If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какво да се лъжем, смешна е работата . Организираме търг, ама ако не дадете колкото искаме няма да продаваме . Ще ви вземем и по 100 лева, че ни занимавате с вашите поръчки за покупка
То някой ако е искал, досега да си е купил офис тогава... Аз си мисля, че интересът ще е нулев!
И това никакъв търг не е, просто един отчаян опит...
Какви конспирации, какви 5 лева...Аз съм оптимист!!!!!!!!!!.............. Убеден съм че в момента всички работят на макс за интереса акционерите.......За мен присъствието на Алианц в тази ситуация е най-важното нещо.........
Първо - стига конспирации! Продажби на свързани лица на ниска цена и пр. измишльотини. Ако ще коментираме сериозно е редно най-малкото да познаваме устава!
Относно ново ОСА - такова е в напреднал етап на подготовка и то по инициатива на ВГ.
Не следите редовно темата явно - на 3-ти писах за това...
Моля информирайте се по добре и тогава пишете, че иначе става много спам. Не искам и аз да се повтарям и да разводняваме...
Мучо Грасиас здравей,
ами аз считам че няма конфликт в моите разсъждения..... Аз също бях активен участник до въпросното ОСА през Май, участвах в „Контактната група” от страна Форумците. В момента изобщо не съм в течение какво се случва и искам да бъда индиректно полезен на случващото се в Бенча..........
Става въпрос за следното, което според мен няма алтелнатива и е единствено правилното нещо........Продажба на сграда със себестойност около 25 милиона евра и РЗП около 35 000 м2. Принципно сделките с недвижимости минават през 3 етапа
1. гаранционен или депозитен договор, в който се договарят условията на предварителния
2.предварителен
3.окончателен
Значи за продажбата на ББС-центъра е необходима санкция на ОСА, съгласно Устава или чл.41 от Устава........ Демек ВГ може да договаря всичко под УСЛОВИЕТО, ако разреши ОСА. ВГ може да сключва гаранционни договори, но не и предварителен.........На въпросното ОСА през Май ВГ беше наказан за високомерието си и не получи доверие, в т.ч. не беше освободен от отговорност за 2010г. Аз считам че ВГ е умен мъж и е пределно мотивиран и амбициран в тая ситуация да се докаже и да даде най-доброто от себе си!!!!!!!!!
В момента считам че има доста добра неформална комуникация между големите акционери, като Алианц-те са от самото начало и са свестни, ИНГ-влезнаха спекулативно на около 15 стинки, както и Форума........На неформално ниво може и ще бъде договорено не само сделката разбира се, ами и възнаграждението на директорския борд и управляващото дружество и т.н...........Така че гласуването по дневния ред на следващото ОСА ще бъде предварително обречен на успех.......Пак казвам Алианц са големи и може малко наивно да ти звучи, но това ме кара да съм спокоен при развитието на събитията около Бенча в близко бъдеще............
По отношение на продажбата на сградата, в момента единствената останала сграда с А16 на Цариградско е ББС-центъра, което не винаги е зле.....Значи нашата сграда е следваща, през това време ВГ е разговарял с всички Купувачи, които са заинтересовани от локацията Цариградско, има много добра и полезна оперативна информация......... Считам че тази покана за събиране на оферти е едно информиране на пазара, не изключвам възможността в момента да има предложение от потенциален Купувач и това да е начин за повдигане на цената..........
Нямам никаква вътрешарска информация, не препоръчвам нищо, просто малко разсъждения..................
Не съм искал да те засегна. Говорих по принцип, а не нещо персонално срещу теб. Поздравления за активноста ти. Каквото и да е положението, имотите трябва да се предлагат на пазара и то не в някоя фирма за НИ а на подходящи фондове и инвеститори. Та с приказки и обяснения не става. Акционерите трябва да гледаме резултатите и да сменяме управляващите ако преценим че не е свършено необходимото
ОПИТВАМ СЕ ДА МИСЛЯ но неми се получава, кото на В,Г,
създаде фонда, избра петната, реализира проектите, знае колко струват ,
знае колко дължи , живее в Бг. и и и...
Горкият, ощипан и вече събудил се не знае колко много желаещи чакат
да закупят тази метростанция !
Друг е филма си мисля , той е на ти в ОББ ,но ние няма как да знаем как ще се договорят,
това е само сонда за вдигане прах пред акционерите.
да напомня не съм екперт, само бях брокер и като такъв изпратих една
оферта!
Радвам се на смислените отговори. Бих искал да дам мнение и по тях:
1. Алонсо - във всяко дружество, в което в което съм акционер присъствам на ОСА -то ( давам мнение и не се съгласявам лесно с мажоритарите ) освен това има дружества, в които управляващите и / или представляващите са засягали мои интереси като са нарушавали нормативната уредба в 3 от тях съм имал преписки в КФН в два от случаите решени в моя полза. В случая с това дружество от като съм акционер няма нарушение на нормативната уредба и затова не съм сезирал КФН. За пасивността ми може да попиташ и "Батя" преди ОСА - съм давал мнения и съвети, по време на самото ОСА също.
2. Инта53 - да единият вариант е специалист на някой от големите акционери да стане член на СД другият независим утвърден специалист дори може и да е чужденец и да работи на % от договорена цена, но къде ти толкова перспективно мислене в управляващите дружеството
3. Екуал - всяко не добре премерена продажба или презентация гони клиенти, а не ги привлича. А това мяза на такова
4. УНСС - "Всички действия в посока продажба са правилни. " както казах всяко не добре премерена продажба или презентация гони клиенти, а не ги привлича.
ВГ не знам за какво ще е полезен явно ти имаш някакви идеи ще се радвам да ги споделиш ?
И щом фонда след това според теб няма да има доверието на инвеститорите, защо сега ВГ има твоето доверие ?
4. А Бобан1 - аз ще участвам с оферта 1 лев никъде в обявлението не пише кой печели търга няма и ясни критерии за това нали може и аз да спечеля ? А твоята цена включва ли изплащането на двете ипотеки ?
Т.е. какво пречи на ВГ и къмпани да я продаде на "техен човек " за каквато си решат цена, а това е много притеснително. Успокояват ме двете ипотеки на NBG и ОББ които при някаква глупост на ВГ ще го стопират
За да се изяснят и моите лични интереси имам акции в дружеството и нищо което споделям с това мнение не е препоръка за нищо забранено в нормативната уредба на Република България.
Съвсем набързо хвърлих едно око на статията на Инвестора.И .наистина .ако няма критерии за търга..просто няма какво да коментирам.Извинявам се за гадния сарказъм по-долу..ама мисля,че отговаря на действителността.
Радвам се на смислените отговори. Бих искал да дам мнение и по тях:
1. Алонсо - във всяко дружество, в което в което съм акционер присъствам на ОСА -то ( давам мнение и не се съгласявам лесно с мажоритарите ) освен това има дружества, в които управляващите и / или представляващите са засягали мои интереси като са нарушавали нормативната уредба в 3 от тях съм имал преписки в КФН в два от случаите решени в моя полза. В случая с това дружество от като съм акционер няма нарушение на нормативната уредба и затова не съм сезирал КФН. За пасивността ми може да попиташ и "Батя" преди ОСА - съм давал мнения и съвети, по време на самото ОСА също.
2. Инта53 - да единият вариант е специалист на някой от големите акционери да стане член на СД другият независим утвърден специалист дори може и да е чужденец и да работи на % от договорена цена, но къде ти толкова перспективно мислене в управляващите дружеството
3. Екуал - всяко не добре премерена продажба или презентация гони клиенти, а не ги привлича. А това мяза на такова
4. УНСС - "Всички действия в посока продажба са правилни. " както казах всяко не добре премерена продажба или презентация гони клиенти, а не ги привлича.
ВГ не знам за какво ще е полезен явно ти имаш някакви идеи ще се радвам да ги споделиш ?
И щом фонда след това според теб няма да има доверието на инвеститорите, защо сега ВГ има твоето доверие ?
4. А Бобан1 - аз ще участвам с оферта 1 лев никъде в обявлението не пише кой печели търга няма и ясни критерии за това нали може и аз да спечеля ? А твоята цена включва ли изплащането на двете ипотеки ?
Т.е. какво пречи на ВГ и къмпани да я продаде на "техен човек " за каквато си решат цена, а това е много притеснително. Успокояват ме двете ипотеки на NBG и ОББ които при някаква глупост на ВГ ще го стопират
За да се изяснят и моите лични интереси имам акции в дружеството и нищо което споделям с това мнение не е препоръка за нищо забранено в нормативната уредба на Република България.
Ами щом няма договорни отношения спрямо офертата......и аз мисля да участвам.Даже седим сега с едни приятели .....пием си...и наддаваме.Аз мисля да дам 100млн евра.....аре да не се циганя....ще дам 200млн евра.........белким акционерите се зарадват.Дано да няма обаче голям интерес ,че да спечеля.
П.С........от сигурно място .преди 2мин. ми казаха да не се надявам........
Няма оптимизъм, няма песимизъм, единственото нещо, което трябва да се прави е продажбата на сградата на Цариградско, с наематели или без наематели няма значение......Добрите договори за наем ще повишат стойността на сградата, лошите договори за наем ще понижат, естествено....Всички действия в посока продажба са правилни..........
По отношение на ВГ, в тази сутуация той може да бъде само полезен..........
Надали след продажбата Фонда ще има доверието и кинтите да продължи своята работа, евентуална преоценка за имота в Боровец, дивиденти и т.н..........
Относно търга, според мен е възможно да е резултат от работата на фонда с агенциите за НИ. За такива големи обекти е нормално посредника да иска поне за известен период ексклузивни права, т.е. фонда да няма право да оферира имота директно.
Възможно е наскоро да е изтекъл такъв договор с някоя агенция и фонда да се опита да го продаде самостоятелно или най-малкото да "сондира почвата". Не е препоръка, изразявам личното си мнение.
100+, И как да не съм като това ми е основната дейност.
Но и тук, както навсякъде ще е важна тежеста на портфейла,
намеквам да не се допуснат специалисти без материално
покритие
Въпреки че тук материалният ми интерес е минимален, това е позицията която следя с най-голям интерес. Та според мен става това което става и с другите неща в тази държава. Всеки пита какво става и се оплаква , но никой не се захваща да промени нещо. Оплакваме се от политиците, но не ходим да гласуваме или си продаваме гласовете. Всеки си казва аз защо да ходя и да се моря, като от цялата работа другите ще намажат. Евала на Батя, че се е заел с нещата, защото ако успее това ще промени може би начина на мислене и на действие на родната борса. Всички се възхищавате на Бъфет, но той не купува като вас. Където купи, той влиза в управлението, движи нещата и затова успява, а не защото е много умен. Та според мен крайно време е да се създаде едно сдружение на учасниците на БФБ, което да защитава интересите и да движи нещата. Аз съм готов да си плащам % от печалбата за това. А вие готови ли сте?
Коментар