вече дойде средата на декември, а още нищо не се чува за новите акции. някой знае ли нещо по въпроса?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
И ти си прав Аналгине-разбира се , че са по -ликвидни акциите.Всичко зависи от преценката и гледната точка.Сега се сещам за думите на един възрастен човек на село , които чух доста отдавна , но съм запомнил.Та той казваше , че не вярва на банките-като понапечелел пари-купувал си земя , като му притрябвали-продавал.А комунистите доста земя са му взели..
Коментар
-
Прав е Algo.Независимо дали ще ни отложат с година или не , земята ще поскъпва , докато достигне нивата на страните от ЦЕ , а и на Испания , Гърция , както стана преди това с цените на жилищата и акциите.Аз лично сам си купувам земя , която отдавам под аренда , а не се включих в акции на Елана или Карол.По-голямо е тичането , но си мисля , че печалбата ще е по-добра в дългосрочен аспект
Коментар
-
Не знам дали точно през Елана да се инвестира в земя, но мисля, че инвестиция в земя си струва. Напоследък само за това се говори. Точно както преди 2-3 години се говореше за жилищни имоти, а преди 1-2 години за акции. После и двете поскъпнаха до нива, които според мен са абсурдни, но може да ходят още нагоре.
Та в земя си струва. Друг е въпроса, че Елана и другите (на Карол фонда не си спомням как беше) имат доста високи такси. Също нямат никакъв опит. А и не си представям мажоритар (или asset manager) да ти даде по около 30% годишна доходност за 7 години (колкото е май рекламираната 500%) просто защото си инвестирал при него.
Къде му е сметката като и на 10-15% ще са доволни хората на края.
Та дори и активите на Елана да изкарат тези 30% годишно, акционерите ще получат да речем 15%.
Коментар
Коментар