IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Земеделска земя

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• пазар на земеделски земи

Има ли реално вече подета някаква законодателна инициатива в тази насока?

Каква би била евентулно базата за определяне на данъка?

Относно реакцията срещу вавеждане на осезаема данъчна тежест точно в този сектор ( който се субсидира ЗНАЧИТЕЛНО във всичките тези споменти държави, които облагат земята със данъци) - може да се окаже че няма да се ограничи само с навличане на "негативи" за които и да е от и без това достатъчно "позитивните" политически клубове - "партии" в България.

Коментар

данък върху земеделската земя ще има със сигурност. така е във всяка нормална държава. въпроса е кога или кое правителство и парламента ще се осмелят да го въведат със закон. защото нали се сещате, че който го въведе моментално е загубил следващите избори. в ЗСПЗЗ е казано, че земеделската земя се освобождава от данъци за 10 годишен период. не беше формулирано точно от кога започва да тече този срок - от решението на ПК, от датата на въвода във владение, от датата на закона и т.н. от когато и да е - този срок е изтекъл вече. сега като пиша се сещам за една идея. преди да се разтури парламента да гласуват закона за данъка върху земята, и след това да излизат на предсрочни избори. няма да може да се каже коя партия ще отнесе негативите от въвеждането.

Коментар

по какво съдиш че ще има скоро данък върху земята?

Коментар

щом сте преценили, че е по - добре сега да задържите земята и да не я продавате - окей. но не трябва да забравяте, че много скоро ще се заговори , а най-вероятно и ще се въведе ДАНЪКА ВЪРХУ ЗЕМЯТА. защото изборите минаха и вече може да се работи в тази насока. въвеждането на данък върху земеделските земи ще накара собствениците, които не се интересуват какво става със собствените им земи, или да се заинтересуват от това или да се освобождават от земите си. защото сега това поведение не носи ползи, но не носи и загуби за собствениците. но след въвеждане на данък върху земите определено всеки собственик ще трябва да вземе някакво решение. какво ще е то - зависи от това, дали има добри арендатори, които да обработват земите в даденото землище, или от цената, която им предлагат за продажба. а нали се сещате какво ще стане с цената на земята, когато тръгнат да продават повечето собственици. това е сигурно, че ще стане, защото собствениците в голямата си част не се интересуват от земята си - или са по градовете, или не са вземали ренти от години /да не кажем никога/. проблемът при въвеждането на данъка върху земеделските земи комплексен, но това е друга тема.

Коментар

• Въпрос

Само да спомена, че предвид се пише само "предвид".. няма нито "на", нито "под" преди предвид.

Коментар

• Въпрос

tea, и аз бих разгледал 3-та категория земя на тази цена.. може би не е просто земеделска земя, ами има добра възможност да и се смени статута и да се построи някакво курортно селище, може да има страхотна панорама... вода на близо има ли?

Коментар

• Въпрос

Не Гари, имам напредвид реален оглед на терена.
                явно сгреших форума, sorry....успех на всички.

Коментар

• Въпрос

Извинявай, сега видях, че ти си продавача Сигурно си имаш причини за тази цена...
                  In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• Въпрос

Това сигурно е много близо до курорта, или продавача е препил А и е много далеч от Пловдив. Под "над Пловдив" разбирам някъде покрай селата над Марково, максимум до към х. Здравец
                    Трябва ми нещо по-евтино, надявам се земята + къщата да ми излезе под $500,000.
                    Ако има нещо по-евтинко, пиши.
                    In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• Въпрос

ppp,мога да ти намеря около 100дка гора(двадесет дка. моя) "малко" над Пловдив-срещу Пампорово-Момчил юнак,не знам цената дали ще ти хареса-Е15000/дка.

Коментар

• Въпрос

Ако имаш предвид запитвания като "Абе кой луд иска 380 евро за декар?"

Коментар

• Въпрос

може би сте прави ........а и аз не бързам , но е факт че има запитвания и при тази цена .

Коментар

• Въпрос

Ако някой даде 380 евро/дка и аз бих продал 107 декара.Далече сме от тая цена.Така, че аз предпочитам да ги задържа тези 107 дка макар, че не ми носят почти нищо.Още повече, че в момента нямам финансови проблеми.

Коментар

• Земеделска земя и селски къщи

не си мислете, че цената на земята ще стане европейска в близките 5 год. Номера е да се сключват договори за обработка и да се взимат някакви ренти до тогава. А който не може да намери добър арендатор - по добре да продава !!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Земеделска земя и селски къщи

Теа, твоята цена и в лева е наполовина. Голям оптимист си ако мислиш, че можеш да вземеш 380 евро на декар

Коментар

Working...
                                X