IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2015 за Пазара на НИ - в София Поскъпване и Ръст на броя сделки , в Провинцията ?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В тази тема дилърите на имоти наблягат на инвестиционния момент в покупката на НИ, и как те по цели нощи не спят само и само да ни предпазят от една хипотетична загуба на пари като дойде голямата инфлация. Няколко пъти ги питах какво са си купили тея дни. Отговарят с мълчание. Нищо не са купили, (най-много някой цървул на баба си армаган да носят като ходят на село) а цените уж еректират
    Надат се на някоя комисионна, но балъците ги няма

Evgo, което ти описваш няма нищо общо с инвестиция. Тази покупка е направена от индивида с ясното съзнание, че ще му носи разходи. Той така е искал. Селото го влече, морето го влече, гаджето го влече... все тая
    Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
      това с големите къщи в провинцията как го измисли
      Мой приятел например си стегна къщата в Дряново, има възможност и средства и го направи. Просто има достатъчно вложения в София където живее. Направил си е къщата която си му е отпреди, защото му харесва там. Спомена че може да си запали парното по интернет от дистанция. Инсталацията и мебелите му като и средствата за ремонта които е дал сигурно са повече от цената на чериристаен в Търново примерно. С колата която притежава стига там за около 2-3 часа.
      Този човек не мисли дали имота му струва толкова, с колко го оскъпява и пр. Прави си имота защото му е кеф. Идеално място за уикенда, отпуски, празници. И не е само той. Има такива хора.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• re

Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
        Имам предвид точно един директор, който през 2000-2001г. даде страшно много пари за къща в провинцията. Нещо подобно на тия имения, които ги снимаха с дронове в Хасково и Пазаджик.

Глупаво и необосновано. Те го бяха обработили с приказки за едно време, за баба му и дядо му и той не разсъждаваше трезво. Провинциалното градче е затихващо и дори не е на магистрала.

Да беше направил къщата в полите на Витоша, цена нямаше да има. Ама уви.......

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
          има предвид, че си ги тегли обратно към село
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
            Ами те големите шефове мислят на едро и строят големи къщи по провинцията, укропняват парцели, строят вятърни централи и т.н. Не се занимават с дребни наеми.
            А това, че опъват гаджето е нещо като скъпа играчка при децата. Искат да се поглезят и да се уверят, че още могат.

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
              Хората мислят по различен начин. Но чичовците, които визираш не са обикновения купувач. Тези хора купуват НИ така, както си купуват кола или момиче - защото към даден момент им трябва или носи удоволствие, а не за инвестиция.

Мисля, че го бях казал някъде, но да повторя - за мен покупката на НИ е оправдана във всички случи, когато ти трябва или ще ти донесе удоволствие (или ако е много изгодна). Познавам хора, които си купиха НИ на хиляди километри за да ходят там един път в годината за две седмици. Защо? Защото там им харесва, защото не искат да зависят от хотел и т.н. Не е нужно от частен случай да се правят генерални изводи, но общо взето това е идеята.

Не на последно място, тези хора със знанията и уменията, които имат получават много повече от хипотетичните 3% възвращаемост. Часовата им ставка е по-висока от дохода, който евентуално биха получили от така наречената инвестиция. Те взимат 15-20-30 наема месечно с инвестиция в онова между ушите. А парите са в банката защото от там най-лесно се харчат

Нали не мислиш сериозно, че банкерът вместо да опъне гаджето, ще си губи времето с някакви киртаци да им събира наема
              Ами те големите шефове мислят на едро и строят големи къщи по провинцията, укропняват парцели, строят вятърни централи и т.н. Не се занимават с дребни наеми.
              А това, че опъват гаджето е нещо като скъпа играчка при децата. Искат да се поглезят и да се уверят, че още могат.

Коментар

Нали не мислиш сериозно, че банкерът вместо да опъне гаджето, ще си губи времето с някакви киртаци да им събира наема
                на мен събирането на наеми не ми пречи ))
                мултитаскинг е това
                препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                  Така, така.
                  Обаче един лекар, адвокат или банкер ще остави нещо повече от една гарсионера на чавето си, ако има ум. Например едни прекрасни нови блокчета има под резиденция Бояна, в горната част на Бъкстон. Там баровци ходят с джипките и си водят приятелките.

Такава инвестия не бих продал. Аз например имам 2 наследства от възрастни хора, в СФ и в провинцията и мисля да не ги продавам докато съм жив. Става дума за нещо повече от имот, което са дали на любимото си внуче,
                  Хората мислят по различен начин. Но чичовците, които визираш не са обикновения купувач. Тези хора купуват НИ така, както си купуват кола или момиче - защото към даден момент им трябва или носи удоволствие, а не за инвестиция.

Мисля, че го бях казал някъде, но да повторя - за мен покупката на НИ е оправдана във всички случи, когато ти трябва или ще ти донесе удоволствие (или ако е много изгодна). Познавам хора, които си купиха НИ на хиляди километри за да ходят там един път в годината за две седмици. Защо? Защото там им харесва, защото не искат да зависят от хотел и т.н. Не е нужно от частен случай да се правят генерални изводи, но общо взето това е идеята.

Не на последно място, тези хора със знанията и уменията, които имат получават много повече от хипотетичните 3% възвращаемост. Часовата им ставка е по-висока от дохода, който евентуално биха получили от така наречената инвестиция. Те взимат 15-20-30 наема месечно с инвестиция в онова между ушите. А парите са в банката защото от там най-лесно се харчат

Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• комисионната си е комисионна ...Правилото си е Правило

Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                    Скептик, как гледаш на участието във взаимни фондове инвестиращи в НИ?
                    Предполагам отрицателно, понеже няма 2х3%, но все пак ще ми е интересно да чуя..
                    нямам конкретен коментар !

Само бих казал ,че към момента в Недвижими имоти са инвестирани около 33 Млрд Евро , в т.ч. Главници + лихви

(това число 33 Млрд съм го срещан три пъти в Нета ,но Не запазих линк, независимо от цялата му условност - го намирам за Логично)

ако това са Инвестиции - логично е Срещу тях да има "насрещен вятър"...за да "Узрее Пазара"

никой Можещ не си споделя принципите..иначе не е инвестиция а социална дейност...т.е. ще Липсват глупаци..а такива винаги Трябва да Има

както е при фондовете за недв имоти , така е и при фондовете за земеделска земя...

преди три год се изкупуваше Ударно на Безценица Имоти + Земеделска земя...(защото имало Криза )

На края всичко се оказва Златна кокошка
                    .
                    .
                    .

Коментар

• Това трябва да е положителна новина, така ли?

Скептик, как гледаш на участието във взаимни фондове инвестиращи в НИ?
                      Предполагам отрицателно, понеже няма 2х3%, но все пак ще ми е интересно да чуя..

Коментар

• Новопостроените сгради намаляват в края на 2015 г

Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                        Аз отдавна разбрах как мислят те, тези тук във форума. Но може на друг човечец да му е от полза.
                        Ти вчера добре предложи да спрем споровете с инакомислещите. Казахме им каквото трябва, няма да повтаряме едно и също. Те нека си пишат и изразяват тяхната гледна точка, лошо няма.

След време дори да видят че са сбъркали, няма да признаят дори пред себе си.
                        Такъв тип хора търсят причините извън себе си винаги
                        .
                        http://www.expert.bg/building/Novopo...g--523304.html

Това Време Дойде , защо иначе ще киснат по 24 чака във форума и ще пишат по маликте часове ??

търсят "себеподобни" , но Няма такива.....

Хората се ориентираха ,макар и със Закъснение към Покупка..и изобщо никой не се интересува и съобразява с такива като тях

ако някой Външен прочете Нощните им "постове" и си зададе въпроса: "Кому е нужно , ЗАЩО такива хора не спят а пишат ... ?!?!"

Отговорът е : СТРАХ..Злоба , Отчаяние ...Изпуснаха евтините имоти и Дочакаха Депозитната Криза !!!

Как ще свърши Депозитната Криза...един господ знае
                        .
                        .
                        .

Коментар

• Първоначално изпратено от 888 Разгледай мнение
                          Имам познати ,които продадоха НИ в София за да финансират следването на децата
                          те това застъпиха по-долу колегите.
                          по-добре да изучат децата а те после и сами могат да си купят имот, па не е и задължително да е в бг.

и другия вариант беше засегнат, не добре образовани деца с наследствена панела за ремонти ))
                          препоръка е

Коментар

• Имам познати ,които продадоха НИ в София за да финансират следването на децата

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                              Аз отдавна разбрах как мислят те, тези тук във форума. Но може на друг човечец да му е от полза.
                              Ти вчера добре предложи да спрем споровете с инакомислещите. Казахме им каквото трябва, няма да повтаряме едно и също. Те нека си пишат и изразяват тяхната гледна точка, лошо няма.
                              След време дори да видят че са сбъркали, няма да признаят дори пред себе си. Такъв тип хора търсят причините извън себе си винаги.
                              е тия "диалози" много ми приличаш на ам-гъл
                              препоръка е

Коментар

Правилно дума bpst, но човек трябва между ушите да има нещо различно от бръмбари и безкраен вакуум. Доброто образоване на едно дете е колкото Хапартамент.
                                Бибитке, кат осигуриш шофьорско образование на чавето в к-кт с гарсониера в Левски Г и после пукнеш, първото, което ще направи чавето е да продаде гарсониерата, парите да изпие или проиграе на комар и да псува, псува, че само една гарсониера на ламята в задника си му оставило, след което ще те забрави.

Толкова си чело статията... Там ставаше въпрос за Инвеститори с главно И, които от инъче високия си доход ще трябва да плащат 80 еврака месечно да имат още един, така наречен инвестиционен имот. С други думи плащаш да се водиш инвеститор.
                                Инък в момента с малки изключения наемателя си слага джапанките в чантичката, размазва някое "ако" по стените и заминава, а хазяина след него с гъбата...
                                Така, така.
                                Обаче един лекар, адвокат или банкер ще остави нещо повече от една гарсионера на чавето си, ако има ум. Например едни прекрасни нови блокчета има под резиденция Бояна, в горната част на Бъкстон. Там баровци ходят с джипките и си водят приятелките.

Такава инвестия не бих продал. Аз например имам 2 наследства от възрастни хора, в СФ и в провинцията и мисля да не ги продавам докато съм жив. Става дума за нещо повече от имот, което са дали на любимото си внуче,

Коментар

Working...
                                X