IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Едноетажна къща със "нестандартен" покрив - плюсове и минуси

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тези правят фантастични къщи.
    Просто за вдъхновение и не обръщай внимание, че е наречено бунгало

HUF Haus Bungalow

Акцентът на тази линия е: живот на едно ниво.

Специално за плоски покриви, виж
    ТУК

Коментар

• По принцип плоските покриви са за райони с по сух климат. Типични са за средиземноморието. Скатните покриви отвеждат по бързо водите. Отделно скатните покриви имат стрехи и те играят роля за ослънчаването на сградата. Да не допускат слънцето през летните месеци и да влиза слънце през зимните когато слънцето пада по косо. Колкото по на север е една къща наклона на ската се увеличава за да задържа по малко сняг. Макар и дървени покриви с покритие от керемиди се изграждат върху стоманобетонова плоча. В практиката това е масовият случай в Бг.
      Проблема на плоският покрив е отвеждането на дъждовните води. В повечето случаи с вътрешно отвеждане. Отделно последната плоча е доста тежка с цел оформянетон на наклоните за отичане на водите. Получават се дебелини до 30-35 см заедно с топлоизолацията която е около 10см.
      Всичко е въпрос на личен избор и е възможно като изпълнение.
      За нашите климатични условия се е наложил скатният покрив като най целесъобразен.

Коментар

• Първоначално изпратено от red.color Разгледай мнение
        Благодаря за мненията на всички,но мисля,че не съм се изразил или обяснил правилно. Прикачвам няколко снимки на подобен тип къщи за да стане по ясно.
        към твоите снимки добавям и аз една

Но е вярно, че е важен на първо място ...районът, в който се строи и климатичните му особености

Коментар

Благодаря за мненията на всички,но мисля,че не съм се изразил или обяснил правилно. Прикачвам няколко снимки на подобен тип къщи за да стане по ясно.
          http://kab-sofia.bg/novini/3565-pred...vidove-pokrivi

Ето прочети какви са плюсовете и минусите на всички типове покриви според архитектите.
          Имай предвид, че архитектите са донякъде хора на изкуството и един строителен инженер ще ти даде още плюсове и минуси.
          Най-големия минус като гледам ще бъде, че няма как да се разминеш без колони в средата на сградата. Иначе изглежда модерно - да.

п.п. Темата е интересна, към днешна дата има вече добри изолационни материали за подобен покрив, така че защо пък не.
          Last edited by verimg; 08.04.2016, 01:44.

Коментар

• Bauhaus.
            Плоските покриви не са съвсем плоски. Имат наклон до 5 градуса. За мен са по- елеганти и функционални от скатните. Е, ако ще строиш къща в планината, където имаш 5-6 снежни месеца, по- удачен е скатният.
            п.п.В "Морска градина" има няколко такива къщи.
            Last edited by val/she; 07.04.2016, 23:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
              ...
              козата сака Пръч
              ...
              А тираджията консултанта
              Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Луд умора няма...

момче, за едноетажна къща- бетон само в основите, нагоре не ти трябва.

Коментар

• ...

Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                    бъзикаш ли се с момчето или това наистина го мислиш?
                    Наистина мисля, че е разумно най-леката част да е най-отгоре, какво странно има?
                    Това с гигантите на глинени крака го има само в икономиката, не и в истинския живот

Коментар

• Ако ти не знаеш - кой да знае ??

Първоначално изпратено от red.color Разгледай мнение
                      Здравейте,имам идея за проект за едноетажна къща 150кв. като не желая дървен покрив с керемиди и т.н.т.! Идеята ми е вместо покрив да има плоча. Възможно ли е да се направи,ефективно ли е,в смисъл плюсове/минуси? Не съм виждал много такива къщи а много ми харесват като дизайн как изглеждат

.Общо взето няма много информация по въпроса,да не кажа никаква за този тип строителство..

Някой правил ли е къща от този тип? Има ли голяма разлика в цената в сравнение с едноетажна къща със "стандартен" покрив? Ще съм благодарен на всякакви мнения!
                      сега ще те налазят "професионалистите" ..които Също Не Знаят ,

но предполагат.....че ще е много по-евтино , по красиво , ...изобщо розова картина..

да събираш анонимни мнения...явно имаш излишни пари !

иди при архитект , строителен инженер..това е от тяхната компетентност..

то е като при автомобила - поправяш го при Познат майстор , доказан..не питаш някой от улицата , какво да правиш

козата сака Пръч
                      .
                      .
                      .

Коментар

• Първоначално изпратено от verimg Разгледай мнение
                        1. Покривите са дървени, за да са леки, керемидени , за да са топли, наклонени, за да издържат на сняг, дъжд.
                        бъзикаш ли се с момчето или това наистина го мислиш?

Коментар

• Как ще сложиш бетон на покрива? И ще е хубаво?
                          Не съм строител, но си мислех че:
                          1. Покривите са дървени, за да са леки, керемидени , за да са топли, наклонени, за да издържат на сняг, дъжд.

Тази плоча каква ще бъде - като на блок? И през една година ще и топиш дзифт ?
                          Или ще е наклонена ? Наклонена колко, като се оразмери цялата конструкция, да не се окаже, че отива много повече арматурно желязо, все пак най-леката част трябва да е най-отгоре.

Коментар

Здравейте,имам идея за проект за едноетажна къща 150кв. като не желая дървен покрив с керемиди и т.н.т.! Идеята ми е вместо покрив да има плоча. Възможно ли е да се направи,ефективно ли е,в смисъл плюсове/минуси? Не съм виждал много такива къщи а много ми харесват като дизайн как изглеждат.Общо взето няма много информация по въпроса,да не кажа никаква за този тип строителство..Някой правил ли е къща от този тип? Има ли голяма разлика в цената в сравнение с едноетажна къща със "стандартен" покрив? Ще съм благодарен на всякакви мнения!
                            направи си тераса на покрива или басейн

можеш да се качиш на покрива на някой блок и да видиш какво представлява този тип строителство

Коментар

• Едноетажна къща със "нестандартен" покрив - плюсове и минуси

Здравейте,имам идея за проект за едноетажна къща 150кв. като не желая дървен покрив с керемиди и т.н.т.! Идеята ми е вместо покрив да има плоча. Възможно ли е да се направи,ефективно ли е,в смисъл плюсове/минуси? Не съм виждал много такива къщи а много ми харесват като дизайн как изглеждат.Общо взето няма много информация по въпроса,да не кажа никаква за този тип строителство..Някой правил ли е къща от този тип? Има ли голяма разлика в цената в сравнение с едноетажна къща със "стандартен" покрив? Ще съм благодарен на всякакви мнения!
                              Attached Files
                              Last edited by red.color; 07.04.2016, 22:41.
                            Working...
                            X