If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какво им пречи ДВИ да го съобщи ,нали са публична компания ….
На другото общо събрание, поискайте да ви подарят по един пакет боб, за да "гледате' на него и да се "информирате" за подобни казуси и въпроси. По-полезно ще е вместо да плащат заплата на ДВИ.
Моите притеснения са в същия дух, при това спихване и натиск върху цената, ако е плюс - да бяха го обявили за да подкрепят пазара и направените промени в дейноста, а то ...
бягай бе инта, що се занимаваш с това толкова ли немаше сгодни позиции, бегай и върви напред
Не помниш ли "геко" с крилатата мисъл - "партито свърши" ?!
(без препоръки )
Обявлението е логически следното:
"Продаден е актвив "дялове" (с посочена идентификация на този актив ) на уговорена между страните пазарна покупко – продажна цена".
Горе долу, ако купя личния ти автомобил, да обявим че си ми продал колата си на "цена, на която сме си стиснали ръцете"....
Какво се разбира от това обявление ?
Да. Прав си, че закована цена не се посочва. Да се надяваме , че ще е включена в отчета. Или ......??
Как да не обявяват цена ?!!!!!
в размер на 181 528 /сто осемдесет и една хиляди петстотин двадесет и осем/ дяла от капитала на стойност от по 10 лева всеки или на обща стойност 1 815 280 /един милион осемстотин и петнадесет хиляди и двеста и осемдесет/ лева за уговорена между страните пазарна покупко – продажна цена
Бъзикаш ли се ?!?
Къде е посочена цената ?!!!!!
Обявлението е логически следното:
"Продаден е актвив "дялове" (с посочена идентификация на този актив ) на уговорена между страните пазарна покупко – продажна цена".
Горе долу, ако купя личния ти автомобил, да обявим че си ми продал колата си на "цена, на която сме си стиснали ръцете"....
Моите притеснения са в същия дух, при това спихване и натиск върху цената, ако е плюс - да бяха го обявили за да подкрепят пазара и направените промени в дейноста, а то ...
Каква е идеята да обявяват продажба, като не обявяват цената ?!!?
Отчитане на дейност - "ето публични сме" ?!?
С това криене на цената ме притеснява да не се окаже, че е продадено за 1000 лв....
- Сумата я посочвам илюстративно... Имам предвид да не излезе, че продават под цената на придобиване (както преди време BREF продадоха едни имоти на загуба и изядоха дивидента от наемите...пък колко беше пазарна цената на която продадоха за мен си остава гатанака....) и за това да се правят на "разсеяни" ?!?
Предвид изискванията на МСФО, без да изпадам в детайли и ако не греша /поради грешна интерпретация на сделката/, всъщност в този случай би трябвало пазарната цена да съвпада с балансовата такава. В крайна сметка ще разберем при излизането на отчета.
Коментар