IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Акциите

    Емисията акции на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е качена за търговия на сегмент „Неофициален пазар” на Българска фондова борса–София. Сделки с ценни книжа от емисията първоначално увеличение на капитала могат да се сключват считано от 7 февруари 2005 г. ISIN кодът на емисията е BG1100036042.

    Всички лица, които са записали акции при първоначалното задължително увеличение на капитала, могат да получат депозитарните си разписки в офиса на Дружеството всеки работен ден между 8:30 и 17:30 часа. Депозитарните разписки могат да бъдат получени срещу документ за самоличност или изрично нотариално заверено пълномощно.

    Коментар


    • Акциите

      Какво стана с акциите от увеличението на капитала, няма ли вече да излизат в обръщение?

      Коментар


      • Съдебна регистрация на увеличението на капитала

        Търговският център в Пловдив, за който БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е подписало предварителен договор за покупка, ще бъде завършен до края март, стана ясно на Общото събрание на дружеството, проведено късно в понеделник.

        "По търговския център остават довършителни строителни дейности, и той ще бъде завършен до края на март," каза изпълнителният директор на БенчМарк Груп Любомир Бояджиев.

        Този търговски център се намира в близост до бул. Санкт Петербург и кв. Тракия и ще бъде закупен при реализирането на новата емисия акции.

        БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ обяви, че ще емитира нови акции с общ номинал 7,15 млн. лв. Ако емисията не бъде изпълнена изцяло, ще се използват други начини за финансиране на центъра.

        Имотът граничи с хипермаркетите Метро и Технополис, разположен e на площ от 17 хил. кв. метра и 6154 кв.м. разгърната застроена площ, включва осем магазина, голям паркинг и товаро-разтоварна площадка. Всеки от 8-те магазина може да работи самостоятелно и да развива собствена търговска дейност. Парцелът разполага с място за застрояване на осеметажна офис сграда с обща разгърната застроена площ от 3200 кв. метра.

        БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ планира да отдава под наем магазините, но е възможна и продажба на някои от тях. Ако се стигне до продажба, средствата ще бъдат инвестирани в нови имоти при възвращаемост в съответствие с инвестиционните цели на дружеството.

        След осъществяването на настоящия проект ще се проучат други възможности за реализиране на следващи проекти до края на годината. Новият проект ще се финансира отново чрез издаването на емисия акции. Капиталът на дружеството не може да бъде увеличен над 20 млн. лв. в рамките на една година без изричното съгласие на Общото събрание на акционерите.

        На Общото събрание Веселин Генчев бе избран за нов член на Съвета на директорите на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ – София. Нели Шопова бе избрана за одитор на дружеството.

        С пълно единодушие бе одобрен и сключеният договор с обслужващото дружество БенчМарк Груп АД.

        Вчера БФБ-София съобщи, че на основание решение на Комисията за финансов надзор е вписала увеличението на капитала на БенчМарк Фонд Имоти. Размерът на емисията преди увеличението е от 500 хил. лева, а след увеличението – 650 хил. лв. Акциите от емисията са обикновени, поименни, безналични, с право на глас и с номинална стойност един лев.

        Коментар


        • Съдебна регистрация на увеличението на капитала

          Задължителното първоначално увеличение на капитала на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е вписано от съда и в момента тече регистрация на емисията акции в Централен депозитар. След регистрацията акциите ще бъдат качени за търговия на пода на Българска фондова борса–София.

          Акционерите на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ ще могат да поискат да им бъде издадена депозитарна разписка за притежаваните от тях акции след регистрацията на емисията от Централен депозитар.

          Коментар


          • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

            БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е подписал предварителен договор за покупка на търговски център в Пловдив в близост до бул. Санкт Петербург и кв. Тракия, съобщиха от дружеството за Investor.bg.

            Имотът граничи с хипермаркетите Метро и Технополис, разположен e на площ от 17 хил. кв. метра, включва осем магазина, голям паркинг и товаро-разтоварна площадка. Всеки от 8-те магазина може да работи самостоятелно и да развива собствена търговска дейност.

            БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ планира да отдава под наем магазините, но е възможна и продажба на някои от тях. Ако се стигне до продажба, средствата ще бъдат инвестирани в нови имоти при възвращаемост в съответствие с инвестиционните цели на дружеството.

            Търговският център все още е във фаза на строеж, но сроковете за построяването му са съобразени с осъществяването на новата емисия акции на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, с която ще бъде заплатена останалата част от цената по проектодоговора.

            БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ обяви, че ще емитира нови акции с общ номинал 7,15 млн. лв. Ако емисията не бъде изпълнена изцяло, ще се използват други начини за финансиране на центъра. „Вчера проспектът за публично предлагане на новите акции бе внесен в Комисията за финансов надзор, като той подлежи на одобрение от регулаторния орган," каза за Investor.bg Лора Георгиева, директор за връзка с инвеститорите на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ.

            Във вторник БФБ-София оповести, че Съветът на директорите на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ е решил да увеличи капитала на дружеството със 7,15 млн. лв. За целта ще бъдат издадени 650 хил. права, срещу всяка от 650 хил. акции капитал преди увеличението, като всяко право дава възможност на акционерите да запишат по 11 акции с емисионна и номинална стойност 1 лв.

            Съобщението за публичното предлагане ще бъде публикувано в срок до 15 дни, считано от датата на получаването на решението за потвърждаване на проспекта. Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на обнародване на съобщението.

            На 7 февруари БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ ще проведе Общо събрание с проекторешения: избор на одитор, промени в устава и избор на Веселин Генчев за член на Съвета на директорите, с което броят на членовете ще бъде увеличен на четири.
            www.targ.bg

            Коментар


            • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

              Nice, veri nice!

              Коментар


              • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

                В БФБ-София АД е постъпило следното уведомление от Бенчмарк фонд имоти АДСИЦ-София /BMREIT/:
                На свое заседание от 14.01.2005 год., Съветът на дирекорите на Бенчмарк фонд имоти АДСИЦ-София, взе решение за увеличение на капитала на Дружеството със следните парамметри:
                - брой акции преди увеличението - 650 000;
                - брой акции, предложени за записване - 7 150 000;
                - номинална стойност - 1 лв.;
                - емисионна стойност - 1 лв.;
                - брой на издадените права - 650 000;
                - съотношение между издадените права и акциите, предложени за записване - право/акции - 1/11;
                - инвестиционен посредник, обслужващ публичното предлагане ИП Бенчмарк Финанс АД;
                - Банка по чл. 89 от ЗППЦК, вкоято да бъде открита набирателна сметка - Райфайзенбанк (България) ЕАД
                - Съобщението за публичното предлагане да бъде публикувано в срок до 15 (петнадесет) дни, считано от датата на получаването на решението за потвърждаване на проспекта от КФН. Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на обнародване на съобщението по предходното изречение.

                Коментар


                • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

                  Регистрацията в Централен депозитар на акциите от задължителното увеличение на капитала ще стане след получаване на съдебно решение за извършеното увеличение. В момента Софийски градски съд е в инвентаризация. Очакваме, че съдебното решение ще излезе през следващата седмица. Акциите ще бъдат вписани в Централен депозитар и регистрирани на Българска фондова борса–София в законоустановения срок.

                  Коментар


                  • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

                    Кога се очаква акциите от увеличението да бъдат вписани в Централен Депозитар и съответно да излязат в обръщение.

                    Коментар


                    • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

                      koj e tozi chovek

                      Коментар


                      • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

                        Жак Бернар Олтуски е придобил акции от капитала на:
                        - Бенчмарк фонд имоти АДСИЦ-София /BMREIT/
                        - Брой акции, обект на сделката: 40 000
                        - Процент от капитала, обект на сделката: 8.00%;
                        - Пряко участие в капитала след прехвърлянето: 13.00%;
                        - Участие в капитала чрез свързани лица: 0.00%;
                        - Общо участие в капитала след прехвърлянето: 13.00%;
                        - Дата на прехвърлянето в ЦД: 01.12.2004 год.

                        Коментар


                        • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

                          Бенчмарк фонд имоти АДСИЦ-София /BMREIT/ свиква извънредно ОСА на 07.02.2005 год. от 18.00 ч. в гр. София, ул. Вискяр планина 19 при следния дневен ред:
                          - Избор на регистриран одитор;
                          - Промени в органите на управление на дружеството;
                          - Промени в устава на дружеството;
                          - Приемане на решение за одобряване на сключен договор с обслужващо дружество;
                          - При липса на кворум, събранието ще се проведе на 23.02.2005 год. от 18.00 ч. на същото място и при същия дневен ред.
                          - Поканата за ОСА предстои да бъде публикувана в Д.В.
                          Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 20.01.2005 год.

                          Коментар


                          • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

                            Няма нарушение на закона във връзка с продажбата на дела на Развитие Индустрия холдинг АД, институционален инвеститори в БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ. Това е резултатът от проверката, извършена от Комисията за финансов надзор, за който представители на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ бяха информирани по време на среща с Комисията, състояла се вчера (13 декември 2004 г.).
                            На 29 ноември 2004 г. Развитие Индустрия холдинг АД продаде 150 000 акции, които представляваха 30% от уставния капитал на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ. Акциите бяха изтъргувани на свободен пазар на Българска фондова борса – София АД при цена от 1,07 лв.
                            Търговията с акции от задължителното първоначално увеличение на капитала на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ продължава до 21 декември, когато е и крайният срок за записване на ценни книжа от тази емисия. Емисионната стойност на една акция е 1 лв.

                            Коментар


                            • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

                              То пък един институционален инвеститор

                              Коментар


                              • БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ

                                Комисията за финансов надзор (КФН) ще проучи напускането на институционалния инвеститор от БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ и ефекта върху разрешението на дружеството от този факт, каза зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова след днешния брифинг на комисията.

                                Вчера Централен депозитар съобщи, че Развитие Индустрия холдинг АД е продал 30% от капитала на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ при цена 1,07 лв. за акция.

                                Развитие Индустрия холдинг АД e сред учредителите на дружеството за инвестиции в недвижими имоти и изпълняваше законовото изискване дружество със специална инвестиционна цел да има институционален инвеститор, притежаващ поне 30% от капитала на АДСИЦ.
                                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

                                Коментар

                                Working...
                                X