Първоначално изпратено от dex
Разгледай мнение
Срещу тази сума евроинституциите ще се сдобият с имот от малко над 2 523 квадратни метра, с офиси, приемни помещения и подземен паркинг. От данните за квадратурата, която ще придобият органите на ЕС става ясно, че средната цена на кв. метър е 3 567 евро.
Според сайтa на Фонд имоти АДСИЦ търговско-административната сграда е с обща разгърната застроена площ 4 662 кв.м. Тя включва подземен паркинг на две нива с обща площ 801 кв. м., три нива търговски площи с 1 215 кв.м. и офис площи за 2 646 кв.м.
80% от собствеността върху имота ще е на Европейския парламент, а оставащите – на притежателя на сградата, която се е намирала на мястото, частно лице.
Според сайтa на Фонд имоти АДСИЦ търговско-административната сграда е с обща разгърната застроена площ 4 662 кв.м. Тя включва подземен паркинг на две нива с обща площ 801 кв. м., три нива търговски площи с 1 215 кв.м. и офис площи за 2 646 кв.м.
80% от собствеността върху имота ще е на Европейския парламент, а оставащите – на притежателя на сградата, която се е намирала на мястото, частно лице.
Аз съм написал просто "От данните за квадратурата, която ще придобият органите на ЕС става ясно, че средната цена на кв. метър е 3 567 евро."
В прессъобщението има цена (9 млн. евро), има квадратура (2 523), сметнал съм цената от тях. Ако това не е коректно .... Те ако считаха че 80% е 3 730 кв. м. да бяха написали 3 730, а не 2 523.
Като цяло, на Запад (и в ЦИЕ) мислят в чиста площ, само у нас ти продават и коридорите и терасите и мазетата за площ. В бизнес и шопинг сградите, паркингите и т.н., които са задължителни, не се броят за площ.....
Става една каша на възприятията, която ако първоизточникът на информацията не иска да обясни, чакаме журналиста да си я измисли. Но КФН много бързо ще го пита откъде си я е измислил.
Коментар