IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодно ли е закупуването на имот през 2016?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Както пее криско - хейтъри и хаус круви, идваме
    #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Ми опитват се да си вдигнат цената на инвестициите, или оборота

То просто няма как да се получи така. Чужденците масово се опариха от България и руснаците - последната надежда рязко обедняха. 98% от хората имат собствено жилище. Наемите не покриват дори минимални изисквания за възвращаемост на инвестиция. И няма как и да се увеличат защото много народ иска да е рентиер, а все по-малко хора търсят наеми.

И в общи линии има огромно свръх предлагане на пазара - особено при по-високи цени и изключително слабо търсене. Предлагането не изчезва, търсенето намалява - проблема на продавачите се задълбочава всяка година.

Обаче нали най-сигурните инвестиции са панелката и златото
      От това, което пишеш ми се струва, че караш мощна джипка, портфейла ти е пълен със стотачки, дрехите ти скъпи и маркови и имаш няколко приятелки, с които се забавлявате по хотели.

Казвам го с приятелско чувство,

Коментар

• права си колежке.. Стихотворенията ще ги осаферат

Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
        Много веселяци тук. На едни им се привижда свито потребление при непрестанен ръст на сделките от две години, на други недобра инвестиция в имот при положение, че носи 3 пъти по-добра доходност от средния депозит. Странни хора, явно бити много от съдбата. Ако мъжа ми имаше подобно мислене да съм го изхвърлила на улицата отдавна при другите лузъри
        Стихотворенията винаги "дават повече" , за това ги "възпявам" в стихове
        когато матрЯлопонижителната тълпа се почувства като "Лиричесикя Герой"..
        ще влезе зрънцето на Познанието в главите им ....."неизпълнени" със съдържание

http://www.investor.bg/forum/showthr...p?p=1059935910

лошото е ,че "Осаферващата поезия" не се толерира от Админа...
        но целта на форума е Вразумително / Поумителна..така ще трябва да се търси пресечната точка...

добре е ,че спряха с псувните и вулгарността...

ще им посветя още едно "Стихотворение" ...и в Правилния момент и ще ги приземи окончателно...
        панелопонижителите
        .
        .
        .

Коментар

• Много веселяци тук. На едни им се привижда свито потребление при непрестанен ръст на сделките от две години, на други недобра инвестиция в имот при положение, че носи 3 пъти по-добра доходност от средния депозит. Странни хора, явно бити много от съдбата. Ако мъжа ми имаше подобно мислене да съм го изхвърлила на улицата отдавна при другите лузъри

Коментар

Темата е изгодно ли е да се купува имот. Не кой от какво е спечелил или кой кого дразни. Отговорът на въпроса на темата е еднозначно НЕ.

...Емоционално може да е с огромна печалба.
            Ооох и емоционално не е, плаче и плаща, лишава себе си и семейството си от много неща за да плати навреме, защото наказателните лихви могат да го доведат до самоубийство, мъка голяма ...а закона е такъв, плащаш до гроб, дори да ти вземат всичко което имаш, тогава единствения път е "Road to Hell"...

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Всъщност познавам хора които точно това правят. държат суми доста по-големи от 70 бона в банка и си живеят под наем. И аз съм се чудил защо поне не инвестират в нещо, но тяхната логика е че така живеят където си искат, а не където се налага.
            Всъщност и аз познавам такива и с над 700 к и си живеят под наем и на хотел дори, при олл инклузив, сладка работа

А за тия дето наливат страх от банков срив и плашат с К.Т.Б. , всички със депозити до гарантирания лимит си взехме парите, даже бяхме приятно изненадани, олихвяването беше до последния ден преди прехвърляне на сумата в определената банка, а лихвите си бяха изплатени до стотинка...

Изгодно е да се купува имот, ако си цоцал цял живот от държавата, политиката, банковата система и переш мангизи и т.н. ...а и верно като поемеш към "Road to Hell" ти трябват само 2х1 метра...радостното е , че други се грижат за тази инвестиция
            Last edited by pepince; 21.01.2016, 01:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
              Така да бъде, пак темата е безсмислена, понеже тея хора няма да си кажат - дерее 'партмента ще се покачи от 100 на 108 бона за 2 години - давай да "инвестирам"
              Ама да има 7-ма тема за бандата на недвижимустите
              Ми опитват се да си вдигнат цената на инвестициите, или оборота

То просто няма как да се получи така. Чужденците масово се опариха от България и руснаците - последната надежда рязко обедняха. 98% от хората имат собствено жилище. Наемите не покриват дори минимални изисквания за възвращаемост на инвестиция. И няма как и да се увеличат защото много народ иска да е рентиер, а все по-малко хора търсят наеми.

И в общи линии има огромно свръх предлагане на пазара - особено при по-високи цени и изключително слабо търсене. Предлагането не изчезва, търсенето намалява - проблема на продавачите се задълбочава всяка година.

Обаче нали най-сигурните инвестиции са панелката и златото

Коментар

Всъщност познавам хора които точно това правят. държат суми доста по-големи от 70 бона в банка и си живеят под наем. И аз съм се чудил защо поне не инвестират в нещо, но тяхната логика е че така живеят където си искат, а не където се налага.
                Така да бъде, пак темата е безсмислена, понеже тея хора няма да си кажат - дерее 'партмента ще се покачи от 100 на 108 бона за 2 години - давай да "инвестирам"
                Ама да има 7-ма тема за бандата на недвижимустите
                #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                  Ти си луд, да им се връзваш така.
                  Някой от бандата на недвижимите имоти си е направил нов ник, за да отвори поредната 7-ма тема за недвижими имоти, пък ти си взел да им разсъждаваш за сложни лихви и алтернативни цени на капитала....

Истинката е проста - няма нормален с 70+ бона в банка, да ги държи (подчертавам, държи на депозит) и да живее на квартира.
                  Единствения начин е, ако прави възвръщаемост над 10- 12% на тея пари и изкарва 7 000 - 8400 лева годишно, от който 6 000 отиват за наем+битови разходи на двустаен в затворен комплес.

Това - изгодно ли е, не е ли (с някакви мижави проценти) - никакво значение няма, ако говорим за собствено жилище, първи дом и т.н.

Ако пък говорим за хора с ипотеки - там дали е изгодно или не - си е от частен случай и дискусия във форум е безсмислена.

Е поне на бандата на недвижимустите им се отвори 7-мата поредна тема

Коментар

Така и така ги сметнах лихвините плащания по периоди поиграх си да сметна и колко би спечелил човек ако тези лихви ги бе вкарвал тези 10 години на депозит при 3% само лихва. Спестената сума за десет години би била 70314 при 20 годишната ипотека и 75249 лева при 30 годишната ипотека.

та ама изобщо не е било набутване да се купува апартамент. Така при 20 годишна ипотека и 7% лихва при апартамент купен 2006 година към момента ще е платил 59810 лева лихви - отново без никакви други такси и таксички - които всъщност тежат доста, но няма статистика за тях. Ще е платил и 33 226 хил лева главници. Т.е. нетно ще дължи още 66 773 лева.

Ако не го бе купил и бе внасял само лихвите - без главниците - да кажем че главниците покриват евентуално наема, в банка на 3% в момента ще има 70314

Та кое е по-добре да имаш дълг от 66773 лева или да имаш 70314 лева в банка.
                    Ти си луд, да им се връзваш така.
                    Някой от бандата на недвижимите имоти си е направил нов ник, за да отвори поредната 7-ма тема за недвижими имоти, пък ти си взел да им разсъждаваш за сложни лихви и алтернативни цени на капитала....

Истинката е проста - няма нормален с 70+ бона в банка, да ги държи (подчертавам, държи на депозит) и да живее на квартира.
                    Единствения начин е, ако прави възвръщаемост над 10- 12% на тея пари и изкарва 7 000 - 8400 лева годишно, от който 6 000 отиват за наем+битови разходи на двустаен в затворен комплес.

Това - изгодно ли е, не е ли (с някакви мижави проценти) - никакво значение няма, ако говорим за собствено жилище, първи дом и т.н.

Ако пък говорим за хора с ипотеки - там дали е изгодно или не - си е от частен случай и дискусия във форум е безсмислена.

Е поне на бандата на недвижимустите им се отвори 7-мата поредна тема
                    #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                      не знам защо, но като чета безупречните ти сметки и желязна логика и се сещам за една реклама
                      "гоше, спиш ли мама"?
                      Не бих могъл да знам какво те се върти в подсъзнанието Това си твои мисли, и ако ти не знаеш защо ти се появяват едва ли някоя друг може да ти помогне

Коментар

Темата е изгодно ли е да се купува имот. Не кой от какво е спечелил или кой кого дразни. Отговорът на въпроса на темата е еднозначно НЕ.

Имотът може да има всякаква друга стойност, било тя психологическа, емоционално, мелодраматична и така нат. И ако човек е решил че тази друго стойност си заслужава загуба от 130 000 бона за десет години е ОК с решението си. Очевидно за този човек този имот е бил изгоден - по друг начин. Но финансово погледнато е брутална набутвация.

Същата сметка може да се направи за всяка една година от 2000 година насам. Всеки един купил апартамент на кредит се е набутал жестоко. Чисто финансово разбира се. Емоционално може да е с огромна печалба.
                        не знам защо, но като чета безупречните ти сметки и желязна логика и се сещам за една реклама
                        "гоше, спиш ли мама"?
                        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          Разбрахме ти мисълта.....
                          Дано да си реализирал поне част от всичките ти писания за профит...
                          То не е рублата, акциите на запад, изток и на Луната, БФБ, за еврото даже не ми се мисли.....Сега чакам и едва прохождащата у нас енергийна борса да смажеш и пари да направиш....
                          Само дразниш хората с кредити....( От време на време е полезно , но ти на умряло куче, нож вадиш..)

Имотът може да има всякаква друга стойност, било тя психологическа, емоционално, мелодраматична и така нат. И ако човек е решил че тази друго стойност си заслужава загуба от 130 000 бона за десет години е ОК с решението си. Очевидно за този човек този имот е бил изгоден - по друг начин. Но финансово погледнато е брутална набутвация.

Същата сметка може да се направи за всяка една година от 2000 година насам. Всеки един купил апартамент на кредит се е набутал жестоко. Чисто финансово разбира се. Емоционално може да е с огромна печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                            Като сте слаби в главата - ще сте здрави в ръцете, да копате. Цял живот
                            Елементарната сметка показва че ще се радвате на същия имот под наем за 1/3 от това което ще платите ако е ваш. И без туй като умрете - ви трябва 2 на 1 метра само.
                            Не е така. Ако заплатата ми е 3000 лв, не ме бърка нито вноската за жилището, нито разходите за колата. И жената и тя като внася по някой лев и всичко е супер.

Знаеш ли, че навремето баба ми е плащала 40г наеми, защото социалистическата власт не й е давала да си купи апартамента, в който живее. Не била служител на БОДК и нямала право да го купи. Неспаведливо, нали!

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                              Ама хората купуват и карат.
                              Естествено. Но не го смятат за изгодна инвестиция. Както и апартамента - за лично ползване е прекрасна, а често и задължителна придобивка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                                Хубаво пишеш и смяташ, сигурно си голям пич. Казвам го без ирония.

Обаче ние няма да живеем 100г и някой хора искаме да се радваме на апартаментите си докато сме млади. По тая логика човек не трябва изобщо да купува кола, защото и там много пари отиват. Ама хората купуват и карат.
                                Като сте слаби в главата - ще сте здрави в ръцете, да копате. Цял живот
                                Елементарната сметка показва че ще се радвате на същия имот под наем за 1/3 от това което ще платите ако е ваш. И без туй като умрете - ви трябва 2 на 1 метра само.

Коментар

Working...
                                X