IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Цялата работа е да се налеят в София едни пари събрани от всички българи.
    Нали се сещате от кой град ще са 99% от санираните жилища? София.
    Нали се сещате кои фирми ще печелят търговете? На власттта, пак София.
    Нали се сещате от къде ще са фирмите изготвящи проектите?

    От къде на къде с държавни пари ще се ремонтират частни жилища? Пак някои софиянци ще се облагодетелстват за сметка на провинцията.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Не знам...
      Като чуя, че нещо е безплатно, отказвам без да се замислям...

      Щото .."Безплатно е само сиренцето в капана за мишки..."
      Дано да греша...

      Коментар


      • ГОЛЯМАТА ИЗМАМА наречена БЕЗПЛАТНО САНИРАНЕ!

        Целта е да влезете с апартаментите си в новоучредена фирма и да ви ги вземат:на тези, които не могат да си плащат сметките. Тънкият момент е, че когато се подпишете, че влизате с апартамента си в новата фирма вие вече не сте собственик на жилището си. Собствено жилище на всеки българин - най-голямото постижение на социализма е трън в очите на западните капиталистически ценности.А капанът е следният: за да ви санират безплатно "жилището" трябва да влезете в новоучредена фирма от живущите в блока със собствените апартаменти. Санирането, тоест милиардите левове ще бъде усвоени от фирми около Плевнелиев и Борисов. Един прекрасен ден като не можете да си плащате сметките (ток, вода, парно, данъци, глоби) ще ви вземат апартаментите. Това ще стане със законови промени, които даже няма да усетите кога ще се случат, защото ще бъде директива на Европа. Така ще се извърши поредното грандиозно ограбване на българина.http://deta7.blog.bg/regionalni/2015...nirane.1332751

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Lamer777 Разгледай мнение
          http://novinar.bg/news/slozhnite-i-t...wMDszOA==.html

          И какво става , ако съм си позволил 5 или 6 камерна Саламандър с Ка стъкла ?
          Или може би са решили навсякъде такава да сложат...
          Статията е с толкова грешки, че не заслужава коментар...

          Коментар


          • Остъклените тераси ще се премахват за наша сметка

            През годините доста граждани остъклиха терасите си, но ако блокът им е одобрен за саниране, ще трябва да премахнат остъкляването за своя сметка. „Хората, които вече са остъклили терасите или са си сложили дограма, ще трябва да ги подменят за своя сметка в съгласие с типовия проект, избран за сградата” ...
            Подобен е и казусът с вече поставена дограма. „Ако техническият паспорт предписва при какви условия сградата да бъде енергийно ефективна и посочва какъв вид да бъде дограмата, за да стане това, не е логично да стои друг вид дограма и да не се получи крайният ефект от санирането”
            http://novinar.bg/news/slozhnite-i-t...wMDszOA==.html

            И какво става , ако съм си позволил 5 или 6 камерна Саламандър с Ка стъкла ?
            Или може би са решили навсякъде такава да сложат...

            Коментар


            • http://novanews.bg/news/view/2015/01...ampaign=accent

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                Скоро черно на бяло, такива са указанията, както и за имоти на юридически лица в сградата над 200 000 евро общо. До 28.01трябва да ги приключат.
                Благодаря!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от allay Разгледай мнение
                  ...Собствениците на климатици и тези с решетки по прозорците за своя сметка ги демонтират и връщат обратно по местата им....

                  Къде мога да се запозная по-подробно с тези изисквания – търсих, но не намерих подобаваща информация?

                  Скоро черно на бяло, такива са указанията, както и за имоти на юридически лица в сградата над 200 000 евро общо. До 28.01трябва да ги приключат.

                  Коментар


                  • ...Собствениците на климатици и тези с решетки по прозорците за своя сметка ги демонтират и връщат обратно по местата им....

                    Къде мога да се запозная по-подробно с тези изисквания – търсих, но не намерих подобаваща информация?

                    Коментар


                    • Каквито и програми да измислят винаги ще се провали.

                      Причината е една единствена - никой няма вяра на нищо и на никой, камо ли на политик(веник). И как да е иначе като 25 години само се лъже и краде.
                      Всеки е свикнал да се оправя сам - стига се до такива случаи че даже пенсионерите не разчитат на децата си, въпреки че те се опитват да помогнат.
                      Пример с комшии - 2-ма пенсионери, сина им бизнесмен с къща в Бояна на 3 етажа.
                      Апартамента тристаен, в хола има камина в едната спалня климатик...
                      Познайте къде живеят 2-мата зимата - в кухнята с духалка, с 3 ката дрехи и грейка, с ръкавици и шал, с шушони и терлици на краката + гумени чехли - в апартамента си виждаш дъха (макс 10градуса).

                      Старите хора си имат достойнство и никога не биха приели помощ от децата си, стига да могат да си вземат лекарствата и да ядът 1 път на ден колкото да не умрат.
                      Такъв пример ще Ви дам и с моите родители - 96г коледа, големия глад с заплата 5-8$ и пенсия 2-3$. Единствено успях да накупя от магазина ядене за празниците.
                      Дадох им 100$ да изкарат зимата. Не бяха ги пипнали, а бяха взели заем от приятелка че не им стигаха парите за хляб и сирене !?!
                      Last edited by bota156; 22.01.2015, 19:15.
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от simkos55 Разгледай мнение
                        Написаното от Jekata е напълно компетентно и задълбочено, за което го поздравявам! Мога да добавя само две неща:
                        1.Малко повечко е мнителен относно капаните, които биха могли да "щракнат" в програмата "За енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради" при отговорност и загриженост на съдружниците към общото дело - участие в последващите ОС, активно съдействие на УС на СС и контрол. Предвид обичайните готованщина и незаинтересованост на преобладаващата част от собствениците на ЕС/"Тия дето сме ги избрали да се оправят"/ и умопомрачителната им некомпетентност, аз също съм песимист по отношение на иначе изгодната програма.
                        2.Само изискването в Споразумението - "Поемане на задължение за осигуряване съгласието на всички собственици да осигурят достъп ........до всеки самостоятелен обект от ЕС" /т.5 от Протокол за проведено ОС на СС/ обрича програмата е на неуспех. Това изискване е логично, за да може още специалисти по обследване на сградите, след което и изпълнителите на СМР да извършат необходимото, но е осъществимо само при включване на 100% от собствениците. Въпреки, че проблеми и тогава ще има - не съм разбрал, бях на почивка, детето/внука/ спи по това време и пр. и пр. Но това изискване е несъстоятелно за СС в жилищните сгради, в който ще има собственици не са се включили в Сдружението, което с голяма достоверност може да се предположи, че ще са преобладаващите случаи.
                        По този казус писах до МРРБ - юристите да търсят приложимо решение, въпреки, че аз не мога да си представя как може да бъде задължен собственик да бъде принуда да допусне в жилището си дейности за които не е дал съгласието си. Все пак, може и да не желае изпълнението на СМР по неговото жилище, конструктивното обследване и подмяната на отоплителните щрангове, които са общи не може да откаже. Знам ли?
                        Безмислено е и съдружието, и изискването за 100 %. В ЗУЕС и сега си има, че решенията на ОС на ЕС са задължителни, т.е. ти си длъжен да осигуриш достъп. Опитват се да излязат с номера, че СС е юридически обвързващо, е ЗУЕС не е ли?

                        Коментар


                        • Аз със сигурност ще бламирам всякакви опити на държавата да ме вкарват в разни техни схеми, като ми подават морковче в замяна. Дори да ми предлагат 1000% финансиране.

                          Нашата държава мащеха, която почерни живота на толкова много хора... изведнъж е станала благородна... да бе, да... вЕрвам им.

                          Да си ползват схемите и Европейското финансиране. Изгониха сума народ накрая на света да живее... сега ще санират панелките "безплатно"...

                          Освен това не е ясно, като е безплатно и доброволно, за къде е цялото това бързане и защо са настръхнали като хищници преди вечеря... ще вечерят явно... жалко за хората които ще им станат основно ястие.
                          Last edited by Xman1; 22.01.2015, 12:42.

                          Коментар


                          • Написаното от Jekata е напълно компетентно и задълбочено, за което го поздравявам! Мога да добавя само две неща:
                            1.Малко повечко е мнителен относно капаните, които биха могли да "щракнат" в програмата "За енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради" при отговорност и загриженост на съдружниците към общото дело - участие в последващите ОС, активно съдействие на УС на СС и контрол. Предвид обичайните готованщина и незаинтересованост на преобладаващата част от собствениците на ЕС/"Тия дето сме ги избрали да се оправят"/ и умопомрачителната им некомпетентност, аз също съм песимист по отношение на иначе изгодната програма.
                            2.Само изискването в Споразумението - "Поемане на задължение за осигуряване съгласието на всички собственици да осигурят достъп ........до всеки самостоятелен обект от ЕС" /т.5 от Протокол за проведено ОС на СС/ обрича програмата е на неуспех. Това изискване е логично, за да може още специалисти по обследване на сградите, след което и изпълнителите на СМР да извършат необходимото, но е осъществимо само при включване на 100% от собствениците. Въпреки, че проблеми и тогава ще има - не съм разбрал, бях на почивка, детето/внука/ спи по това време и пр. и пр. Но това изискване е несъстоятелно за СС в жилищните сгради, в който ще има собственици не са се включили в Сдружението, което с голяма достоверност може да се предположи, че ще са преобладаващите случаи.
                            По този казус писах до МРРБ - юристите да търсят приложимо решение, въпреки, че аз не мога да си представя как може да бъде задължен собственик да бъде принуда да допусне в жилището си дейности за които не е дал съгласието си. Все пак, може и да не желае изпълнението на СМР по неговото жилище, конструктивното обследване и подмяната на отоплителните щрангове, които са общи не може да откаже. Знам ли?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Lamer777 Разгледай мнение
                              Добре де, Жека - хипотетично има учредено СС/Сдружение на собствениците/ при 70% съгласни, но другите 30% категорично заявяваме , че не искаме саниране.
                              Какво става тогава ?
                              Точно нищо, имаш сдружение от поне 67 % идеални части, но за същинска дейност ти трябват подписите на 100 % идеални части.
                              Един да се запъне и горят всички. Споменавали са ми следния случай - апартамент е наследство, живеят си, плащат си, но не го приемат, понеже наследството освен актив, има и пасив, който превишава актива. Така си живеят, не е техен, няма кой да ги гони, плащат си сметки, но няма кой да ти подпише. Та заради такъв абсурд тоя блок няма как да бъде "обновен".

                              Коментар


                              • Добре де, Жека - хипотетично има учредено СС/Сдружение на собствениците/ при 70% съгласни, но другите 30% категорично заявяваме , че не искаме саниране.
                                Какво става тогава ?

                                Коментар

                                Working...
                                X