IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2015 за Пазара на НИ - в София Поскъпване и Ръст на броя сделки , в Провинцията ?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
    в 5:15 сутринта...каква капиталова Доходност , какви Пет лв...продължаваш да пишеш по Нощите..

а ще ти пламне чергата....с Кого Спориш...?!?!

Рано се предаваш......чака те Много Трудна пътека....Години , и то Еветуално ако си Спасиш Парите...

иначе...."IV километър" , "Курило".... ...или "Орландовци "

Имотите Поскъпват , Озлобените и Сугестираните се Увеличават
    смешен ставаш вече. като не можеш да изкараш аргументи почна да се заяждаш кои в колко пише . и да ни пращаш в Орландовци. не е зле модераторите да земат мерки

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      това вярвам е 2-3 годишен депозит, сега в алианц примерно е 0,1% лихвата ))
      за 24 месеца. и вече не се предлага

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
        защо смяташ капиталова доходност за 1 година . а кажи за 10 години. освен това от капиталова доходност си спечелил когато си продал.иначе от наследство е хубаво да имаш имоти не отричам ама това не е инвестиция а късмет който аз нямам.ами как излиза 100 лева ли.по нагоре бех постнал сметка ама не четеш. ще повторя.имам 60К депозит колкото струва 1 панелна гарсониера в ефтин кваатал. имам депозит в стабилна банка на 2,4% в момента което за 2 години .прави 1440 лихва на година или 120 на месец. наем 300 .като махнеш разходите които са към 30 % оптимистична прогноза. щото може и повече да са .колко остава. то само данъците са някъде 12-13%
        това вярвам е 2-3 годишен депозит, сега в алианц примерно е 0,1% лихвата ))
        препоръка е

Коментар

• "Монолози на Съспенсирания" или "50 нюанса Розово"

Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
          защо смяташ капиталова доходност за 1 година . а кажи за 10 години. освен това от капиталова доходност си спечелил когато си продал.иначе от наследство е хубаво да имаш имоти не отричам ама това не е инвестиция а късмет който аз нямам.ами как излиза 100 лева ли.по нагоре бех постнал сметка ама не четеш. ще повторя.имам 60К депозит колкото струва 1 панелна гарсониера в ефтин кваатал. имам депозит в стабилна банка на 2,4% в момента което за 2 години .прави 1440 лихва на година или 120 на месец. наем 300 .като махнеш разходите които са към 30 % оптимистична прогноза. щото може и повече да са .колко остава. то само данъците са някъде 12-13%
          в 5:15 сутринта...каква капиталова Доходност , какви Пет лв...продължаваш да пишеш по Нощите..

а ще ти пламне чергата....с Кого Спориш...?!?!

Рано се предаваш......чака те Много Трудна пътека....Години , и то Еветуално ако си Спасиш Парите...

иначе...."IV километър" , "Курило".... ...или "Орландовци "

Имотите Поскъпват , Озлобените и Сугестираните се Увеличават
          .
          .
          .

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
            Ахааааааааа, значи ти наистина си сравняваш мизерния депозит като доходност в сравнение с дохода от наем, като си сметнал разлика от 100лв. Интересно откъде идва това число 100лв. и на базата на какъв наем и какъв депозит? Що се отнася до имотните активи, забравяш, че има и капиталова доходност от поскъпването. За миналата година както писах е Е80м2 за всеки имот, това слагаш ли го в твоите сметки или затова не можеш да спиш нощем, че не си се набълбукал с имоти и нямаш капиталова доходност от тях плюс наемите. Признай си Ники, че те е яд, че нямаш повечко имоти. Сигурен съм че в друго не смееш да инвестираш. За твое сведение и неудоволствие аз се опитвам да диверсифицирам по малко със злато, акции на БФБ, както и непублични такива. Имам и депозити, но дългосрочни при нива около 3%, което пак си е двойно по-малко от доходите ми от наеми.
            защо смяташ капиталова доходност за 1 година . а кажи за 10 години. освен това от капиталова доходност си спечелил когато си продал.иначе от наследство е хубаво да имаш имоти не отричам ама това не е инвестиция а късмет който аз нямам.ами как излиза 100 лева ли.по нагоре бех постнал сметка ама не четеш. ще повторя.имам 60К депозит колкото струва 1 панелна гарсониера в ефтин кваатал. имам депозит в стабилна банка на 2,4% в момента за 2 години .прави 1440 лихва на година или 120 на месец. наем 300 .като махнеш разходите които са към 30 % оптимистична прогноза. щото може и повече да са .колко остава. то само данъците са някъде 12-13%
            Last edited by nradev; 22.02.2016, 10:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
              а бе вие защо сравнявате мойте лихви с вашите наеми то разликата е 100 лева на месец. се едно освен от наеми от друго не може да се живее. много важно че наема ти бил 100 лева повече от моята лихва. ами като заплата ти е 2000 по малко кво занчение има наема. има хора дето не им е занимава с дивотии и си гледат кефа. аз събота и неделя си почивам а вие ходите да щпакловате и боядисвате и тъсите наематели дет не са платили теца
              Ахааааааааа, значи ти наистина си сравняваш мизерния депозит като доходност в сравнение с дохода от наем, като си сметнал разлика от 100лв. Интересно откъде идва това число 100лв. и на базата на какъв наем и какъв депозит? Що се отнася до имотните активи, забравяш, че има и капиталова доходност от поскъпването. За миналата година както писах е Е80м2 за всеки имот, това слагаш ли го в твоите сметки или затова не можеш да спиш нощем, че не си се набълбукал с имоти и нямаш капиталова доходност от тях плюс наемите. Признай си Ники, че те е яд, че нямаш повечко имоти. Сигурен съм че в друго не смееш да инвестираш. За твое сведение и неудоволствие аз се опитвам да диверсифицирам по малко със злато, акции на БФБ, както и непублични такива. Имам и депозити, но дългосрочни при нива около 3%, което пак си е двойно по-малко от доходите ми от наеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                Как ще ти вярват, те не искат да плащат данъци, не знаят как се отдава под наем, как се свежда риска до минимум. Искат чист доход, нищо да не дават а парите сами да текат. 4% го нямат за доход. Искат по 12%. И без данъци ако може. А и имотите не поскъпнаха веднага след 2012, но пак не купиха, изчислиха че не е изгодно. 3% ГПР имат, децата им сами си купуват когато и където трябва ( интерсено на какви цени). На бащата му е скъпо и неизгодно, но на детето му не е, купуват си. Може на младите да ги дават по-евтино, знам ли...
                Друг пък изкарва с продукт 15 до 17 наема по 340 лв. Той забравя какви наеми с подходящи имоти вземат хората. Той не иска да се досети, а го знае - че едно помещение на централна улица може да носи и малко, може и много, зависи какво е - магазин, кафене, банка...колко е голямо, на кого и за колко време си го отдал и пр. И с жилищата е същото.
                Ами на пазарни цени . скъпо е ама като имаш кеша кво значение има. кеф цена няма. а бащата защо да купува кат си има

Коментар

Прекрасно мнение си написал, нямаше да се сетя за тези мрънкачи как точно си ги охарактерилизал. Иначе знам, че са голями богаташи всичките, купуват без кредити вадят голяма кешовица, само дето не могат да спят нощно време, не знам що така. Аааа, да не забравя за тях ъпърите във форума се свеждат до една бройка с много клонинги. Интересно как ме оприличават със Скептика и някаква брокерка, като стиловете на писане са ни различни, въпроки честите аналогии които правим, но това си е така защото другия отбор блее. Като блее и държи парите си на 1% лихва,нормално е да ги оприличаваш с офце за стригане и колене, ястия по "цветанвасилевски" и прочее. Какъв ми бил дохода от наем ме пита някакъв псевдофинансист, счети. Ами за това се иска дупе. Теб като те е страх, дръж ги на влог, никой не те кара насила да инвестираш в имоти. Аз го правя и съм доволен от врътките ми с имоти до сега, въпреки, че са глътнали колосални средства за ремонти и преправяне на пространства, съм доволен от резултата.
                  а бе вие защо сравнявате мойте лихви с вашите наеми то разликата е 100 лева на месец. се едно освен от наеми от друго не може да се живее. много важно че наема ти бил 100 лева повече от моята лихва. ами като заплата ти е 2000 по малко кво занчение има наема. има хора дето не им е занимава с дивотии и си гледат кефа. аз събота и неделя си почивам а вие ходите да щпакловате и боядисвате и тъсите наематели дет не са платили теца

Коментар

• Тревогите на европейските банки от още по-отрицателни лихвени проценти

http://www.investor.bg/evropa/334/a/...ocenti-211134/

Време е за Тревоги , Идват и тук Отрицателните лихви...Трябва да се Тревожим!
                    .
                    .
                    .

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                      Как ще ти вярват, те не искат да плащат данъци, не знаят как се отдава под наем, как се свежда риска до минимум. Искат чист доход, нищо да не дават а парите сами да текат. 4% го нямат за доход. Искат по 12%. И без данъци ако може. А и имотите не поскъпнаха веднага след 2012, но пак не купиха, изчислиха че не е изгодно. 3% ГПР имат, децата им сами си купуват когато и където трябва ( интерсено на какви цени). На бащата му е скъпо и неизгодно, но на детето му не е, купуват си. Може на младите да ги дават по-евтино, знам ли...
                      Друг пък изкарва с продукт 15 до 17 наема по 340 лв. Той забравя какви наеми с подходящи имоти вземат хората. Той не иска да се досети, а го знае - че едно помещение на централна улица може да носи и малко, може и много, зависи какво е - магазин, кафене, банка...колко е голямо, на кого и за колко време си го отдал и пр. И с жилищата е същото.
                      Прекрасно мнение си написал, нямаше да се сетя за тези мрънкачи как точно си ги охарактерилизал. Иначе знам, че са голями богаташи всичките, купуват без кредити вадят голяма кешовица, само дето не могат да спят нощно време, не знам що така. Аааа, да не забравя за тях ъпърите във форума се свеждат до една бройка с много клонинги. Интересно как ме оприличават със Скептика и някаква брокерка, като стиловете на писане са ни различни, въпроки честите аналогии които правим, но това си е така защото другия отбор блее. Като блее и държи парите си на 1% лихва,нормално е да ги оприличаваш с офце за стригане и колене, ястия по "цветанвасилевски" и прочее. Какъв ми бил дохода от наем ме пита някакъв псевдофинансист, счети. Ами за това се иска дупе. Теб като те е страх, дръж ги на влог, никой не те кара насила да инвестираш в имоти. Аз го правя и съм доволен от врътките ми с имоти до сега, въпреки, че са глътнали колосални средства за ремонти и преправяне на пространства, съм доволен от резултата.

Коментар

• Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнение
                        С 5.4% са поевтинели жилищата в Гърция през четвъртото тримесечие на 2015 г в сравнение със същия период на 2014-а. При имотите построени през последните пет години спадът е 5.7%, а при тези от вторичния пазар - 5.2%, сочат данните на Bank of Greece.

За цялата изминала година поевтиняването при апартаментите е 5.1%. Тези от първичния пазар са загубили 5.5% от стойността си, а от вторичния – 4.7%.

С 4.9% по-евтино се търгуват жилищата в Атина през последните три месеца на тази година в сравнение със същия период на 2015-а. В Солун процентът е 5.9%, а в останалите по-големи градове спадът е средно със 6.1%.
                        Има време и у нас ще стане така, но не точно сега. Комплекса фактори и положението там са различни от нашите. А и у нас има специфика. Имотите у нас също падат, Но....без няколко града. А и имотите падаха няколко години, когато същите фактори се случат и у нас и имаме 300 млрд дълг, тогава ще ти се плаща да го купиш. Но това някога може би, не сега.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Едва ли е новина, че това лято броят на руснаците купили имоти по родното Черноморие е значително по-малък от този през изминалите няколко години. Напротив, малко след края на сезона, се появиха информации за „наплив” на оферти от страна на руско говорящи собственици на ваканционни имоти у нас, които желаят да ги продадат.

Те обаче не напускат страната ни, за да купят имот в родината си, а защото са намерили по-добро място, в което да инвестират спестяванията си – Гърция. Това донякъде е странно решение, коментират анализатори. Да, от една страна цените на имотите в южната ни съседка са спаднали с 50% от 2009 г. досега, но от друга – икономическата ситуация там не е много стабилна.

Лошите сигнали за имотния пазар в Гърция продължават. През второто тримесечие цените в сектора са спаднали с 5.9% спрямо първото на тази година.

Коментар

• С 5.4% са поевтинели жилищата в Гърция през четвъртото тримесечие на 2015 г в сравнение със същия период на 2014-а. При имотите построени през последните пет години спадът е 5.7%, а при тези от вторичния пазар - 5.2%, сочат данните на Bank of Greece.

За цялата изминала година поевтиняването при апартаментите е 5.1%. Тези от първичния пазар са загубили 5.5% от стойността си, а от вторичния – 4.7%.

С 4.9% по-евтино се търгуват жилищата в Атина през последните три месеца на тази година в сравнение със същия период на 2015-а. В Солун процентът е 5.9%, а в останалите по-големи градове спадът е средно със 6.1%.

Коментар

Няма да ти кажа, защото в данъчните декларации пише също някакви цифрички, а и не е твоя работа. Твоята ОСНОВНА работа е, да пиеш сънотворни, щото гледам по цяла нощ те гложди темата за НИ, че е три пъти по-печеливша инвестиция от влога да речем
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Няма да ти кажа, защото в данъчните декларации пише също някакви цифрички, а и не е твоя работа.

Твоята ОСНОВНА работа е, да пиеш сънотворни,
                                щото гледам по цяла нощ те гложди темата за НИ, че е три пъти по-печеливша инвестиция от влога да речем
                                Графе , не минавай Чертата ! Това което пишеш е Подсъдно..склоняване към наркоманИя ,
                                към самоубийство , внушаване на чувство за безиходица ,Депресия...

има наказателен състав по въпроса ...не си слагай отрова на душата

и без Тях Имотите поскъпват и Ще поскъпват...такива субекти следва да се неглижират откъм състоятелност...
                                Фрустрирани са

те са "Независими"...те. от Тях Нищо не Зависи
                                .
                                .
                                .

Коментар

Working...
                                X