IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога очаквате да се спука балона на пазара на недвижими имоти в България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ами ако през 2019 г. нещата се задържат на същото ниво, то може би през 2020-2021 г. ще има някакви корекции в цените. Банките вече казаха, че ще вдигат лихвите по кредитите.

    Коментар


    • Балона ще се спука когато се надуе - А той в България все още не се е надул, колкото и това на теб да не ти харесва щото не съвпада с твоето виждане

      Трябва да правиш разлика между надути цени и балон за да говориш за балон трябва да имаш рязко поскъпване на имотитете както се случи преди 10 години

      За да имаш Балон трябва да имаш поне над двойно надути цени - и то в къс период. Погледни графиките в сайта който цитираш непрекъснато за цените на имотите и ще се убедиш че балон няма.

      Дали в даден момент ще паднат цените - Да ще паднат в една криза дори и да няма балон цеите на имотите ще паднат с 20% но това не е пукане на балон.



      Коментар


      • Кога очаквате да се спука балона на пазара на недвижими имоти в България?

        След 2015 година до момента 2018 та година, недвижимите имоти поскъпнаха с темпове, които доведоха до цени които бяха определени от редица институции, най вече финансови, като имотен балон. Европейската комисия направи доклад за България, в който предупреди, че цените на жилищата значително изпреварват ръста на заплатите, с което даде знак за балон на пазара на имоти в България. БНБ, също предупреди поне 4 пъти през 2018 та година банките, да не се увличат по спекулативното поскъпване на жилищата и да не очакват, че този ръст ще продължи.
        Редица финансисти, кредитни компании за оценка на риска като френската Coface, също предупредиха че жилищния пазар е силно надценен, най вече заради лесните кредити отпускани от банките и изкуствено ниските лихви по кредитите.
        Главния икономист на Уникредит Булбанк, също определи стойността на жилищата в големите градове София, Пловдив, Варна и Бургас, като силно надценена с поне 40 %.
        Кога очаквате да се спука балона на жилищния пазар, предвид всички тези анализи ?
      Working...
      X