IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

    мерси

    Коментар


    • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

      Подробна информация за процедурата може да получите от проспекта за публично предлагане на акции на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ. Той може да бъде изтеглен свободно от Секция "Документи" на интернет страницата на дружеството. В нея може да влезете през заглавната страница на "БенчМарк Груп" АД - www.benchmark.bg.

      Информацията е посочена в т. 2 на стр. 21 и следващи от Резюмето на проспекта.

      В случай че нямате такава възможност, моля да посочите адрес, на който да изпратим информацията на електронен или друг носител.

      Коментар


      • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

        Някой ще обясни ли процедурата по записването - набирателна сметка например.

        Коментар


        • Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

          Днес клиент на Бенчмарк е купил 100 права на 1 лв. , клиент на Варненски посредник е купил 500 права на 20 ст. и клиент на Карол е купил 1514 права на 0.33 лв.
          Аукциона се е блокирал някъде под 19 ст., но къде и от кой?


          15.11.2004 13:16
          Investor.bg: Аукционът за права на БенчМарк Фонд Имоти блокиран при цена от 20 ст.

          Само 2114 права на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ бяха продадени в първия ден от търга с права на дружеството, казаха брокери за Investor.bg. Общо се предлагаха 150 000 права, но цената на отсичане беше 0,20 лв. Под нея имаше големи оферти, които по правилата на закрития смесен аукцион бяха блокирани. Средната цена на продадените днес права бе 0,33 лв. за право.

          До 26 ноември между 9:30 и 11 ч. ще се провеждат закрити аукциони за оставащите 147 886 права в 30%-то увеличение на капитала на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ. Всяко право дава възможност за записването на една акция с номинална и емисионна стойност 1 лв.

          До 26 ноември правата на дружеството ще подлежат на свободна търговия на борсата. До 21 декември 2005 г. е крайният срок за записване на акции срещу правата на Бенчмарк Фонд Имоти АДСИЦ.

          БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е учредено на събрание на 29 юни 2004 г. с уставен капитал 500 000 лв. за срок от седем години, който може да бъде удължен по решение на Общото събрание на акционерите на фонда.

          Към момента на неговото учредяване във фонда има общо 27 акционери, от които две юридически лица - Развитие Индустрия Холдинг АД (в качеството на институционален инвеститор Развитие Индустрия Холдинг АД притежава 30% от уставния капитал на фонда) и БенчМарк Груп АД.

          От физическите лица, които са акционери във фонда, само едно лице притежава повече от пет на сто от акциите с право на глас. Това е Петко Живков Димитров, който притежава 15 на сто от уставния капитал, каза за Investor.bg Лора Георгиева, директор за връзка с инвеститорите на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ.

          До момента средствата на фонда не са инвестирани, добави Георгиева. В момента се проучват три инвестиционни възможности, като набраните след увеличението на капитала средства ще бъдат използвани за първоначално плащане по тази, която бъде избрана. Следващата емисия увеличение на капитала ще бъде на такава стойност, на каквато е одобреният инвестиционен проект, уточни за Investor.bg Лора Георгиева.

          Съгласно устава си БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ може да секюритизира следните видове активи:

          - Имоти с бизнес и търговско предназначение: магазини, складове, бизнес и офис сгради, включително прилежащите към тях парцели, терени, паркоместа и/или гаражи и оборудване. Инвестициите на Дружеството в такива активи представляват до 55% от балансовата стойност на активите за съответната година съгласно неговия годишен финансов отчет;

          - Имоти с хотелско предназначение: хотели, пансиони, курортни и вилни селища, включително прилежащите към тях парцели, терени, паркоместа и/или гаражи и оборудване. Инвестициите на дружеството в тези активи представляват до 45% от балансовата стойност на активите на дружеството за съответната година съгласно неговия годишен финансов отчет;

          - Имоти с жилищно предназначение: апартаменти, общежития, къщи, вили, включително прилежащите към тях парцели, терени, паркоместа и/или гаражи и оборудване. Инвестициите в активи по предходното изречение представляват до 35% от балансовата стойност на активите на дружеството за съответната година съгласно неговия годишен финансов отчет;

          - Имоти със спортно и/или развлекателно предназначение (до 10% от активите)

          - Селскостопанска земя (до 10% от активите)

          Съгласно предварителните проучвания и разчети на дружеството със специална инвестиционна цел, до края на 2005 г. капиталът на фонда ще бъде увеличен до шест млн. лв. Програмата за увеличението ще бъде направена след уточняване на детайлите на одобрените инвестиционни проекти. В зависимост от одобрените проекти, обемът на планираното до края 2005 г. увеличение на капитала може значително да надхвърли тези шест милиона лева, допълни Лора Георгиева.
        Working...
        X