Първоначално изпратено от музовир
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли намаляване на цените на имотите?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнениеСпоред музовирчето е и невъзможно.......фактически стар панел е най-здравото нещо в слънчевата система......Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеПанел може да мухляса, да се наводни, да смърди на гнилоч, ама да се срути е най-малко вероятно. По темата препоръчвам филма за блок 20 в Ямбол.Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеВече ги има необитаеми 120 хил броя софийски.
А за да се обяви за опасна и негодна за живеене не е нужно да падне, макар че в София вече и такива случаи има. Всичкото строителство на строителни войски, с крадене от материалите - си е боклук, предназначен временно да поеме вълната бачкатори за Кремиковци и подобните динозаври на соц-а. Никога не е мислено да оцелява толкова време, затова и изглежда като гето в момента. Проблемът обаче е че и земята не е на хората а общинска, затова вместо да сринат коптора и да построят свестни къщи - просто се свират в мизерия и чакат. Да умрат. И децата им да избягат в чужбина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнениеЦялото мнение-пълен талаш изкъкано от неистини! Къде са тия 120 хил. необитаеми бе психо, къде в София има паднали панели
Ти разбираш ли въобще от бетон и обитавал ли си подобно строителство за да видиш какво значи здравина бе лузърче?Земята е най-малкия проблем, като блока е вечен, само в Германия гастарбайтерите сте изстрещели от злоба и ужас къде да се вденете сред бежанците дето ви онождат
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеВече ги има необитаеми 120 хил броя софийски.
А за да се обяви за опасна и негодна за живеене не е нужно да падне, макар че в София вече и такива случаи има. Всичкото строителство на строителни войски, с крадене от материалите - си е боклук, предназначен временно да поеме вълната бачкатори за Кремиковци и подобните динозаври на соц-а. Никога не е мислено да оцелява толкова време, затова и изглежда като гето в момента. Проблемът обаче е че и земята не е на хората а общинска, затова вместо да сринат коптора и да построят свестни къщи - просто се свират в мизерия и чакат. Да умрат. И децата им да избягат в чужбина.
Ти разбираш ли въобще от бетон и обитавал ли си подобно строителство за да видиш какво значи здравина бе лузърче?Земята е най-малкия проблем, като блока е вечен, само в Германия гастарбайтерите сте изстрещели от злоба и ужас къде да се вденете сред бежанците дето ви онождатИмот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеПанел може да мухляса, да се наводни, да смърди на гнилоч, ама да се срути е най-малко вероятно. По темата препоръчвам филма за блок 20 в Ямбол.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеСпоред мен няма да има намаляване.
Заплатите ще растат, цените на имотите плавно нагоре и ще догонваме Западна Европа.
Очаквам да се активизира санирането в масовите квартали в СФ. То е въпрос на желание и на организация, не е толкова скъпо.
ПП: санирането е опасна тема в БГ варианта хахаха, нито е безплатно - нито е достъпно. Но е въпрос на време и то скоро да сринат 90-100 хил панелника с изтекъл срок на експлоатация в София, с какви пари ще бъдат построени новите жилища, кой ще ги плаща?
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеПоскъпването на имота.Винаги съм го смятал така. Ако затвориш едни пари в имот, наема горе долу ти покрива труда по поддръжка и отдаване под наем и някаква печалба от капитала, колкото би била и лихвата на парите в банката.
Ако след 10 год. го продадеш по-скъпо, разликата ти е чиста печалба. Ако го продадеш по-евтино, си вътре.
До момента НИКОГА не се е случило да продам имот по-евтино отколкото съм купил
Очакванията за поскъпване водят до балон. Винаги. А като се пукне балона - цените слизат с 40%-80% за нула време. Всички продали след 2008а го знаят отлично на свой гръб
Има много прости разчети, свързващи покупателна способност, наеми и цени на имоти. И винаги, ама винаги се изчислява доходността - защото инак току-виж вместо всеки месец лихва в банка, вземеш та поемеш бая рискове + този от спукването на балона - за нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеПоскъпването на имота.Винаги съм го смятал така. Ако затвориш едни пари в имот, наема горе долу ти покрива труда по поддръжка и отдаване под наем и някаква печалба от капитала, колкото би била и лихвата на парите в банката.
Ако след 10 год. го продадеш по-скъпо, разликата ти е чиста печалба. Ако го продадеш по-евтино, си вътре.
Заплатите ще растат, цените на имотите плавно нагоре и ще догонваме Западна Европа.
Очаквам да се активизира санирането в масовите квартали в СФ. То е въпрос на желание и на организация, не е толкова скъпо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеДа се пошегувам лекинко и аз - при заложена инфлация за оздравяване на еврозоната от 2%, какъв е точно кярът при отдаване на имот с възвръщаемост 2%?
Коментар
-
Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнениеНе се шегувай елегантно. Принципиално погледнато, с оглед на казаното и комплексно обобщено
Имам един въпрос - сериозно ли очакваш поскъпване на наемите? За имотите в София да кажем, че има причина, сравнено със съседните столици, но за наемите? Нали трябва да има платежоспособни работници в града, а натискът отвсякъде е да има по възможност още по-ниско платени.
Примерите по-надолу за наемателка зъболекарка са по-скоро изключения.
Освен това на първо четене се сещам за поне три имота, държани заключени и празни от собствениците си. Като 'заровено имане'. За да не им ги 'цапат'.
Каква ли ще е съдбата на тези имоти - така ли ще си останат до второ пришествие.
Лека (и доходна) на всички.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнениеНе се шегувай елегантно. Принципиално погледнато, с оглед на казаното и комплексно обобщено
Имам един въпрос - сериозно ли очакваш поскъпване на наемите? За имотите в София да кажем, че има причина, сравнено със съседните столици, но за наемите? Нали трябва да има платежоспособни работници в града, а натискът отвсякъде е да има по възможност още по-ниско платени.
Примерите по-надолу за наемателка зъболекарка са по-скоро изключения.
Освен това на първо четене се сещам за поне три имота, държани заключени и празни от собствениците си. Като 'заровено имане'. За да не им ги 'цапат'.
Каква ли ще е съдбата на тези имоти - така ли ще си останат до второ пришествие.
Лека (и доходна) на всички.
ако ще отдаваш под наем, гледаш да прескочиш ниското ниво.
Коментар
Коментар