На времето имах същата дилема. Купих Атера. Според мен това е по-доброто решение за такива малки суми. За 10 декара не си струват нервите и разправията с арендатори и пр.. Освен това е и доста по-ликвидно. Разбира се другия вариант също има предимства.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
трабва и да се ориентираш тия 1100 лв на декар колко рента или доход ако ги обработваш ще носят
после сравняваш с 10к колко акции взимаш на атерата и на колко декара се равняват, после правиш някакво допускане и за
този вариант, колко ще взимаш от ренти - това е едната, част която формира дивидента другата е прихода от продажби там прави по консервативни
допускания и сравнявай“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 1 like
Коментар
-
Здравейте,
Колебая се между покупката реална земя (по цена около 1100 лв/декар) или акции Атера.
Става въпрос за дългосрочна (10 години) инвестиция и сума около 10 000.Знам че решението е субективно,но ще се радвам да чуя мненията на по-опитните колеги за предимствата и недостатъците на двата варианта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнениеИмаме отчет
На първо четене (по скоро новото осчетоводяване) не сме надолу, напротив +230х. сравнен с 4Q.16г. - отделно 1,7мил. остатък от 16г.!
Прогнозата ми се запазва, макар и да ме сърби ръката да сложа един+ , ще се въздържа за сега!Last edited by inta53; 31.01.2018, 19:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Мен стабилността на акцията ного ме радва, защото ще мога тихичко да се нагувича с акцийки. Това ми бе идеята отпреди - временно поизлязох на 50%, защото - ясно бе - че дивидентната сгода ще намалее зарад продажбите на лизинг - но с идеята 18-19 година полека-лека да се върна. Така и сторих - за по-малко от година увеличих бройката с близо около 45%. Междувременно - превъртайки тия пари през друго секси имотаджийско дружество, посъбрах дивиденти оттам - макар и не толкова сгодни и най-вече - забърсах сосна капиталова доходност.
Аз - доволен - да.
Май вече няма друга българска компания, носеща дивидентна сгода над - да речем - 5.5% - ако не броим Жабокът
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнениеКолеги, тука трябваше да има мъчителен низходящ тренд, нали?!? Вече втора година след колосалните прозрения на едно прецакано и един нелеп с ник Булсон продължаваме да мажем филията. Аз специално от повече време я мажа, де но няма значение. Доволен съм!
Аз - доволен - да.
Май вече няма друга българска компания, носеща дивидентна сгода над - да речем - 5.5% - ако не броим ЖабокътМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Потвърждавам прогнозата си от над 0,13/акц. до 0,15/акц.
"Продажба на земеделски земи През декември са продадени 672 дка земеделски земи, с което директните продажби за цялата 2017г. стават общо 9 917 дка при средна цена 1204 лв/дка. През 2017г. окончателно са продадени 146 дка земеделски земи при цена 1 500 лв/дка и други 472 дка при цена 1 450 лв/дка по два договора за финансов лизинг от 2015г. Oтделно са продадени 6 597 дка на разсрочено плащане при средна цена 1 346 лв/дка. От 2015 до края на 2017г. общо продадени на финансов лизинг и на разсрочено плащане. са 22 216 дка, които ще бъдат финализирани до пет години."
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Някой счита че 13 ст . на акция дивидент не са според очакванията му!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kc_3011 Разгледай мнениеНа някой му трябва кеш за Новогодишната нощ
- 1 like
Коментар
Коментар