Първоначално изпратено от ceneto
Разгледай мнение
До 2-3г ще падне забраната за чужденците.Атерата има зад гърба си ,може би най-ценното нещо в БГ, а именно плодородна земеделска земя.Земя,която сравнена с цената на панелените коптори в сф е МЕГА подценена.
Земя ,която не може да се произвежда и ще става все по дефицитна и дефицитна с нарастване на световното население.
Сега не ми се гледат точни числа,но БГ беше по едно време в първата тройка и даже номер 1 в света ,по производство на слънчоглед и рапица,произвеждаме и 10 млн тона зърно и там сме в първата десетка,а сме една плюнка територия. Само да тръгне някаква малка инфлация,а тя няма начин да не тръгне заради качването на лихвите от ФЕД ,скоро и от ЕЦБ,цената на храните отиват в небесата.Оттам и цената на земеделската земя.Като цяло аз съм мега оптимист в инвестиции в земеделска земя.А тука в случая хората и комасират и дават доста приличен дивидент ,без да се занимаваш с нищо.
И друго,и то доста важно.При всякакви кризи за разлика от всички други активи,земеделската земя показва много малки корелации.Така че, ако дядо Тръмп се осере нещо,и имоти и този с капиталовата доходност ще поемат поне едни -30-50% според зависи ,може и повече.Разни градуси и пилета веднага фалират,докато земята няма как да фалира
Коментар