IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    за да вкарат гориво в системата банките трябва да пуснат кредити с примерно 10г фиксирана лихва под психологическите 6%...да не кажа около 5...
    тогава вече може да се пречупи мнението, което се шири в момента, че банките са гадни лихвари.

а тръгне ли кредитирането...останалото го знаем
    фиксирана лихва под 6 (ама реално фиксирана, а не утопии от сорта на: ама тя е фиксирана, но всъшност ако някой си индекс някъде си се вдигне, и лихвата тръгва нагоре) е почти утопия - та то ако има подобно нещо (пак казвам, реално фиксирано), ще си ипотекирам всичкото имущество и ще сложа парите на депозит, като ще живея само от разликата. С други думи, за да стане тая работа с 6-те или 5-те% фиксирана, трябва да послязат Флоговете надолу или да дойдат пари отвън. Пари отвън няма да дойдат, а Флоговете все още са високи (поне според мен), заради някои гнили ябълки (или круши, или там както ги нарече хамариканския посланик), които не фалираха преди няколко години и сега внасят смут в системата, та се налага да им подаряват разни предприятия и т.н. и т.н. врътки. Та затова и тръгване на кредитирането, така, както ти го разбираш, е невъзможно. А пари иначе има и лихвите са под нивата на 2008, но няма сантимент, няма нагласа -всеки изчаква от една страна, а от друга - на пазара има основно боклук + че рестрикциите банките убиха, както ги нарече Андрей (ха, честит празник бе, маскара -да почерпиш), wannabe-тата, а те си бяха един от сериозните двигатели на растежа.
    Успех със Зделките
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

за да вкарат гориво в системата банките трябва да пуснат кредити с примерно 10г фиксирана лихва под психологическите 6%...да не кажа около 5...
      тогава вече може да се пречупи мнението, което се шири в момента, че банките са гадни лихвари.

това което знаете всички-то е ясно

както писах по долу на един Пундювец - всичко е "очаквания"

кога ?! - когато кажат Банките

Пундюфците смятат само тяхната сметка - а Пундювец може да прави само финансови Пундюфщинии

Мнението се пречупва "термин твой" когато кажат Банките , не Пундюфците

Кои са Пундюфците - всички които отдават прекалено голямо внимание на отделиня Пундювец.........т.е. 98 %
      ---------
      само Пундювец може да вярва в Свободен Пазар.......
      -------

както казва проф. Ниийл Фъргюсън във филма "Възхода на парите" - хората са говеда - само има покаже тоягата и те сменят посоката веднага !!!

филма го има в ЮТуб - гледай го и остави празните приказки

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Не бъркай Бг с Аврупата, колкото и да са взаимосвързани - наште банки са свръхкапитализирани по абсолютно всикчи стандарти, ама да не отбивам в тази тема
        .
        Само изглеждат такива. За разлика от нормалните имотни пазари, при нас има сериозно изкривяване в посока нагоре на реалните цени на НИ (не че и в Европа не се прави, но не чак толкова) и оттам банките изглеждат капитализирани. Ако трябва да преизчислят обезпеченията си в НИ на реални цени, ще видиш какви дупки ще зейнат.
        Но това е друга тема.

А въпросът за кредитираането и балона в НИ не е толкова философски, както този за яйцето и кокошката. Доста по-прости и ясни са нещата при него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          може ли аз да се включа, за да бъда окончателно обявен за ъпър, както често пък ме обявяваха и за сривльо
          - какво разбираш под балониране, за да ти кажа кое започна първо?
          - кое е първото - яйцето или кокошката?
          - колко дявола могат да се съберат на върха на една игла и т.н.

По въпроса ти за банките - пълни са с кеш (тези в Бг), който няма на кой да дадат поради рестрикциите и в следствие на тях липсата на читави клиенти. Казвам го като доста добре запознат точно с тази част от бюджето-икономиката ни. Не бъркай Бг с Аврупата, колкото и да са взаимосвързани - наште банки са свръхкапитализирани по абсолютно всикчи стандарти, ама да не отбивам в тази тема
          .

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• може ли аз да се включа, за да бъда окончателно обявен за ъпър, както често пък ме обявяваха и за сривльо
            - какво разбираш под балониране, за да ти кажа кое започна първо?
            - кое е първото - яйцето или кокошката?
            - колко дявола могат да се съберат на върха на една игла и т.н.

По въпроса ти за банките - пълни са с кеш (тези в Бг), който няма на кой да дадат поради рестрикциите и в следствие на тях липсата на читави клиенти. Казвам го като доста добре запознат точно с тази част от бюджето-икономиката ни. Не бъркай Бг с Аврупата, колкото и да са взаимосвързани - наште банки са свръхкапитализирани по абсолютно всикчи стандарти, ама да не отбивам в тази тема
            .
            Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Ако успееш да дадеш верен отговор на въпроса "Кое се случи първо - лесното кредитиране или балонизирането на имотите", т.е. кое е следствие на другото, тогава ще разбереш и колко са безумни философските ви напъни.

П.П. И престанете с тези митове и легенди, че банките имали пари.
            Ако беше така, то нямаше да се изливат десетки и стотици миларди евро за тяхната рекапитализация.

Просто "се говори", че имат пари или в най-лошия случай, че ще им се помогне, за да не рухне и финансовата пирамида.
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от каун Разгледай мнение
              Пундьо, не става само с маркетинг

Тренда е важен, а той е надолу.
              Защо?

Много просто - българина обича евтиното!
              Бе да ти кажа че още по обича БЕЗПЛАТНОТО

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                Виж ти, не знаех, че квадратните уравнения са по-важни за пазарните решения от психологията на масовото поведение. Онзи ден като ми се вдигнаха акциите с 30%, аз не реших нито едно квадратно уравнение Какъв съм непрокопсаник
                Ако успееш да дадеш верен отговор на въпроса "Кое се случи първо - лесното кредитиране или балонизирането на имотите", т.е. кое е следствие на другото, тогава ще разбереш и колко са безумни философските ви напъни.

П.П. И престанете с тези митове и легенди, че банките имали пари.
                Ако беше така, то нямаше да се изливат десетки и стотици миларди евро за тяхната рекапитализация.

Просто "се говори", че имат пари или в най-лошия случай, че ще им се помогне, за да не рухне и финансовата пирамида.
                Last edited by anon6706; 30.11.2012, 16:19.

Коментар

музовира и але
                  бързате като теле пред майка му...има време за всичко...просто е много рано да чакате нов балон при положение, че още не се е чул напълно пукота от 2008-ма.

че пазара е цикличен е ясно, но има време...
                  Препоръчано за Музовир и за Але!
                  http://www.youtube.com/watch?v=6CgA_IQZx20
                  Успехи!

Коментар

музовира и але
                    бързате като теле пред майка му...има време за всичко...просто е много рано да чакате нов балон при положение, че още не се е чул напълно пукота от 2008-ма.

Бертраме, аз никога не бързам, ако бързах, досега да съм се отървал от много покупки. За покупки също не съм бързал, купувал съм когато ми трябва, но не със спекулативна цел. На пазара на имоти, краткосрочните движения са много токсични, почти смъртоносни. За справка - нашият приятел Бонес 56. Човек трябва да е много търпелив на този пазар за да не се набута. На всяко нещо му идва времето, но на такъв пазар се иска наистина канско търпение. Може би съм пристрастен, защото никога не съм губил от този пазар, а единствено съм печелил. Никога не съм се палил да купя или продам спешно нещо. По-скоро трябва да си невъзмутим и непоклатим гьонсурат.
                    Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                      Хаха, И през 2008-ма ли българина обичаше евтиното или той тогава беше друг човек и обичаше скъпото?
                      Строителите на сгради и банките разчитат само на два органа на кандидат купувача- ОЧИ и УШИ!
                      Тогава си мислеха (защото не знаеха), че има вечен ъп.
                      Сега вече ЗНАЯТ, че МОЖЕ ДА БЪДЕ ПО–ЕВТИНО!
                      И който им предлага скъпо, ще го отсвирят.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Преди известно време небезизвестна статистичка упорито обясняваше как цените се движели от статистиката и ниската база.

Сега са започнали да се "упражняват" и психолозите и пишман философите. Клише до клишето, цитат до цитата, а не могат да решат квадратно уравнение.

Къде ли ще му излезе края......

Скоро да очакваме и сервитьорите.
                        Виж ти, не знаех, че квадратните уравнения са по-важни за пазарните решения от психологията на масовото поведение. Онзи ден като ми се вдигнаха акциите с 30%, аз не реших нито едно квадратно уравнение Какъв съм непрокопсаник

Коментар

• музовира и але

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Преди известно време небезизвестна статистичка упорито обясняваше как цените се движели от статистиката и ниската база.

Сега са започнали да се "упражняват" и психолозите и пишман философите. Клише до клишето, цитат до цитата, а не могат да решат квадратно уравнение.

Къде ли ще му излезе края......

Скоро да очакваме и сервитьорите.

Коментар

• Първоначално изпратено от каун Разгледай мнение
                              Пундьо, не става само с маркетинг

Защо?

Хаха, И през 2008-ма ли българина обичаше евтиното или той тогава беше друг човек и обичаше скъпото?
                              Строителите на сгради и банките разчитат само на два органа на кандидат купувача- ОЧИ и УШИ!
                              Докато има очи и уши да слуша и да гледа какво му казват и как го облъчват от медиите, дотогава докато всички се ръководят от общите нагласи и рисуваните им картини от точно тези медии, дотогава пазара ще се намества според малцинството които го манипулират. Радвам се че тези с правилните ОЧИ и УШИ сте огромно мнозинство, това винаги гарантира успех на малцината спечелили от вашите очи и уши. Крукс е прав абсолютно, че в момента в който банките решат, че са се очистили от тумора, който безусловно ще продадат на вас с добре слушащите уши и добре гледащите очи /зебелязвам безрезервната любов към имоти предлагани от ЧСИ /в повечето случаи абсолютни боклуци/, то тогава настава новото раздаване на картите. Тогава всички вие ОЧКОВЦИ И УШКОВЦИ, ще сте последни на пазара на поскъпването , щото когато ще е връх, ще ви се нашепва и онагледяват нови върхове.

Коментар

• Пундьо, не става само с маркетинг

Защо?

Коментар

Working...
                                X