IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
    Някой много методично напуска кораба! И не толкова бавно...
    Булбанк е посредника

Коментар

• Някой много методично напуска кораба! И не толкова бавно...

Коментар

• Батя,

наистина е старо, гледам че и в отчетите за 2009 г. го има, просто никой не му е обръщал внимание досега..

просто се афектирах днес като прочетох за неустойката... то си е шокиращо

То поне да имаше за какво да е там... то ако си бяха свършили работата мениджърите, сега цената нямаше да е на 18 стотинки, и да ги натискат кредиторите...

Да не говорим че това е публично дружество и то АДСИЦ, като такива клаузи са абсурдни в случая...да не говорим че се сключват натъмно...

КФН трябва да поеме инициатива за законови промени, ограничаващи обслужващи дружества и мениджмънт да се закрепостяват в АДСИЦ-овете...

Точно няколко АДСИЦ-а на БФБ са единствените, които нямат изявен мажоритар и достатъчен фрий-флоут да отговарят на определението публична компания, а такива врътки от мениджмънта само ги отдалечава от това...

Щом като не са си свършили работата и цената е паднала до нива, позволяващи вражеско изкупуване, значи трябва да си ходят, като се появи нов инвеститор решил да поеме контрола...

Коментар

• дех, защо ви изненадва този договор с изп. директор. Той си е от край време, не е нещо ново. Явно е правен още при създаването на АДСИЦ за да се предпазят създателите от превземане. Клаузите които днес Инвестора публикува като "новина" са от години. Има ги в Регистрационния документ за 2010 г. който е с дата 28.04.2010 г., стр. 58

Първо мисля че въобще не е нужно да се маха изп. директор. Трябва да се убедим дали е точен (каквито са ми първите впечатления) и най-много да му назначим някой "помощник", за всеки случай
          Имам познания в правото и като жокер - може да се приеме решение двамата изп. директори да вземат решения само единодушно - т.е. трябва и двамата да разпишат.
          Нещо друго интересно (прочетете рег.док-а), на г-н Генчев му изтича мандата съвсем скоро:
          Първоначално изпратено от от рег. док.
          Господин Веселин Димитров Генчев – Председател на съвета на директорите за мандат
          от 5 (пет) години. Мандатът на г-н Генчев следва да изтече на 04.07.2011 г.
          На следващото редовно ОСА след 2-3 месеца може би ще има точка за удължаване на мандата. Ако имаме съмнения в лоялността на г-н Генчев може да не бързаме да му удължим мандата (това с подкрепата на ПФ, ако ги убедим във взаимните си интереси).
          Та както писах по-долу, варианти многоо. Когато група акционери имат 50%+1 в ОСА, всякакви устави, договори и пр. неща са относителни като окончателност
          Така че - Спекулатори от всички страни - обидинявайте се! (по лозунг от времето на бай Тошо)
          ---------------------------------------------------------
          10 мин. след поста ми видях статията в Дневник, в която се потвърждават някой неща:

Шефът на....

По-интересните неща:

"Това условие е заложено още в устава при създаването на дружеството. Беше направено с цел да няма превземане на дружеството и досега на толкова общи събрания никой не е предявявал претенции за тези неустойки.", коментира Генчев пред "Дневник"
          . - както казах "новина" нямаме

и...
          "За сградата на бул. "Цариградско шосе" Генчев каза, че все още са в преговори с потенциални наематели или купувачи. По неговите думи преговорите са минали първоначалния етап, но още не може да се каже, че са напреднали. Той добави, че се надява с разширението на метрото бизнес центърът да стане по-атрактивен, тъй като станцията ще е на около 100 метра от входа на сградата."
          - дано, дано...
          Last edited by Батя; 29.03.2011, 23:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
            Абе колеги, някой тука юрист няма ли?
            Значи договора е между Генчев и Фонда...
            Не трябва ли да мине през ОСА.?
            То кво излиза, той сам си го е подписал и от двете страни ли??
            Xaxaxaxaxaxaxa. Разсмя ме бая Май след ХдСПАД, това се оказа другото голямо дърво на БФБ.

Коментар

• Абе колеги, някой тука юрист няма ли?
              Значи договора е между Генчев и Фонда...
              Не трябва ли да мине през ОСА.?
              То кво излиза, той сам си го е подписал и от двете страни ли??

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче Разгледай мнение
                Нагло Ви казва"Ако Ви отърва,ако Ви стиска ме изгонете".Защо ли не се учудвам,тия от бенча са толкова нагли
                Как няма да са нагли, спомнете си от кого се отделеиха и кой им беше "учител" навремето.
                Той е най-добрия, само той може да ги научи на такива мурафети.
                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Нагло Ви казва"Ако Ви отърва,ако Ви стиска ме изгонете".Защо ли не се учудвам,тия от бенча са толкова нагли

Коментар

• На ОСА през януари, на което присъствах, Генчев каза че ще отпаднат тези 15%, но аз вече не знам дали може да му се има доверие...

За контрольор съм за

А иначе наистина е абсурдно, че не можем да види договора с ОД.
                    Отделно е абсурдно, че този договор се променя без решение на ОСА,
                    абсурдно е, че се и вкарват такива клаузи между изп. дир. и дружеството... Да не говорим че са свързани лица...
                    Все едно Генчев сам си подписва клаузата за неустойката....

Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    Четете внимателно поста ми!
                    Не всичко от поста ми е от разговора с Генчев. Четете внимателно!
                    Ако говориш за това: "отделно и 15% от печалбата отива за обслужващото дружество", това са мои думи и са във връзка с договора с обсл. дружество (ОД). Обърни внимание че е 15% от печалбата от сделката.
                    Последно като говорих с ДВИ ми каза че от клаузите за плащане към ОД е отпаднало само текущото плащане на % от активите (заради което имаме и по-малка загуба към края на годината, в сравнение с тая на 9-месечието). Плащанията на % от печалбата при продажба на актив обаче си стояли.
                    Днес обаче на лични ми писаха че Генчев бил казал че при сделка на Раковска, на ОД няма да се дължи нищо. Има някво противоречие, за което им писах мейл и чакам отговор но нещо се бавят.
                    Тъпо е и че никъде не можем да прочетем актуалния вариант на договора с ОД. Бил поверителен - между страните само. Това е пълна глупост за публично дружество. Аз като акционер да не мога да прочета подобен договор. Утре може да се обавя до КФН да се консултирам по тоя въпрос.

А човек в борда можем да вкараме ако съберем повече от 50% от гласовете на ОСА, това е пределно ясно. Идеята е да привлечем ПФ да гласуват с нас. Другия вариант е ако се съберем само 5% да искаме назначаване на контрольори.
                    Засега имам доверие на Генчев, но всичко става, добре е да не оставаме да ни изненадват.

Коментар

• Четете внимателно поста ми!
                      Не всичко от поста ми е от разговора с Генчев. Четете внимателно!
                      Ако говориш за това: "отделно и 15% от печалбата отива за обслужващото дружество", това са мои думи и са във връзка с договора с обсл. дружество (ОД). Обърни внимание че е 15% от печалбата от сделката.
                      Последно като говорих с ДВИ ми каза че от клаузите за плащане към ОД е отпаднало само текущото плащане на % от активите (заради което имаме и по-малка загуба към края на годината, в сравнение с тая на 9-месечието). Плащанията на % от печалбата при продажба на актив обаче си стояли.
                      Днес обаче на лични ми писаха че Генчев бил казал че при сделка на Раковска, на ОД няма да се дължи нищо. Има някво противоречие, за което им писах мейл и чакам отговор но нещо се бавят.
                      Тъпо е и че никъде не можем да прочетем актуалния вариант на договора с ОД. Бил поверителен - между страните само. Това е пълна глупост за публично дружество. Аз като акционер да не мога да прочета подобен договор. Утре може да се обавя до КФН да се консултирам по тоя въпрос.

А човек в борда можем да вкараме ако съберем повече от 50% от гласовете на ОСА, това е пределно ясно. Идеята е да привлечем ПФ да гласуват с нас. Другия вариант е ако се съберем само 5% да искаме назначаване на контрольори.
                      Засега имам доверие на Генчев, но всичко става, добре е да не оставаме да ни изненадват.

Коментар

• Батя надявам се това, което Генчев ти е казал в частен разговор да е негова грешка, защото според уставът май разходите за обслужващото са по-малки:

"РАЗХОДИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ
                        ЧЛ. 9 (1) Максималният размер на разходите за управление на Дружеството в рамките на
                        една година не може да надхвърля 10% (десет процента) от стойността на активите по
                        баланса ако стойността на активите е до 10 000 000 (десет милиона) лева включително, и
                        не може да надхвърля 7% (седем процента) от стойността на активите по баланса ако
                        стойността на активите е над 10 000 000 (десет милиона) лева. Размерът на разходите се
                        начислява като процентно съотношение спрямо стойността на активите по баланса,
                        включен в годишния финансов отчет на Дружеството за годината на начисляването на
                        разходите. Това ограничение не се отнася за годините, когато Дружеството е реализирало
                        продажба на актив.
                        (2) Разходи за управление на Дружеството са всички разходи по управлението и
                        обслужването, включително разходи за възнаграждения на членове на съвета на
                        директорите на дружеството, както и разходите за възнаграждение на обслужващите
                        дружества, регистрирания одитор, оценителите и банката-депозитар.
                        "

Коментар

• Може да се избере нов член в управителния орган само при гласували на ОСА "ЗА" 50%+ от присъстващите. Така че е невъзможно да се вкарат наши хора според мен.
                          От уставът на Бенча: Чл.35 (1) Гласуването в общото събрание е лично. Гласуване по пълномощие се допуска
                          само доколкото са спазени изискванията, посочени в чл. 32 от този Устав.
                          (2) Решенията на Общото събрание се приемат със следните мнозинства:
                          (а) За приемане на решения по чл.28, ал.1, т.1, т.3, т.4, букви „б” и „г” и т.15 по-горе – 4/5
                          (четири пети) от представените на събранието акции;
                          (б) За приемане на решения по чл.28, ал.1, т.12 (в случаите, когато става въпрос за
                          придобиване или разпореждане с дълготрайни активи) – 3/4 (три четвърти) от
                          представените на събранието акции;
                          (в) За приемане на решения по чл.28, ал.1, т.2, 13 и 14 – 2/3 (две трети) от представените
                          на събранието акции;
                          (г) За приемане на всички останали решения на общото събрание – 1/2 (една втора) плюс
                          една акция (обикновено мнозинство) от представените на събранието акции, освен когато
                          действащото законодателство или този Устав изисква по-високо мнозинство за вземането
                          на някои решения.

Коментар

• Какво да ви кажа, ако досега съм се съмнявал, вече съм сигурен, че Бенчмарк са най-големите мизерници на пазара

Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение

Коментар

не знам кой отчет гледаш, но към 31 дек. 2010 е 899 хил.
                              моя грешка в екстри най-отгоре ми излезе отчета за трето тримесечие и не съм погледнал датата.
                              Макар че в бюлетина на инвестора пък дават 1052 загуба. Но то самата цифра в подобен диапазон не е от значение въпроса е че няма да има дивидент който да раздават сега. А за догодина всичко е възможно.

Коментар

Това за 15-е % бяха обещали да отпадне, след като се смени обслужващото дружесво. Не знам дали го направиха вече.

Иначе за земята бъркаш. Те са обезщетили собственичката с дял от сградата. ЕК затова купува само 80%, другите са 20% са нейни (жена беше).
                                дех, явно отскоро ме четеш в тоя форум.
                                Шанса да бъркам когато пиша нещо в този форум е под 1%
                                Не си позволявам празни приказки като масата участници, особено когато говорим с факти. Виж прогнозите вече са доста по-трудна задача и там шанса за неуспех е доста по-голям.
                                Посочих също и че съм говорил директно с г-н Генчев.

Момчета не че не искам нещата да са така както ги казвате (и аз съм фрашкан с акции тук), но .... не искам да си изграждате нереалистични очаквания.

Успех!

Коментар

Working...
                                X