IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Недвижимите имоти са свръхнадценени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

    kakvo im e nadcenenoto
    zanimavam se sus stroitelstvo
    kvadratnia metur mi stupva na 210$ na 200$ niama kupovachi
    ...

    Коментар


    • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

      На теория покупката е = инвестиция. Но аз имам предвид да купиш нещо, което да ти донесе доходност и то приемлива. Мариян всъщност за това отвори тази тема.
      Ако си купиш нещо на старо - или жилището на Вълчев например - не очаквай да реализираш приемлива доходност след това. В този смисъл съм съгласен че покупката на имоти не е най-добрата инвестиция за момента.
      Но от друга страна, цените на "добрите" имоти се вдигат непрекъснато, и там търсенето наистина не е задоволено. Говоря за жилищни имоти, нови сгради, които се строят из хубавите квартали на София.

      Коментар


      • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

        Мисля че повечто хора в този форум разбират от икономика.

        За мен всяка една покупка може да се разглежда като инвестиция

        Жалко че по-голяма част от хората в България не възприемат покупката на жилище като инвестиция ... иначе ситуацията на пазара на недвижими имоти щеш да е съвсем друга

        Коментар


        • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

          Като човек, който от около две години си търси апартамент - в свестен квартал, на цена под 30000 долара и над двустаен - мога да ви кажа, че цените се вдигат всяка есен (или по-скоро зима). И зададените току-що от мен параметри са все по-трудно изпълними.
          Освен ако не вземеш нещо старо - но после ще хвърлиш маса пари за ремонт и т.н. Тоест има изгодни оферти, но ако вземеш подобно нещо правиш просто покупка, а не инвестиция. Защото цената на подобен (старо строителство) имот оттук нататък само ще спада.
          Така че Вълчев, като казваш 38000 за 120 квадрата, това не говори нищо само по себе си - от една страна дори в центъра да е, може сградата да е скапана, да няма ТЕЦ, или кой знае какво.
          От друга страна, хора които са готови да дадат 38000 ще се насочат към съвсем друг сегмент - ново строителство в добър квартал, и не е сигурно че ще ти обърнат внимание на офертата. Особено ако търсят инвестиция, а не просто покупка.
          Както ви казах преди това, пазарът е неликвиден и сегментиран - предлагат се най-различни имоти на най-различни цени. Не знам как се изчисляват средните цени - но офертите в "Софийски имоти" със сигурност не са показателни.

          Коментар


          • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

            Като човек, който е изготвял инвестиционни проекти на тема недвижими имоти мога да ви кажа че дори и в София са нищожно малко на брой имотите в които можеш да вложи пари и да спечелиш дори и в дългосрочен план....
            Който казва че в момента е изгодно да купуваш имот или Лъже съзнателно с цел облаги или е АБСОЛЮТО незапознат и "Верва на весникарски статии"

            А покупка с кредит от банка си е направо "Робство"

            Коментар


            • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

              Стояне, аз ЖИВЕЯ в него. Ако ти се струва скъп, ще говоря с майка ми, тя има 80 кв.м на 200 м. от нас и с удоволствие ще я убедя да ти го продаде за 38 000 долара.
              Колкото до несъществуващите оферти това е безспорно, но мога да ти гарантирам, че ако само ми кажеш район в центъра, ще ти намеря поне две свястни оферти на цена много под 500 долара/кв. м.(пак повтарям цена "продава").

              Коментар


              • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

                Продавам неограничен брой 2-стайни апартаменти в Младост на цена между 35 000 и 40 000 $.Чакам с нетърпение КУПУВАЧИ

                Коментар


                • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

                  Вълчев, ти ходил ли си да го гледаш този имот или цитираш някоя обява ?
                  Освен това Соф. имоти, макар да имат претенцията да обхващат пазара , така и не успяха да подобрят своето издание. Пълно е с фалшиви/несъществуващи/ обяви. Един имот се продава от 4-5 агенции (в последователни обяви) и се създава усещането за голямо предлагане. Липсва дата от която имота е на пазара.
                  Има нахвърляни всякакви обяви и е необходимо сериозно сортиране и анализ за да стигнеш до верни изводи.

                  Коментар


                  • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

                    Пропуснах да отбележа по т.1 от предишното ми включване: цените там са "продава" - дори и за дилетант е ясно, че подлежат на корекция от поне 5%. Но все пак, вижте поне курс продава.

                    Коментар


                    • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

                      Не искам никой да се обижда, но това което говорите просто не е вярно.
                      Първо, купете си "Софийски имоти" и направете справка за цените.
                      Второ, не е вярно, че цените КАТО ИНДЕКС имат особен потенциал за растеж,защото като ви слушам доводите ще растат успоредно с доходите, т.е до 5-6 % на година.
                      Трето, глупаво е да се сравнява София, с която и да е източноевропейска столица (ходил съм в Букурещ и изобщо не споделям мнението, че цените там трябва да са по-ниски).
                      И четвърто, щом сте толкова знаещи обявявам, че продавам 112 кв.м СРЕЩУ НДК за 44 800 долара (400 долара/кв.м), 1960г. строен, 3 етаж. Много се надявам, че някой слабоумник ще ми даде 5 000 долара над пазарната цена.

                      Коментар


                      • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

                        Г-н +/- (плюс минус) е най-точен струва ми се.
                        Сега в новото строителство има някой не съвсем нормални неща - например хващат ти идеалните части и мазето по цените за апартамента. Това го няма при старото строителство. Например всичко което е строено след 1970 год. е много добро, дори по-добро от новите строежи.
                        Например в Южните квартали на София за около 20 хил щ.д. преди 2-3 год. можеше да се намери тухла (стандартни 65 кв.м.)непреходна,строена 65-70 година. Сега вече не може. за същото нещо искат около 25-27 000 щ.д. това е доста сериозно нарастване.
                        г-н Вълчев също се е отклонил от истината. Хубав имот в центъра отива 500-600 usd на кв.метър. На мен наскоро ми предлагаха такъв, близо до 5-те кьошета.
                        Тенденцията за обръщане на цените в Евро е друга интересна хватка която се прилага в момента. Сега тя дава 10% повече на продавачите. Това също е ръст на цените. Въобще нещата са страховити, заформя се фурия.

                        Коментар


                        • Недвижимите имоти СА свръхнадценени

                          Който се е занимавал с покупко-продажба на имоти или е строил през последните 5 години, знае колко ПЛАЧЕВНО е положението на пазара! Ако чисто и просто цените бяха в ЕВРО истината отдавна щеше да лъсне! ЗАГУБА и то повече от 10% годишно! Само Витошка и магазините по главните в големите градове имат сносна рентабилност това е жестоката истина!

                          ЗАЩО не просъщестува този индекс на имотите - защото колкото и несъвършен да беше щеше да покаже истинката ситуация на пазара... А тоа НИКАК на е изгодно за Хилядите агенцики за НИ дето всяка седмица пускат по някой PR за това как щели да скочат видите ли цените на имотите......

                          Коментар


                          • Недвижимите имоти НЕ са свръхнадценени

                            П. Вълчев - изключително далеч си от истината! Да, може за 30-40К (долари) да ти предложат апартамент в идеален център, но мога да те уверя че ще е абсолютна дупка. Практически е невъзможно под 30К да се намери нещо свястно в готин квартал, дори двустайно. Освен ако не направиш компромис и вземеш доста старо жилище. Но това вече е покупка, а не инвестиция която ще ти донесе добра възвръщаемост.

                            Мариане, очевидно и ти си далеч от пазара. През последните години цените се вдигат. Непрекъснато.
                            Но нека направим едно уточнение. Първо, говоря единствено за жилищните имоти. Второ, говоря за София. Трето, имайте предвид че и този пазар е доста неликвиден но и доста сегментиран. Прав си че предлагането на панелки или жилища в Обеля надвишава съответното търсене (там и за такива жилища). Ако погледнем обаче жилищата които единствено според мен могат да бъдат подходящи от гледна точка на инвестиране - това е разбира се новото строителство - там предлагането определено е по-малко от търсенето. Отново говоря за хубавите квартали, и говоря за средни размери - не за луксозни мезонети.
                            А че цената оттук нататък само ще расте - до и след влизането ни в ЕС - за мен е неоспоримо. И не защото нашите доходи ще се вдигнат много, Мариане, а защото цените ни са едни от най-ниските в Европа (дори под Букурещ) и се помпат от чужденци и българи от чужбина, които никога за 40К на запад не могат да купят това, което могат да купят тук. С или без кредит.

                            Коментар


                            • Недвижимите имоти са свръхнадценени

                              За колегата с еврооблигациите:
                              Нека не забравяме че доходите от наеми са облагаеми (ако ги декларирате) докато лихвите все още не са.

                              Коментар


                              • Недвижимите имоти са свръхнадценени

                                Факти. В последните 2 години цените на недвижимите имоти падат (колкото и да говорите обратното). Има над 5 хил. нови жилища, които не могат да си намерят купувач. Общо предлагането е 25 пъти повече от търсенето.

                                На който му се чака цените на недвижимите имоти да достигнат европейските нека чака. Доходите са ни най-ниските в Европа, което е задържащ фактор. Ние сред страните с най-много жилища на човек от населението.
                                АКО ХОРАТА СЕ СЕТЯТ И ТРЪГНАТ ДА ПРОДАВАТ?

                                Аз лично инвестирам при далеч по-висока доходност от 15-20%(което може и да свърши поради риска).

                                Тъй, че държа на своето. Нормална цена за тристаен апартамент в Младост е 8 хил. долара. Според мен. В същото време гарсионера в хубав блок в Самоков в момента струва толкова.

                                На печелившите честито.

                                Коментар

                                Working...
                                X