Първоначално изпратено от Leonardu
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Жилищен имот - наследник и мащеха
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
би ли изяснил какво е "запазен дял". такъв юридически термин според мене няма.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Leonardu Разгледай мнение
Да му обясни вашите думи , той си мисли , че тя няма да право да получи нищо , ако стане нещо с него , защото имота е купен преди брака с нея. Имота е 200 квадрата къща в центъра на Пазарджик. Някаква идея по въпроса ми с договора , благодаря отново!
Коментар
-
на тоя етап не виждам адвоката с какво ще помогне
Още един въпрос искам да му покажа , че тя е меркетилна. Има ли възможност да се направи някакъв договор за прехвърляне. Да се препише жилището на мен , но аз да нямам право да я изгоня , докато той е жив ? И тя да няма претенция за нищо , след неговата смърт?
п.с Остават още 5 години , изплащане на имота.Last edited by Leonardu; 12.08.2018, 14:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Съдебна делба и адвокати означава много хиляди левове, може дори над 10-20, хвърлени на вятъра. По-важното са опропастените лични отношения и десетина години нерви. Говорете и се разберете, да се изнесеш и баща ти поеме оставащите вноски изглежда разумен компромис.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Leonardu Разгледай мнениеЯсно , благодаря за информацията. Ще опитам да го заведа с мен при адвокат , да му обесни закона и вашите думи.
Коментар
-
Ясно , благодаря за информацията. Ще опитам да го заведа с мен при адвокат , да му обесни закона и вашите думи.
Странно ми е всичко , той постоянно повтаря как един ден , като той си замине , тя нямало да получи нищо по закон , нищо не искала и т.н. А отстрани като я гледам постоянно го човърка за нещо или да и дава пари да праща на децата и в украйна.И забравих да кажа , че е 10тина години по-млада.
Още един въпрос искам да му покажа , че тя е меркетилна. Има ли възможност да се направи някакъв договор за прехвърляне. Да се препише жилището на мен , но аз да нямам право да я изгоня , докато той е жив ? И тя да няма претенция за нищо , след неговата смърт?
п.с Остават още 5 години , изплащане на имота.Last edited by Leonardu; 12.08.2018, 13:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Съдебна делба и адвокати означава много хиляди левове, може дори над 10-20, хвърлени на вятъра. По-важното са опропастените лични отношения и десетина години нерви. Говорете и се разберете, да се изнесеш и баща ти поеме оставащите вноски изглежда разумен компромис.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеИмаш запазен дял от майка си. Въпросът е какво е състоянеето на кредита, заедно ли го изплащат и какъв дял от него. Имат ли предбрачно споразумение. Не могат да те изгонят от къщата, тъй като си съсобственик. Важно е дали тя е реално поделима. Наследник си на баща си със запазен дял, ако той не прехвърли приживе имуществото си на нея. Тя има право на значителен дял от наследството му, ако са живели в брак над 10 години. Тотава има право май на половината от незапазения дял. Но също е важно, ако са в съпружеска общност, какъв дял от къщата ще придобие до изплащане на кредита. Казусът е сложен и най-добре да делите имота отсега, за да защитиш собствеността си. Спешно бегай при адвокат.
- 1 like
Коментар
-
това с кредита много усложнява нещата . при евентуална съдебна делба ще му трябва добър адвокат.
коя година е взет кредита и за колко години е.
пп. за кой град става дума
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеИмаш запазен дял от майка си. Въпросът е какво е състоянеето на кредита, заедно ли го изплащат и какъв дял от него. Имат ли предбрачно споразумение. Не могат да те изгонят от къщата, тъй като си съсобственик. Важно е дали тя е реално поделима. Наследник си на баща си със запазен дял, ако той не прехвърли приживе имуществото си на нея. Тя има право на значителен дял от наследството му, ако са живели в брак над 10 години. Тотава има право май на половината от незапазения дял. Но също е важно, ако са в съпружеска общност, какъв дял от къщата ще придобие до изплащане на кредита. Казусът е сложен и най-добре да делите имота отсега, за да защитиш собствеността си. Спешно бегай при адвокат.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнениеРадев ти е отговорил на първите три въпроса възможно най-точно. Обаче какво да правиш? Опитай се да запазиш отношенията с баща си възможно най-добри, друг нямаш. Ако се изнесеш не обвинявай него, не поставяй имота на първо място. Помисли дали той се чувства добре с мащехата и ако да, приеми неговия избор. Най-вече говорете и споделяйте, останете близки, така ще можете да се подкрепяте в трудните житейски моменти. Ако украинката е меркантилна и манипулативна кучка (каква изненада) бъди обратното, нека той да проумее разликата в отношението.
пп като наследник на 25% от къщата си отговорен и за 25% от остатъка по кредита
коя година е взет кредита и за колко години е.
пп. за кой град става дума
Коментар
Коментар