IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2015 за Пазара на НИ - в София Поскъпване и Ръст на броя сделки , в Провинцията ?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
    Поскъпването на офертните цени в София е факт, в страната
    искат да синхронизират със София, което е нормално, но сякаш не се получава - там пазарът и без това е вял. Аз искам друго - да анализираме причините и факторите за това поскъпване, доколко са реални от икономическа и демографска гледна точка, дали това „натягане“ на пружината няма да се върне като бумеранг. Така можем да си отговорим колко би продължило и какво ще предизвика, ако е изкуствен процес, обслужващ нечии интереси в ущърб на обикновения човек, който продава/купува в момента.
    Офертните цени са без значение, сделките са важни. Отрезвяването идва при фалити - т.е. банки и ЧСИ разчистват мършата. В Б-стан този пазар не е развит и все още витаят надежди за чудо, което няма откъде да дойде обаче. Защото са нужни пари - а в хората не останаха. Нужни са кредити - а при липсата на илюзия за постоянен ръст (щото цените отдавна прехвърлиха европейските) - няма кой да се набута при текущите безумни лихви. Демографията отделно влошава картинката...

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
      Главите ми не са настроени на инвестиционна вълна. Циклите в икономиката се случват не заради тях, а въпреки тях. Поскъпването ще е продължителен цикъл, виждам, че спора се измества колко продължителен от Дарксайд примерно, който косвено признава същесвуващото поскъпване в момента. Другите - голяма част още отричат, но ще свикнат на големия /ръст/ и ще почнат да си го и харесват
      Поскъпването на офертните цени в София е факт, в страната
      искат да синхронизират със София, което е нормално, но сякаш не се получава - там пазарът и без това е вял. Аз искам друго - да анализираме причините и факторите за това поскъпване, доколко са реални от икономическа и демографска гледна точка, дали това „натягане“ на пружината няма да се върне като бумеранг. Така можем да си отговорим колко би продължило и какво ще предизвика, ако е изкуствен процес, обслужващ нечии интереси в ущърб на обикновения човек, който продава/купува в момента.
      Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

Главите ми не са настроени на инвестиционна вълна.
        Oт ранния час е. След половинка пещерска ще ти се настроят.

Коментар

• Ето я формулата:

2016=2008

2017=2009

Панеляка за 88 888 еврака през 2029??

42!
          "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
            ако споря с такъв като теб...ставаме еднакви ..а аз не искам да съм като теб и сходните ти

в имотен форум......идеологически дисциплини , комунисти , врагове...всичко е в твой стил...липсват само Негрите

оставям те на спокойствие...понижавай...Графиката ще те довърши ..http://www.imoti.net/prices
            Главите ми не са настроени на инвестиционна вълна. Циклите в икономиката се случват не заради тях, а въпреки тях. Поскъпването ще е продължителен цикъл, виждам, че спора се измества колко продължителен от Дарксайд примерно, който косвено признава същесвуващото поскъпване в момента. Другите - голяма част още отричат, но ще свикнат на големия /ръст/ и ще почнат да си го и харесват
            Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• благодаря Ти ..припомни ми за N-ти път пговорката..

Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
              С подобни високопарни и безмислени съчетания на думи на времето взех не един изпит по идеологичекси дисциплини. Въздържах се обаче от фриволното използване на главни букви, че току виж някой комуняга ме разпознал като класов враг, който се бъзика
              ако споря с такъв като теб...ставаме еднакви ..а аз не искам да съм като теб и сходните ти

в имотен форум......идеологически дисциплини , комунисти , врагове...всичко е в твой стил...липсват само Негрите

оставям те на спокойствие...понижавай...Графиката ще те довърши ..http://www.imoti.net/prices
              .
              .
              .

Коментар

Важно е да Успяваш да Обмисляш предвалително мислите си , да го Правиш , с Правилни аргументи....
                а ако Ги Знаеш и въпреки това отричаш Естествения ход на събиитята....

Дефиницията е една.....заглавието на предния ми пост

С подобни високопарни и безмислени съчетания на думи на времето взех не един изпит по идеологичекси дисциплини. Въздържах се обаче от фриволното използване на главни букви, че току виж някой комуняга ме разпознал като класов враг, който се бъзика

Коментар

• не си ти..когато Не Мислиш

Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                  Не мисля, че пиша глупости. Всичко е премислено и с цел. Твоята и на другите реакция, също е информация. Не съм враг, нито приятел.
                  не е важно да Не мислиш ,че Не мислиш....че пишeш необмислености !

Важно е да Успяваш да Обмисляш предвалително мислите си , да го Правиш , с Правилни аргументи....
                  а ако Ги Знаеш и въпреки това отричаш Естествения ход на събиитята....

Дефиницията е една.....заглавието на предния ми пост

Графиката на цените ........ http://www.imoti.net/prices....... Не отразява твоето и мненията на такива като теб....
                  тя отразява Миналото..които ти предполагаш в Бъдеще необозримо време ...Капиш ???

ако заявяваш Логика и въпреки всичко искаш да приличаш на "Другите" ...няма лек
                  .
                  .
                  .

Коментар

• Не мисля, че пиша глупости. Всичко е премислено. Не съм враг, нито приятел.
                    Last edited by darkside; 09.04.2016, 19:01.
                    Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• не ти липсва логика...Тогава Защо Тичаш срещу Вятъра - защо пишеш Глупости ??

Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                      В момента банките имат нужда от възходящ пазар и ние тук можем само да си чешем езиците. Медиите влияят на пазара а банките казват Как. От нас не зависи нищо.

Когато банките решат, трендът ще се обърне - кога, може само да гадаем.

Но при обръщането винаги има дълго плато/пауза/тишина на пазара.

Нормално е в момента продавачите да се радват, а купувачите да не са доволни.

После пак ще е обратното. Но няма да е чак 2029-та, а много по-скоро. Идеята е максимално да се отърват от токсичните имоти на добра цена. Но това няма да трае дълго, защото банките трябва и да кредитират, а в момента, каквото и да говорят брокерите, броят сделки не само няма да расте, но се очаква и да намалее на свободния пазар, защото както винаги (бг черта) цифроманията на продавачите излиза от разумното....най-вече на тия, които не са виждали и хиляда евро накуп, предимно собственици на коптори без критерий за качество и локация.
                      И още нещо: защо до 2029-та очаквам друго. Голямата част от собствениците на стари жилища са хора на възраст. През следващите 15 години много от тях ще отидат на по-доброто място, а имотите или голяма част от тях на пазара.
                      И две думи за провинцията, особено югоисточните големи градове. Не че северозапада ще цъфне, де......но на юг продават от страх от бежанците и турската вълна след падането на визите....всъщност в София много от новите преселници са от тия райони. Което няма да се хареса на софиянци.
                      добре си фиксирал Жалоните , единственият ти проблем е , че мислиш в Минало Свършено Време....

Депозитната Криза сега Започва !!!

1 - от Вас Нищо не зависи (Истина)

2 - Трендът Отдавна е Обърнат (Истина) ....http://www.investor.bg/polls/view/606/ //// http://www.imoti.net/prices

3 - Платото Замина....до 2012 цените Падаха , после...Плато , анкетата по-горе го доказва...Истина

4 - Недоволството няма значеине....това е Въртележка (Истина)

5 - 2029 свършва поредният Цикъл на Растеж ....Цикли на Елиът / Нили ...Истина..http://blog.elana.net/2012/10/vylnov...tt-pogled-kum/

6- "Невидимата ръка на Пазара" ..Адам Смит..ЕГО и благосъстояние.......(Истина)...http://www.easibulgaria.org/books/gwatney/g_9.htm...

до тук е Теорията..следва Практиката !

най- напред беше "Бретън Уудс"..1944 год...узаконена Брутална Инфлация , но Не с вдигане на Цени а с печатане на Пари ...Вложителите могат да изгубят Всичко

след това бяха Freddie Mac ..... https://en.wikipedia.org/wiki/Freddie_Mac .....и Fannie May..https://en.wikipedia.org/wiki/Fannie_Mae

премина се през КТБ , докато дойде Това:..http://www.investor.bg/analizi/9/a/z...-kesha-211583/

изводът е Същия , като през 2012...........Който Оцелее с Парите
                      .
                      .
                      .

Коментар

Какъв силен кеш при отрицателни лихви Ти нашмърка ли се или да
                        Всичко ще се консолидира в имоти, българина не вярва на гастарбайтери, вярва на реални активи, аре бегай да дигаш кашони с мотокара
                        Продай тая историческа къща за 1 млн. и иди си поживей, обиколи света, купи си хубава кола.....колко живота имаш?!.....
                        Last edited by darkside; 09.04.2016, 13:49.

Коментар

• В момента банките имат нужда от възходящ пазар и ние тук можем само да си чешем езиците. Медиите влияят на пазара а банките казват Как. От нас не зависи нищо. Когато банките решат, трендът ще се обърне - кога, може само да гадаем. Но при обръщането винаги има дълго плато/пауза/тишина на пазара. В момента ЧСИ продават под сегашния пазар, купува се, това е факт.
                          Нормално е в момента продавачите да се радват, а купувачите да не са доволни. После пак ще е обратното. Но няма да е чак 2029-та, а много по-скоро. Идеята е максимално да се отърват от токсичните имоти на добра цена. Но това няма да трае дълго, защото банките трябва и да кредитират, а в момента, каквото и да говорят брокерите, броят сделки не само няма да расте, но се очаква и да намалее на свободния пазар, защото както винаги (бг черта) цифроманията на продавачите излиза от разумното....най-вече на тия, които не са виждали и хиляда евро накуп, предимно собственици на коптори без критерий за качество и локация.
                          И още нещо: защо до 2029-та очаквам друго. Голямата част от собствениците на стари жилища са хора на възраст. През следващите 15 години много от тях ще отидат на по-доброто място, а имотите или голяма част от тях на пазара.
                          И две думи за провинцията, особено югоисточните големи градове. Не че северозапада ще цъфне, де......но на юг продават от страх от бежанците и турската вълна след падането на визите....всъщност в София много от новите преселници са от тия райони. Което няма да се хареса на софиянци.
                          Last edited by darkside; 09.04.2016, 13:18.

Коментар

• не чети евангелието като ГявУла, или толкова можеш

Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                            Я, глей ти. Само преди няколко дни беше дал прогноза за 1.24. Да не се окаже, че не разбираш не само от имоти
                            Безаналоговий...бях дал 1.24 , дори мога леко да завиша до 1.25

екшънът ще е през Лятото. , спец за теб Ще напиша - Кога да излизаш на Доларова позиция....нали си ми френд

сега ..понижавай цените ...или търси някой във форума да се заяждаш ...аз ще върша полезни неща
                            .
                            .
                            .

Коментар

Еврото ще клони към паритет
                              Я, глей ти. Само преди няколко дни беше дал прогноза за 1.24. Да не се окаже, че не разбираш не само от имоти

Коментар

• те това и правят..но Няма Въздух , на Дъното са

Първоначално изпратено от музовир
                                Нека понижават цяла нощ, давам им право защото съм на домашна ракия от Карабунар, салата от домати, спанак и лук и прясна пъстърва от Конявска планина във фолио с пълнеж от топено сиренце от с.Ракево, целина, лимон, домат и чер пипер.
                                снощи се върнах към 1 : 20 часа....Всичкото понижително матрялопанеляк Бдеше , всички бяха On Line по липсваше Опонентура....

Повишителите бяха по ресторанти , в къщи на "Карабунарска гроздова"
                                или просто бяха заспали като всеки човек - Нямащ Жилищен проблем който Не се Притеснява за Парите си

писах оня ден на фауната...лятото ще бъде Много горещо., и астрономически и Финансово..........
                                който Оцелее...Еврото ще клони към паритет ........но Фауната БЛЕЕ

Япония се Стяга за Финансово Цунами http://www.investor.bg/bloomberg-tv/...-tempo-214735/

ЕЦБ готви Нови , Още по-сериозин стимули :
                                "Според главния икономист на ЕЦБ Петер Прат стимулите могат да бъдат увеличени,
                                ако икономиката на еврозоната бъде ударена от нови шокове"
                                http://www.investor.bg/evropa/334/a/...igurno-214619/

а Имотите Растат ...840 Евро /кв средна цена за София ....http://www.imoti.net/prices
                                .
                                .
                                .

Коментар

Working...
                                X