IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
    Импе прав си, само че лошото е че продължаваме да си ги избираме все едни и същи тиквеници, начело с най-голямата тиква. Хората са толкова заблудени !
    А ако това стане физически невъзможно?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Няма ли да е по-евтино да се наемат 3-4 качествени килъра?
      Импе прав си, само че лошото е че продължаваме да си ги избираме все едни и същи тиквеници, начело с най-голямата тиква. Хората са толкова заблудени !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
        Някой по долу спомена медиите, време е да се коментира темата в големите телевизии. Да излезнат хора от бранша и по масирано да се говори и обясни , така че и обикновените хорица да разберат за какво става въпрос. Защото тук и да си чешем езиците нас дребните инвеститори няма кой да ни чуе. Представители на фондовете да дават пресконференции и сутрин, обед и вечер да са по медиите. Само телевизиите са начина да се оправят нещата, да се коментира лобисткия закон и в чия полза се прави той !
        Няма ли да е по-евтино да се наемат 3-4 качествени килъра?

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
          Някой беше казал че глупостта , това е да правиш едни и същи неща и да очакваш различни резултати
          Онзи - рошавият евреин - цигулар и дърводелец, дето първо измисли, че времето и пространството се определят от материята, и че ако гледаш право напред и имаш ного остро зрение, ще видиш тилът си - а после се оплези.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            За злочестина е така - но както казах, нещо нормално, щом галфоните дават ЗА ВТОРИ ПЪТ пълната власт на ПРЕСТЪПНИК И КРАДЕЦ.

Какво по дяволите се очаква да прави един крадец - освен да очесва хората?
            Някой беше казал че глупостта , това е да правиш едни и същи неща и да очакваш различни резултати
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Някой по долу спомена медиите, време е да се коментира темата в големите телевизии. Да излезнат хора от бранша и по масирано да се говори и обясни , така че и обикновените хорица да разберат за какво става въпрос. Защото тук и да си чешем езиците нас дребните инвеститори няма кой да ни чуе. Представители на фондовете да дават пресконференции и сутрин, обед и вечер да са по медиите. Само телевизиите са начина да се оправят нещата, да се коментира лобисткия закон и в чия полза се прави той !

Коментар

• За злочестина е така - но както казах, нещо нормално, щом галфоните дават ЗА ВТОРИ ПЪТ пълната власт на ПРЕСТЪПНИК И КРАДЕЦ.

Какво по дяволите се очаква да прави един крадец - освен да очесва хората?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  Нещата все повече отиват за навън - каквото напарвя тук да го инвестирам в няколко компании от Западна Европа - това за всеки случай.
                  +1
                  при нас става, като българите в казана. Всеки успял и честен става мишена за атаки!

Коментар

• Нещата все повече отиват за навън - каквото напарвя тук да го инвестирам в няколко компании от Западна Европа - това за всеки случай.

Коментар

• според мен, когато влезе в сила закона (ако дотогава не е променен) кфн трябва да спре търговията докато се отстрани проблема
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Реално големия прекаран от този закон е обикновения малък собственик на земя. Този закон убива пазара на земя и реално работи за създаване на олигопол в изкупуването. където няколко големи - родни капиталистти си резпределят земята и не си подливат вода един на друг.

Наистина ми е странно как нещо което реално удря по джоба сигурно 50% от българите - т.е. всички с малко декари земя не среща почти никакво медиино отразяване.
                        Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Обикновения българин ще го отнесе. Имат сега по 10-20-50 декара, надяват се да им вземат 10 -20 - 50 хиляди лева. След година ако могат да им вземат наполовина ще е чудо.
                        Изключително точно изказване - поздравления !

И аз по-напред в темата бях обяснил за този ефект върху "бабите и дядовците по селата" (като сборен образ на обикновения притежавал на зем.земя). Наистина в парадокс, че медиите не се занимават с това ограбване на обикновения гражданин със земеделски земи.

Мисля, че официално в икономическите среди се знае, че закона е лобистки (аз казано честно не я вярвах тази "Теория на конспирацията", но май се оказва че е така). На това се надявам и в крайна сметка - това да породи определени реакции, иначе ще се окажем баси държавата, ако нещо което всички знаещи осъзнават, че ощетява държавата и хората в нея, в крайна сметка остане....

Коментар

• Ей верно тия от както са дошли на власт само простотии творят.Ебати и хората дето ни управляват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                            Още един добър анализ !
                            (може би все пак медиите не са мъртви...)

Нокаут за публичните дружества със земя
                            Анализът е добър, показва че реално загубите за фискът ще са повече от съмнителните ползи от глобите... но какво чудно има въпреки това в криминалното решение? То е нещо нормално, като се има предвид, че държавата се управлява не просто от КРАДЦИ, но от ТЪПИ КРАДЦИ, сопаджии, говеда негодни да мислят, крадци с манталитет на мангали, които за да се сдобият с пари за шише ракия, нанасят загуби за хиляди и милиони.
                            Косвено виновни са и всички, гласували отново за доказалия се като тотално некомпетентен дебил бойкоборисов - нискочел тъпак, който в нормално общество щеше да е бияч в някой стриптийз-бар, разбира се ако не лежи в затвора... и който за капак на всичко, се обкръжава във властта с други тъпаци като него, просто за да не личи собственото му скудоумие.

Вариантът - и преди съм казвал - е само един - завеждане на съдебни искове пред международните съдебни институции - и от засегнатите дружества, и от големите акционери, и търсене на вариант за сваляне на правителството. Защото погледнете какви безумия натвори само за броени месеца кликата на банкянското говедо и си представяйте какво ще натвори за още три и половина години - окончателно ще съсипе държавата.

ГРОБ трябва да бъде унищожена, а бойкоборисов да бъде превърнат в политически труп, ако искаме да си спасим държавата.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                              +1
                              изказвания като твоето трябва да намерят по широк обществен дебат,за да може по голям кръг от обществото да бъде запознато с проблема и съответно това да получи по-голям отзвук,който да е разбираем за обикновения български гражданин!!!
                              Обикновения българин ще го отнесе. Имат сега по 10-20-50 декара, надяват се да им вземат 10 -20 - 50 хиляди лева. След година ако могат да им вземат наполовина ще е чудо. В момента в който махнеш нормалните компании и пазара на земя ще се превърне в пазара на череши. Може да вървят по 2-3 лева на пазар, ама който произвежда може само да я сънува тази цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                                Реално големия прекаран от този закон е обикновения малък собственик на земя. Този закон убива пазара на земя и реално работи за създаване на олигопол в изкупуването. където няколко големи - родни капиталистти си резпределят земята и не си подливат вода един на друг.

Наистина ми е странно как нещо което реално удря по джоба сигурно 50% от българите - т.е. всички с малко декари земя не среща почти никакво медиино отразяване. Ефекта на този закон върху пазара на земя е все едно да забранят на банки с офшорни акционери да работят в България. Което убеден съм са всички чужди банки работещи в България. И така да се създаде изкуствено картел.
                                +1
                                изказвания като твоето трябва да намерят по широк обществен дебат,за да може по голям кръг от обществото да бъде запознато с проблема и съответно това да получи по-голям отзвук,който да е разбираем за обикновения български гражданин!!!

Коментар

Working...
                                X