If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На мен това по-скоро ми прилича на кол опция върху основния актив на дружеството - сградата на Цариградско, отколкото на акция.
Загубата е ограничена до цената на акцията, като риска по-надолу се носи от банките кредитори не от акционера. От друга страна в резултат на огромния ливъридж, възможната печалба спрямо цената на акцията е значителни проценти. Всеки 1 млн. лв. в оценката на базовия актив носи 4 ст. в стойността на акцията. 20 % увеличение в стойността на актива над текущата спрямо текущата стойност на акцията води до над 800 % доходност на акцията. И такава оценка на Цариградско не е нещо невероятно.
Отделно обаче времето под формата на лихви "хапе" непрекъснато от паричките на акционерите. Има и някой неща които не се виждат в цифрите - отношенията банки-дружество, отношенията между акционерите и акционерите и ръководството. Толкова време нищо не се случва с основния актив на дружеството, за което има причини които поне за мен не са напълно ясни.
Продавачи от миналата седмица на 90 % са пенсионните фондове, а към края на сесиите и надценили се играчи.
Купувачите е възможно да са различни спекуланти - кой с повече, кой с по-малко. Парите не са много, но слабата ликвидност преди и след продажбите сякаш не предполага многобройно участие.
Основен заподозрян за мен като купувач са управляващите фонда (БенчМарк) под различни "несвързани" форми. Последните месеци офшорката им е продавала акции, като това според мен е или спекулиране, или с цел задържане на цената.
Не вярвам да е влязъл нов акционер със солидни проценти.
Браво за поста ! По-долу някой написа, че парите от Раковска ще отидат в ОББ, което твърдение не е реалистично, ако ОББ желае да си върне паричките и дори да бъде на плюс след време трябва консенсус който да вкл. някакво количество от парите по- сделката за банката а другото да отиде за дейност защот и двата играча ще загубят. Ако обаче от фонда имат някакво споразумение с купувач за сградата на Цариградско те няма да имат нужда от тези 16 млн. В този момент без инфо не знаем до каква степен ликвидните затруднения се подобряват...
Алианц и ИНГ би трябвало да са най-навътре от акционерите, освен мениджмънта.. и ако наистина те разкараха на 5 ст..... А парите не случайно влизат в ОББ, дружеството нищо няма да помирише от тях... не се самозаблуждавай...
Браво за поста ! По-долу някой написа, че парите от Раковска ще отидат в ОББ, което твърдение не е реалистично, ако ОББ желае да си върне паричките и дори да бъде на плюс след време трябва консенсус който да вкл. някакво количество от парите по- сделката за банката а другото да отиде за дейност защот и двата играча ще загубят. Ако обаче от фонда имат някакво споразумение с купувач за сградата на Цариградско те няма да имат нужда от тези 16 млн. В този момент без инфо не знаем до каква степен ликвидните затруднения се подобряват...
Коментар