IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиране в земеделска земя

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от M-yMaker Разгледай мнение
    добре ти го е обяснил дядо ти! Черпи го едно вино!
    Проблема е много наболял и браншови организации като БАСЗЗ лобират за спешни законови промени. Например всеки арендатор работещ и очертал земи без договор със собственика /правно основание/ ще плаща по служебна сметка годишна рента, като получените средства ще се съхраняват 3 години и ако наследниците се сетят ще изкарат по някои друг лев да си направят евентуално делба или коледен банкет. Идеята е да не се спира субсидирането поради липса на правно основание.
    Арендаторите не ги мисли. Нямаш си на идея какви хитри договори имат със собствениците. А и такъв договор му едно от изискванията, ако иска пари от еврофондовете. Договора например е за 20 год.! Срещу някаква рента от 20-30 кг жито, или нещо друго, пак натурално.Второто условие е, че ако собственика иска да анулира договора, трябва да възстанови на арендатора инвестираните средства до момента. Арендатора е силния. Той си има адвокати, счетоводители и винаги може да докаже че е инвестирал повече от стойноста на самата земя. Уловката е да се печели време, докъто старата генерация собственици, дето е подписала договора си отиде, а младите се отдалечат от проблема и всичко се размие.Така че за нашия собственик остава да пие една студена вода.
    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Teodor Iv
      Първоначално изпратено от Jay Gould
      кризата с имотите/земеделските земи ще премине само при едно единствено условие - наемите/рентата достигнат ниво което да превърне покупката на имот в инвестиция
      Това, като го написах в средата на миналата година (28.06.2009), ме обявиха за луд, но какво стана? Къде са сега цените на земеделска земя в сравнение с тези в началото или дори средата на 2009 година?
      Да добавя и малко пипер: http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...0&df=8&dflid=3
      Ако храните продължат да се качват, това ще тика и цените на земята на север.
      Скоро четох нещо интересно. Дори в САЩ, страна с много земя, цените от 60 - те години насам се качват с около 15 % годишно (средно), ако добавим инфлацията това не е много, но коя банка дава 15 % лихва и като добавим печалбите от рента или продажба на продукция, какво се получава?
      Last edited by Jay Gould; 14.12.2010, 11:30.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
        ...Като питах дядо ми, защо имаме земя из цялото землище на парчета от по един декар, той каза: "Като мине градушка и помете половината землище, другата половена остава." Та това е била застраховката едно време. Всеки се е стремял да има равномерно разпръсната земя из цялото землище на селото. Че дори и в съседните села са си купували.....
        Старите хора не са били глупави, само че днес хората не се сещат, че освен техника има и природни стихии с които земеделието е нужно да се съобрази.
        Баща ми на времето ми каза същото като го питах защо земята на дядо ми е разделена на 3 отделни парчета в съвсем различни краища и на няколко километра едно от друго.
        Last edited by Jay Gould; 14.12.2010, 11:30.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
          Цялото мое поколение е на тоя хал. Така че и следващите 20-30 години земята ще продължи да пустее.
          добре ти го е обяснил дядо ти! Черпи го едно вино!
          Проблема е много наболял и браншови организации като БАСЗЗ лобират за спешни законови промени. Например всеки арендатор работещ и очертал земи без договор със собственика /правно основание/ ще плаща по служебна сметка годишна рента, като получените средства ще се съхраняват 3 години и ако наследниците се сетят ще изкарат по някои друг лев да си направят евентуално делба или коледен банкет. Идеята е да не се спира субсидирането поради липса на правно основание.
          и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от hippo Разгледай мнение
            . В северозападнала българия всеки човек има 10 парчета по 1 дка. Комунстическа история.

-----------------
            И не само там. В Южна България е същото. Само че историята е доста по-стара. Като питах дядо ми, защо имаме земя из цялото землище на парчета от по един декар, той каза: "Като мине градушка и помете половината землище, другата половена остава." Та това е била застраховката едно време. Всеки се е стремял да има равномерно разпръсната земя из цялото землище на селото. Че дори и в съседните села са си купували. И сега аз имам по линия на баща ми 10-15 парцелчета, които трябва да деля с 12 братовчеди. По линия на майка ми същото. Съпругата ми също е наследница по две линии в съвсем друг район на БГ. Та ако трябва да взема само моята си земя, ще ми трябва една адвокатска кантора да работи две години. И да похарча за хонорари достатъчно пари, с които бих могъл да си купя друга земя. Евала на нашите законотворци, дето без да познават една материя, сендали в закон за реституция да я обличат! Не съм само аз така. Цялото мое поколение е на тоя хал. Така че и следващите 20-30 години земята ще продължи да пустее.
            http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
              Тези 1600 дка. могат да се подсилят със специални добавки и ще дават с 30% повече продукция и млякото на кравата ще гони 10% масленост Пишете на личен.
              Имам чувството , че лицето с ник доктор Черкезов се занимава с търговия с препарати и "специални добавки" съдържащи ГМО !!!! ВНИМАВАЙТЕ

Коментар

• Първоначално изпратено от hippo Разгледай мнение
                В северозападна България всеки човек има 10 парчета по 1 дка. Комунстическа история.
                хахаха
                Абе хипо, освен ушичките що не си размърдаш и това между тях...
                Не комунистическа историята, а ранно демократична... - ти за връщане на земята в реални граници, чувал ли си ???

Коментар

• В северозападна България земята е към 250-300 лева / дка. Рентата е към 16-17 лева. Преди 2-3 години цената беше към 200 лв.

Интересна зависимост има в това, че ако си купиш за 10000 лв земя, доходността май беше същата, ако сложиш тези 10000 лв в депозит.

Малко ми прилича на балон цените, които сте посочили в Шабла. Единственото предимство може да е вече исградената инфраструктура и ниската раздробеност на земята. В северозападнала българия всеки човек има 10 парчета по 1 дка. Комунстическа история.

-----------------
                  Мисли, Анализирай, Споделяй
                  eObshtestvo.com - Мисли,Анализрай,Споделяй

Коментар

• Е, ако се взима ЗЗ, нямам като идея да се занимавам аз, защото първо нищо не разбирам, а и нямам време.Идеята е да се даде под аренда.
                    Иначе за второто мнение, такива пари аз сам не мога да извадя.-870000 лв.Но ако се събереме няколко човека, може да измислиме неква схема.
                    Пиши ми на лично къде е земята и тези неща дето питах долу,ок?

Коментар

• Тези 1600 дка. могат да се подсилят със специални добавки и ще дават с 30% повече продукция и млякото на кравата ще гони 10% масленост Пишете на личен.
                      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                        Чета напоследък разни неща и ми стана интересно да сложиме някой лев в земеделска земя.
                        Имам някои въпроси.
                        1.Първо за цената -днес в Дневник чета, колко била паднала цената на ЗЗ -около 200 лв/декар.После чета коментари на колеги в темата за Елана, че вървяла по 700 лв.Накрая се обадих и питах и ми обявиха цена от около 2000 лв/ декар! -става въпрос за земя до Шабла.
                        За доходност ми казаха тази година 50 лв аренда.
                        При това положение ми се струва доста безмислено , трябва 40 години само да си избиеш парите.Тоест, дали не съм закъснял с инвестирането.И има ли въобще земя за по 200-300 лв декар с рента 50 лв?Защото така се получава много интересна доходност.
                        Та някой ако има опит, земя за продажба, или нещо да сподели, моля
                        2.Също така ми е интересно договорите за аренда дългострочни ли са ?
                        3. И на последно място пускането всяка година на голямо количество държавна земя за аренда/с търгове и т.н/ не подбива ли цената на един частен собственик с примерно 100 декара, който иска да я даде под аренда?Тоест, това е по-скоро недостатък за дребния инвеститор?
                        Мерси!
                        Не им слушай простотите на много хора.Реалната инвестиция не е лошо нещо.Ако ти стиска продавам на клиент 1500-1600 декара при рента 29-32 лева на цена 580 лева.Решението си е твое.

Коментар

• другия адсиц дето рекламираше в секцията за имоти на инвестора затова в последните години купуваше в северозападна България земята е с категории като в добруджа и ама рентите и цените са по ниски даже бяха престъпно ниски до скоро сега тук там дават 16 лв

можеби е добра идея ако инвестираш сериозно първата година може да си платиш да ти го изорът и насеят за прибиране и склад и след това да пробваш да завъртиш цикъла и вероятно да вземеш добри пари ако е добра година (поне според една друга тема в инвестора) но риска ми се вижда голям поне за някои като мен които никога не го е правил

за зърнени култури смятам че трябва да се влезе минимум с няколкостотин декара за да се усети що годе вероятната печалба ако я има
                          mWPCloud.com

Коментар

• Инвестиране в земеделска земя

Чета напоследък разни неща и ми стана интересно да сложиме някой лев в земеделска земя.
                            Имам някои въпроси.
                            1.Първо за цената -днес в Дневник чета, колко била паднала цената на ЗЗ -около 200 лв/декар.После чета коментари на колеги в темата за Елана, че вървяла по 700 лв.Накрая се обадих и питах и ми обявиха цена от около 2000 лв/ декар! -става въпрос за земя до Шабла.
                            За доходност ми казаха тази година 50 лв аренда.
                            При това положение ми се струва доста безмислено , трябва 40 години само да си избиеш парите.Тоест, дали не съм закъснял с инвестирането.И има ли въобще земя за по 200-300 лв декар с рента 50 лв?Защото така се получава много интересна доходност.
                            Та някой ако има опит, земя за продажба, или нещо да сподели, моля
                            2.Също така ми е интересно договорите за аренда дългострочни ли са ?
                            3. И на последно място пускането всяка година на голямо количество държавна земя за аренда/с търгове и т.н/ не подбива ли цената на един частен собственик с примерно 100 декара, който иска да я даде под аренда?Тоест, това е по-скоро недостатък за дребния инвеститор?
                            Мерси!
                          Working...
                          X