IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся добър адвокат по имотни дела в София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • [QUOTE=kalendar;1059740621]И към автора на статията-не го слушай тоя пич. Проблеми нямаш. За разяснение защо-тук вече вярно ще искам пари.[

    да верно0 е немаш проблем проблема е за купувача. ама требе да балък иначе не става. ако е открито наследствот и са минали поне 5 години губи давност и другите наследници духат супата, между другото аз не искам пари

    Коментар


    • Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
      1. от твоя страна трябва да се извади скица на имота който ще се прехвърля

      2. евентуална данъчна оценка в случай, че има финансов интерес

      3. удостоверение за платени данъци

      от там нататък как ще се оформи договора за прехвърляне е работа на адвоката на този който купува имота

      ако ти оформиш дарението (в смисъл, че твой адвоката подготви документите) то може да си оставиш вратичка и след някоя година да си върнеш гаража обратно без пари (ти или твоите наследници които да оспорят дарението) ....................... затова ти написах, че купувача си намира адвокат на който плаща за да му изпипа сделката

      лично аз вместо да плащам на адвокат за да изпипа дарението бих си платил държавната такса за покупката на гаража .................. разликата в сумата няма да е съществена, а дори може таксата за покупката на гаража да е по-малка от хонорара на адвоката

      направо отиди поне при трима нотариуси и сравни цените за прехвърлянето

      наскоро придобих 86 м2 в Пловдив на който трима различни нотариуси искаха между 2 000 и 3 000 лв. за да изповядат сделка за покупко-продажба, а за дарение на същия имот искаха между 900 и 1500 лв.
      И това не го чети. За обяснение-отново ще искам пари.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
        пич имаш проблем. ти си дарен ,значи ако не си единствен наследник другите наследници може да имат претенции и то основателни. дарителя жив ли е или не и ако не кога е починал.
        И към автора на статията-не го слушай тоя пич. Проблеми нямаш. За разяснение защо-тук вече вярно ще искам пари.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
          Най-добрите са Атанас Железчев от по-известните и адв. Пенев от кантората на ул."Солунска". Телефони за връзка на лични или в нета, ако намериш.
          И между другото-няма най-добри. Не казвам дали тия пичове са читави(не съм ги срещал по делата, ама аз от дела се пазя, случват се само в краен случай, та това нищо не значи) или не са. Казвам, че не зависи от тях много. В общият случай нещата с имотите(има изключения!) са ясни като математически израз.

          Коментар


          • Залагам пари, че повечето от изказалите се са на нивото на питащият.
            Ако другата страна държи да "мине през юрист" просто предварително се консултирайте с нотариус(който, дано не те шокира тази информация-също е юрист). На лично мога да ти препоръчам...примерно трима. С аргументи "за" и "против". Ако все пак сте толкова богати, че ви се хвърлят пари в камината(щото точно това ще направите) пак ми пиши-мога да препоръчам трима адвоката. Отново всеки със своите "за" и "против". Ако просто не се чувстваш достатъчно вещ наеми си посредник(разбирай-някоя агенция, примерно някоя от тези с добър имидж, за тая работа всяка една от големите ще ти свърши работа) само, за да ти оправи документите. По спомен ще ти вземат около 400-500 Е.
            ПС: Не, за дарение не се изисква у-е за н-ци. Дори да идеш при някой консервативен нотариус, който да иска да си придаде излишна тежест пак няма да го иска. Кадастрална скица, данъчна оценка, документ за собственост-това е в класическият случай достатъчно. Другите необходими документи се изготвят от нотариуса. Ако няма влязла кадастрална карта за квартала взимаш уверение от ул. Мусала 1(Агенция по геодезия, картография и кадастър). От там се вадят и скиците(експресно е 4 часа, май; има бавна и бърза и бяха някакви кожодери-30 лв, ако не се лъжа е експресно, 12 по спомен е нормална поръчка, за една ли, две ли седмици). При данъчните(местни данъци и такси към твоята община, А НЕ НАП!!!) отиваш с документа за собственост(в твоя случай това е дарението). В повечето общини имат експресна поръчка, но някъде се правят не интересни, не им се давай и ако трябва ги овикай. Тия действия само лично се извършват или от пълномощник с нотариално заверено пълномощно.
            Предполагам ще ти искат у-е за тежести. Не е задължителен документ. Вади се с копие от док. за собственост, пак лично. От Гео Милев имотният регистър към Агенция по вписванията. Не помня адреса, ама за тая работа има гугъл. От същото място(долу от архива, който работи до 13:00 с клиенти) ще извадиш и стари документи за собственост, ако имаш нужда да върнеш назад за "обследване на историята на имота"(не цитирам себе си). Носи си карта за пост терминала, щото банката е извън сградата. Ако се купува с ипотека имота(все тая дали е гараж) банката ще ти иска поне 10 год назад. Щото когато пускаш молбата за у-е за тежести ще трябва да пишеш и колко назад. Ако тия 10 год. включват и времето преди даването на разрешение за ползване(тук му викат Акт 16, ама не е едно и също) ще ти трябват и документи за земята(ако ще продаваш и част от земята, а не само разрешение за строеж). Ако попаднеш на някой недоразбрал нотариус(щото голяма част от тях са с компетентността на бай Геле, дето ми изчукваше калниците миналата година) може и да ти поискат и у-е за семейно положение, въпреки, че ако си го придобил с дарение към теб, то не е нужно такива неща, ама не се заяждай с човека-като знаеш какъв инженер си, представи си той какъв юрист е. Пак от същата сграда в Гео Милев. Струваше 10 лв, май и го вадеха веднага. У-е за тежести има само бърза поръчка(30 лв) и бавна(не съм я ползвал, не знам какви пари е). Бързата е три дни. Експресната нямало от известно време(тяхната кожа). В архива е на страница, ако се наложи да връщаш история на имота, та не знам колко ще излезе, преписите ги дават веднага. Няма смисъл да взимаш заверени преписи, те ще ти трябват само за у-ето за тежести, а там се прилагат копия. Та не се набутвай.
            Препоръки: Ползвай нотариуса за гарант по сделката. Т.е. предупреди го, че ще получиш парите след подписването на нотариалният акт и искаш да не пуска вписването преди да му потвърдиш лично, че си ги взел. Плащането да е по банков път. Не се прави на интересен-плати си данъците и изповядай на реалната цена. Още 2-3 пъти по толкова трябва да напиша, за да обясня защо. В преговорите ползвай за аргумент закона(където по спомен пише нещо от типа на:"освен ако не се разберат друго, то разходите по сделката се поемат от купувача"), за да оставиш другата страна да плати разходите при нотариуса(щото ще изповядваш на реална цена, надявам се, т.е. ще имаш по-големи държавни и нотариални такси). Ако държиш да ти изровя къде точно го пишеше-на лично. Ако си ловък търговец можеш да го ползваш от която и да е страна да си. Друго кво...А! Предварителният договор, КАКВОТО И ДА ТИ КАЗВАТ има последващо действие-сиреч, дори да си изповядал(разбирай-да си минал през нотариус и да сте се подписали под нотариалният акт) сделката пак си го пази(АКО има такъв). И не забравяй да си направиш препис от документа за собственост, щото предполагам не ти е на отделно дарение гаража. Нотариално завереният препис на дарението има същата тежест, както оригинала, от който е направен.
            ПС2: Дължиш ми...да кажем 150 лв Ако искаш да присъствам на сделката ще ти взема поне 1000. Читав, дето ще ти свърши работа ще ти вземе минимум толкова.
            ПС3: И адвокатите и нотариусите, които мога да препоръчам съм ги ползвал лично и мога да споделя лични впечатления. Даже докато пишех тоя текст с единият(адвокат) се чух по телефона по работа(не по повод това ми писание).
            ПС4: Ако все пак те мързи да ги вадиш тия документи нотариалното пълномощно би трябвало да ти вземат около 6лв. Ама упълномощеният би трябвало да ти скъса главата с цена.
            ПС5: Другите документи са-декларации(по чл. 25 и две по чл. 264) от твоя страна, нотариуса ще ти даде бланки преди сделката. Едни молби има към нотариуса, непосредствено преди сделката ще ги подпишеш. Тия подписвай смело даже може и да не ги четеш. Актуална лична карта, разбира се. Друго не се сещам. Купувача ще трябва да попълни и той една по чл. 25ти. За декларация говоря.


            В заключение:ако ме питаш мен не ти трябва адвокат. Квото има да те интересува тука е написано. Бланки за предварителен договор(АКО решите да пишете, макар, че за тая сделка е малко излишно, ако вярно си продаваш гаража).

            Едит: Туй-онуй и някви технически грешки.
            Last edited by kalendar; 12.12.2014, 21:18.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от technov Разгледай мнение
              Моля за контакт и препоръки към добър специалист.Благодаря
              Най-добрите са Атанас Железчев от по-известните и адв. Пенев от кантората на ул."Солунска". Телефони за връзка на лични или в нета, ако намериш.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                ........................
                Както съм пил две ракии, ще взема да ти го купя тоз гараж....за да мирясаш........
                Аз като гледам кво е изписал, само след чаша бира участвам с тебе за полвината, после му го шиткаме под наем за 2-300 лв. седмично. Мое и да не кандиса, че свалиме наполовина и сме готови!!!
                И това ще мине ...

                Коментар


                • аиде аз ще помгна без пари че то както си го закъсал само адвоката ти липсва. то по тарифата 1 час консултазия се плаща поне 60 лева

                  Коментар


                  • пич имаш проблем. ти си дарен ,значи ако не си единствен наследник другите наследници може да имат претенции и то основателни. дарителя жив ли е или не и ако не кога е починал.

                    Коментар


                    • трябва някой да предвижи нещата - придвижи
                      когато ми е предписан като дарение - приписан

                      НаЙстина ти требе йорис (юризд).
                      Партия была, есть и будет есть!

                      Коментар


                      • Какви адвокати те интересуват ..?
                        Мини през общината за да ти кажат какви документи ти трябват за продажбата, после през 2-3 нотариуси , както ти е казал 2012 и си готов...
                        Нотариусите вършат работата на адвокатите ( по-точно си имат адвокати в канторите ) и нямаш проблеми.....
                        Както съм пил две ракии, ще взема да ти го купя тоз гараж....за да мирясаш........

                        Коментар


                        • Не съм вещ,така че може да не съм се изразил правилно.Само скица нека да е,щом така се нарича.

                          Коментар


                          • Кога мина кадастъра през Гео Милев? Сериозно питам.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от technov Разгледай мнение
                              когато е дарение, трябва ли удостоверение за наследници и т.н.? Трябва ли кадастриална скица от общината? Посочи ми необходимите документи,и стъпки, и ще ми спестиш едно 400лв адвокатски хонорар.


                              1. от твоя страна трябва да се извади скица на имота който ще се прехвърля

                              2. евентуална данъчна оценка в случай, че има финансов интерес

                              3. удостоверение за платени данъци

                              от там нататък как ще се оформи договора за прехвърляне е работа на адвоката на този който купува имота

                              ако ти оформиш дарението (в смисъл, че твой адвоката подготви документите) то може да си оставиш вратичка и след някоя година да си върнеш гаража обратно без пари (ти или твоите наследници които да оспорят дарението) ....................... затова ти написах, че купувача си намира адвокат на който плаща за да му изпипа сделката

                              лично аз вместо да плащам на адвокат за да изпипа дарението бих си платил държавната такса за покупката на гаража .................. разликата в сумата няма да е съществена, а дори може таксата за покупката на гаража да е по-малка от хонорара на адвоката

                              направо отиди поне при трима нотариуси и сравни цените за прехвърлянето

                              наскоро придобих 86 м2 в Пловдив на който трима различни нотариуси искаха между 2 000 и 3 000 лв. за да изповядат сделка за покупко-продажба, а за дарение на същия имот искаха между 900 и 1500 лв.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от technov Разгледай мнение
                                Евентуалния купувач държи всичко да мине през юрист. Не е необходимо да се обособява като отделен обект,така че желае адвокат да изготви новия нотариален акт на гаража,отделен от апартамета и мазето в общия нотариален акт.
                                След като и ти можеш да ме консултираш, кажи когато е дарение, трябва ли удостоверение за наследници и т.н.? Трябва ли кадастриална скица от общината? Посочи ми необходимите документи,и стъпки, и ще ми спестиш едно 400лв адвокатски хонорар.

                                Евентуалния купувач да си намери адвокат на който да му плати за да му защити интереса...

                                личното ми мнение, че този твой "евентуален купувач" се бъзика с теб и няма намерение да купува от теб каквото и да е

                                .

                                Коментар

                                Working...
                                X