ през "нетна печалба на акция", преди преобразуването на резултата, е меко казано несериозно....

Дивидента се получава СЛЕД преобразуването на годишния финансов резултат (преобразува се печалбата като разлика между приходите от продажби и покупната стойност на продадените имоти, а не балансовата, която виждаме в момента в предварителния годишен отчет)....

Моля Ви се, дайте малко по-професионално по позицията....
                                Давам и джокер....

Вижте миналогодишния предварителен отчет за 2013 г... но междинния (т.е. от Януари 2014), а не крайния (от Март)...

Междинен доклад за дейността 2013 (30.01.2014)

Печалбата на акция е била 0,25 лв.... а сега сравнете с дивидента, който се разпредели....

Коментар

Working...
                                X