В общи линии парите са в сдружението, но само кмета се разпорежда с тях. Да си седят тогава в общината и да няма сдружение.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради
Collapse
X
-
Четохте ли, проектите на договори, които ще сключва Сдружението с Кмета на Общината, както и Кмета, от името и за сметка на Сдружението с ББР и областния управител?
Според мен, се получава така Сдружението упълномощава Кмета, от негово име и за негова сметка да сключи с ББР договор за финансиране, който в един момент може да се превърне във финансово задължение / кредит/ без да са ясни размерите, лихвата, срока за връщане и гаранциите. Областният управител се разписва от страната на държавата, но не съм убеден, че той има такива законните правомощия, към момента, т.е е той се явява като гарант, че парите ще бъдат възстановени на ББР от държавата.
В договорът между Кмета и Сдружението, много големи права на Кмета са дадени да прекрати договора по негова инициатива, и в същия този момент Сдружението започва да дължи всички средства, които са направени до момента... За Кмета няма отговорности, няма санкции ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеНяма паднал, щото са хванати с планки отвътре
А другото, което си написал НЕ Е ВЯРНО - има паднали отделни панели - то не беше Стара Загора, Шумен, Лом, Бургас...айде ма*галския блок в Ямбол може да го игнорираме от статистиката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеTaм някъде...не го знам Каучука къде е. Обаче на картата видях улица "Траен мир", та се сетих че имаше такъв модел панелки - та е там-някъде.
Бедният, нали знаеш, че м/у 100 и 900 средното е 500 Тоя панел сигурно е паднал вече и го няма на картата. Слабо ме вълнува, това беше далечната 2002-3-та - тогава любих едно котьо от квартала, и си търсих нещо по-близо до нея. Естествено - най-евтиното годно за живеене - беше ремонтирано, ама тия трегери...майко мила. Ма господ ме пази - кинтите отидоха в доста по-доходоносни инвестиции. Там сега наемите едва ли са повече от 200лв/месец. Ако теб те кефи - жив и здрав.
НЯМА НИТО ЕДИН ПАДНАЛ ПАНЕЛ В БЪЛГАРИЯ ДА НАТЪРТЯ И ЗА НАЙ-АКУСТИЧНИТЕ КИТАРИ
Коментар
-
Taм някъде...не го знам Каучука къде е. Обаче на картата видях улица "Траен мир", та се сетих че имаше такъв модел панелки - та е там-някъде.
Бедният, нали знаеш, че м/у 100 и 900 средното е 500 Тоя панел сигурно е паднал вече и го няма на картата. Слабо ме вълнува, това беше далечната 2002-3-та - тогава любих едно котьо от квартала, и си търсих нещо по-близо до нея. Естествено - най-евтиното годно за живеене - беше ремонтирано, ама тия трегери...майко мила. Ма господ ме пази - кинтите отидоха в доста по-доходоносни инвестиции. Там сега наемите едва ли са повече от 200лв/месец. Ако теб те кефи - жив и здрав.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеНиските 4 етажни панелки - във вътрешната страна на завоя на 85 преди стадиона (куцо го обясних, ама съм ходил там преди поне 10 години за последно). Та там вътрешно в апартаментите и по общите части, има едни Г-образни профили, хванати с болтове, и боядисани ярко червено, които придържат панелите да не се срутят. Чудех се защо са толкова евтини апартаментите там, но цена от 200е/м2 не можа да ме привлече след тази гледка.
Хаххахахахахх, ма да си беше купил, сега средната цена на тези в Толстой е Е535м2, а в Свобода - Е485
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...nk=1pz924&f1=1
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...nk=1pz96n&f1=1
Явно гледката пазара не го притеснява само определени индивиди
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеНиските 4 етажни панелки - във вътрешната страна на завоя на 85 преди стадиона (куцо го обясних, ама съм ходил там преди поне 10 години за последно). Та там вътрешно в апартаментите и по общите части, има едни Г-образни профили, хванати с болтове, и боядисани ярко червено, които придържат панелите да не се срутят. Чудех се защо са толкова евтини апартаментите там, но цена от 200е/м2 не можа да ме привлече след тази гледка.
Иначе интересна структура. Особено в апартаментите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеЗа кои блокове конкретно и как са го решили?Last edited by Тъпо парче; 04.02.2015, 15:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеВъпроса ти е към 2012, ама ще ти отговоря аз как съм виждал да се укрепват точно тези заварки. Щом споменаваш кв. Надежда в гр.София, разходи се хубаво из старите блокчета на квартал Толстой и кв.Свобода които са в съседство и там на междуетажните площадки ще видиш решението на въпроса без да се кърти и без да се реже. После искам да напишеш още по-пространен пост, че си видял начина на укрепване и забележки по него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеВъпроса ти е към 2012, ама ще ти отговоря аз как съм виждал да се укрепват точно тези заварки. Щом споменаваш кв. Надежда в гр.София, разходи се хубаво из старите блокчета на квартал Толстой и кв.Свобода които са в съседство и там на междуетажните площадки ще видиш решението на въпроса без да се кърти и без да се реже. После искам да напишеш още по-пространен пост, че си видял начина на укрепване и забележки по него.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеТочно!
Джей, чувал съм, не съм наясно, но се прокрадва инфо в публичното пространство, че в Германия жилищата са били държавни/общински и по-важното - за да поправят заварките са изнасяли живущите и процеса е бил към 1.5 г.
Смяташ ли, че второто може да се случи у нас?
Интересен частен въпрос е като предпишат да се мине на хоризонтални щрангове отоплението и ако е задължително да се случи, а петима съседи от петдесет са минали скоро основен ремонт и ще трябва ако не да къртят старите тръби, то да полагат и то за собствена сметка за всички наново тръби през имота си - колко ще са съгласни?
Не съм против идеята, но нито финансирането е читаво, нито заложената процедура.
Все пак ще се радвам ако се направят САНИРАНИ, а не топлоизолирани дори сгради. Предната програма от 432 входа вероятно, доколкото казват 2 са топлоизолирани, щото заварки не мисля да са правени.
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеНапример блок 208 в жк. "Надежда" си стои така... и никой никога не е искал да го поправя...
Забелязвам че хората които силно защитават това "безплатно" саниране, масово не живеят в панелни блокове и не познават проблемите там.
Тук защо няма да слагат нови асансьори???
Присъединявам се към мнението за познаващите проблема отвън, но не и вътре. И тук мисля имаме нагледен пример.
Относно асансьорите...спорна работа е.Асансьорните искат да ги подменят, Регионалното не, колко по-малко ток ще горят - нямам идея аз поне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение2012 може ли само един въпрос. Къде в България са поправяни заварки на панелен блок?! Само една снимка ми покажи и/или някакво доказателство документ, за такава дейност.
Дори за Германия не мога да намеря информация да са поправяни самите заварки, само знам че изолацията около заварките е сменяна... но за поправка не съм намирал... можеби защото не знам Немски... може от това да ми е проблема, но ако намериш подобно нещо, ще се радвам да го видя. За поправка на железобетон съм виждал и снимки и указания, но поправянето на връзките между панелите е съвсем друга работа, защото има голямо натоварване... не може просто да отрежеш старата връзка и да сложиш нова... трябва да се укрепва и тн. Това нещо няма как да стане докато хората са си вътре в блока и си живеят... а аз не съм чул някъде в България да са се изнесли хората... обикновено след като са се изнесли хората, заради нарушени заварки, блока е ставал необитаем и след това разрушаван. Например блок 208 в жк. "Надежда" си стои така... и никой никога не е искал да го поправя...
Иначе със съвременни технологии съм сигурен, че всичко може да се оправи, но до колкото разбирам, това ще са просто едни най обикновени "бригади" наети от фирмите изпълнители. Едните ще лепят стиропори, другите ще поправят покривите, а третите ще правят ВиК.
Няма информация за обследването кога ще се прави и как ще се прави... аз до сега чух само за топлинно обследване, което няма нищо общо с проверяването на конструктивната здравина.
Забелязвам че хората които силно защитават това "безплатно" саниране, масово не живеят в панелни блокове и не познават проблемите там.
Като каза за Германия... там хората са били изведени от блоковете които са поправяни и не е правена само изолация, а абсолютно всичко, включително са сменени асансьорите... те също са важни не мислиш ли?!? Тук защо няма да слагат нови асансьори???
Коментар
-
2012 може ли само един въпрос. Къде в България са поправяни заварки на панелен блок?! Само една снимка ми покажи и/или някакво доказателство документ, за такава дейност.
Дори за Германия не мога да намеря информация да са поправяни самите заварки, само знам че изолацията около заварките е сменяна... но за поправка не съм намирал... можеби защото не знам Немски... може от това да ми е проблема, но ако намериш подобно нещо, ще се радвам да го видя. За поправка на железобетон съм виждал и снимки и указания, но поправянето на връзките между панелите е съвсем друга работа, защото има голямо натоварване... не може просто да отрежеш старата връзка и да сложиш нова... трябва да се укрепва и тн. Това нещо няма как да стане докато хората са си вътре в блока и си живеят... а аз не съм чул някъде в България да са се изнесли хората... обикновено след като са се изнесли хората, заради нарушени заварки, блока е ставал необитаем и след това разрушаван. Например блок 208 в жк. "Надежда" си стои така... и никой никога не е искал да го поправя...
Иначе със съвременни технологии съм сигурен, че всичко може да се оправи, но до колкото разбирам, това ще са просто едни най обикновени "бригади" наети от фирмите изпълнители. Едните ще лепят стиропори, другите ще поправят покривите, а третите ще правят ВиК.
Няма информация за обследването кога ще се прави и как ще се прави... аз до сега чух само за топлинно обследване, което няма нищо общо с проверяването на конструктивната здравина.
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПо новата е точно както трябва да си бъде и както бе в Германия Затова силно се надявам да я спазят и да не опитват повече побългаряване.
Като каза за Германия... там хората са били изведени от блоковете които са поправяни и не е правена само изолация, а абсолютно всичко, включително са сменени асансьорите... те също са важни не мислиш ли?!? Тук защо няма да слагат нови асансьори???Last edited by Xman1; 04.02.2015, 07:07.
Коментар
Коментар