IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Земеделски земи от Елана -Очаквайте скоро

Има има, лично познавам хора които плащат по 13-14лв. и то за раздробени площи / Варненско/ , така че и до 20 могат да го докарат за големи масиви.

Коментар

Proba,
      ti otkade izvadi renta ot 20 BGN na dekar
      V momenta po visoka renta ot 6-7 BGn na dekar njama

Коментар

Това с изчисленията на доходноста при засяване с пшеница ме развесели , тези 400кг.добив вероятно са им гарантирани от хм. Господ?! Нищо няма да обработват / и по добре за всички/ кръчмарската сметка предполагам е близка до тази - купуваме на 150-200лв даваме под аренда за по 20лв - 7г. - 140лв. и после продаваме на минимум 500лв. и хоп 10000 дка - 1400 000 от рента + 5 000 000 от продажбата и готово, никой нищо няма да развива или обработва от тях лично това е при продажна цена 500лв на дка след 7г. което несе знае но може лесно да се предположи че е програма минимум , може и да е над 1000лв. Че ще има доходност ще има но да не са луди да дават повече от 30% на инвеститорите.

Коментар

те няма да обработват земята
          така,че няма да има лазходи за това
          а на 150 лв не могат да купят в райони където се дава редовно и добра рента
          ще купят около 10 000 декара
          но таксите им са много големи и надути
          над 1/4 ще отиде при тях и то в случай,че са добросъвестни
          какви са тези оценки от оценители,тук пазара оценява всичко
          по-евтино ми е сам да купувам
          със сигурност ще имам около 10% от размера на тяхната земя

Коментар

Няколко калкулации относно Елана земеделски фонд
            при капитал от 2 000 000 лева елана може да купи не повече от 13 000 декара земеделска земя по цени от 150 лева на декар /това е актуалната усреднена цена в момента/
            При разход от около 40 лева на декар за засяване, обработка и добив на пшеница от около 400 кг на декар печалбата би била около 20 лева на декар.
            т.е. годишната печалба на фонда ще е около 250 000 лева - така че дивидентът който може да се даде годишно е около 7-8 стотинки на акция
            разбира се, тези цени са много ориентировъчни и ще търпят корекция в следващите години.
            Струва ми се, обаче, че Елана изхарчи около 50 000 лева за реклама на фонда, т.е. около 20% от очакваните приходи за първата година
            купих акции, но съм доста резервиран
            ще се радвам на мнения по въпроса!

Коментар

Ъъъъ това е дето плащаш за "правото" да инвестираш в развъдник за шарани , мда тези дето взеха парите сигурно си умират от смях.

Коментар

хаха, ще говорим утре на 22 ст. дали е надуване

Коментар

Елана холдинг е продала 6% от акциите на фонда, и вече има 64% вместо 70% според ЦД АД.
                  Освен това днес офертата на 17 ст., която определи средната цена е дело на Елана, която недвусмислено показва надуване.

Коментар

Вековни дъбове , но в бонзай изпълнение , независим експерт ще ги оцени на по 15 000 евро бройката и като направя апорт на 1000бр. инвеститори ще трябва да доплащат май. За панелките имам още по добро предложение по 900е/кв. в Бургас със срок за наннасяне след 1г. - неможах да заспя от нерви да не изпусна изгодното предложение.

Коментар

Колко трайни - вековни дъбове:-)
                      Аз мога да ти предложа друга добра инвестиция - понелки в Люлин по 600 Евро/квадрат;

Коментар

Много разчитам и на шараните междудругото. Ще има и инвестиции в траааайни насаждения като от тях печалбата ще се изплаща главно в дървесни платежни средства, по 1 прът на човек годишно минимум.

Коментар

С патките ще имаш успех:-) Мани ги охльовите, ще ги гониш по цял ден из фермата:-)

Коментар

Още инвестионни предложения и то много по печеливши!! Направил съм си от всички необходими модели фирми за преточване на печалби и натрупване на разходи - строителна , посредническа , за търговия с недв. имоти , за управление на недв. собственост и тн. Основната инвестиция ще е ферма за охлюви , като първите инвеститори във фонда ще са и първите горди заселници във фермата. Освен това се предвиждат и развъдник за шарани /задължително/ и птицеферма за патки и мисирки. Инвеститорите ще имат възможност сами да избетат къде да бъде насочена инвестицията им. Прогнозна доходност - 5000% за 15г.

Коментар

• Земеделски земи от Елана

Много ми харесват сметките на ttttt, само и да бяха верни; :-)

Коментар

• Земеделски земи от Елана

оказва се, че има промяна в процедурата
                                парите от правата са отишли не в дружеството, а в посредника поемател, който ги е купил от дружеството по 1 ст.
                                до тук стигнаха проучванията ми

Коментар

Working...
                                X