pichove tyrgoviata trygna .....12 13 st za pravo.....niakakvi komentari?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)
Collapse
X
-
algo з-то ти баламосваш хората.Вярно е че 1.5-2 г няма да има сериозен дивидент но при покупка на бизнесценрове,тър.центрове на цена 400eur/m2 след 18 мес къде ще е цената .Абсолютно съм сигурен че на 600eur/m2 (50% скок) и то след 1-2 г всеки ще го купи..........така че очаквам мин 2-2.30 да е цената до 1 г. -и това е добра доходност!
Коментар
-
Алго никой не баламосвам представям прогнозите си за движението на цените /наем и продажба/ в този сегмент от пазара. Според мен има достатъчен потенциал за достигането на посочените нива.
При всички положения добрата локация е най - важна в случая е на лице а всеки да си прави заключения.
Имам акции от дружеството.
Коментар
-
Jores, що баламосваш хорате бе?
Колко ще им е дивидента от търговския център в Пловдив за тази година (2005)? Най вероятно никакъв или поне много нисък.
А по случайност пазя техни рачети как щял да бъде 20-25% за ТАЗИ година.
Същото ще е и догодина.
Цикъла на строителството е поне 18 месеца. Да речем, че почне напролет. Като се вземе предвид, че 8 магазина в Пловдив даваха под наем за 6 месеца, за този търговски център ще им трябва поне година.
Значи първите постъпления от новия проект, от които да се дава дивидент ще са през 2008, а първия дивидент 2009.
Разчета за цената на проекта е малко странен 9 милиона евро за 20 хил кв.м. е по 450 евро/кв.м. барабар със земята. При тази себестоиност и търговския център и офисите ще за нисък клас и въпреки локацията няма да намерят добри наематели.
Та Jores просто не баламосвай хората. И сега им е висока цената, но хайде. А не знам от къде черпиш информация за 1500 евро на кв.м. цена на търговски площи. Много ще се радвам да ми кажеш за реални ГОЛЕМИ сделки (>10 хил кв.м.) на тази цена (тя дава доходност 6% и никой не е чак толкова агресивен)
Коментар
-
бр. акции след увеличението 23 400 000
РЗП след реализация на проект Цариградско + търг. център в Провдив всичко - 29 500 000м2 без да се впускам в сметки средна цена продажба в долна граница за търговсикте площи 1500Е и офис площи 900Ем2 прави 69 300 000. или по 2,96лв. на акция
Рента от търг. площ - 3 510 000лв. на год. база *10 евро на м2 наем месечно смятам че доста съм го занижил
Рента офис сплощи - 2 375 100лв. на год. база *7евро също занижено наемче
та прави годишна рента на акция 25% върху номинала
Занижил съм наемните цени с около 30% с оглед непредвидени ситуации корекции на пазара на НИ и др.
Като се вземат в предвит и акулите от острова традиционно инвестиращи в НИ /и натрупали доста средства във фондове цифра не помня но са милиарди/и задоволяващи се на каде каде по ниска доходност нищо чудно в дадени моменти разчета ми да се окаже и смешен.
Оптимистичната ми прогноза между 12 и 24 месец е 4,5лв.
Коментар
Коментар