IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
    После не царяла спекулативни мнения за ръст.

Европа е в батака, тук е спряно кредитирането, има НИ за две БГ, банките не са пуснали да продават имотите, доходността е под банков депозит, а някой хората чакат скок на цените. Само да попитам кога го очаквате, това ще стане като се издуее балона и се изчистят дълговете и загубите по линия имотите. Толкова много фундаменти има че направо се чудя що пишете тук а не в шпекулант.бг

А по линия на очакванията, да ви кажа честно няма абсолютно никакви очаквания за ръст на НИ! И да е така това е един от факторите за търсенето - къде забравихте лихвите, доходите, заместването с наем, предпочитанията са едни и същи, а населението се топи, хората с кешовицата си чакат по-ниски нива, а тези които нямат чакат по-добри условия за кредит. Така че по кой фактор виждате позитивизъм?

А типичната глупост нямало купувачи има разбира се. Я имот от 100к го пуснете за 10к да видим няма ли се намери, не е проблема в купувачите а в продавачите
    100% си прав, ама Музата на Вира мисли обратно.
    Е, надявам се да не е съвсем обратен...
    Няма ръст и спад, а само пазар. А пазара е в стагнация засега.
    От три години назад и още незнайно колко напред.
    Ако се раздвижи ще е добре за всички ни и особено за Музата на Вира - ще изплува за минутка на повърхността за да вземе малко въздух за следващото гмуркане в тинята!
    "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Музи ти си един от десетки хиляди, при които мина номера! Ако беше така брокерите, нямаше да дълбаят дъното с все по-малко и малко комисиони от продажби.

За да има кардинална промяна както искате и да гоните балона от рано - най-малкото което ви трябва кредита да расте, а ако гоним и балон индикация кредита трябва расте по-бързо от цената.

Та я ме светни къде виждаш силен ръст на наем или цена на имот.

Аз си играх да смятам за моя гр. Варна, в момента доходността е около 4-5% от наем та да тръгнем от тук. По сметките ми около 2003-4 доходността е била средно 10-11% та хайде смятай, дали е добре или не Искам ти кажа, че има къде къде по-добри инвестиции, така че цената на капитала е голяма и срещу теб, ако доходността не се промени!

Обещавам да купувам нека паднат цените само с още 50%
      Ми аз мисля, че ти посочих линк достатъчно показателен и конкретен за растежа на наемните нива. А, че размера на отпуснатите кредити е по-голям отколкото и през 2008-ма също е вярно. Провери, не ми се ровичка.
      Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Музи ти си един от десетки хиляди, при които мина номера! Ако беше така брокерите, нямаше да дълбаят дъното с все по-малко и малко комисиони от продажби.

За да има кардинална промяна както искате и да гоните балона от рано - най-малкото което ви трябва кредита да расте, а ако гоним и балон индикация кредита трябва расте по-бързо от цената.

Та я ме светни къде виждаш силен ръст на наем или цена на имот.

Аз си играх да смятам за моя гр. Варна, в момента доходността е около 4-5% от наем та да тръгнем от тук. По сметките ми около 2003-4 доходността е била средно 10-11% та хайде смятай, дали е добре или не Искам ти кажа, че има къде къде по-добри инвестиции, така че цената на капитала е голяма и срещу теб, ако доходността не се промени!

Обещавам да купувам нека паднат цените само с още 50%
        Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Не си прав! НУЖНО Е ДА ЗНАЕШ ПОВЕЧЕ ВСИЧО се вдига. Когато аз писах, че цените на наемите растат въпреки кризата, вие поскачахте като площадни агитатори и ми обяснявахте как е построено за три-осем Българии, как имало дем. криза, как еди кво си и еди кво си. Аз през това време тихомилком вдигах наемите на новите ми клиенти и се чудих вие ли сте много заблудени или аз съм голям късметлия, че имотите ми са атрактивни. Последното разбира се не е вярно Дивия селтик фрост и в обеля 2 да го изпратиш, при наличието на метрополитен примерно за него си е като да е на черешката на тортата. Тогава прочетох тази правдива статия и разбрах, че повечето даунъри сте си заблудени тънкоруни или не толкова, както винаги е било, е и ще бъде:
          http://www.politika.bg/article?id=29185
          Е , аз вдигах на два пъти по 15% и системата на оскъпяване продължаваше да работи , а тънкоруните бяха безропотни! Когато те ми поставяха условия преди две години, водехме тежки преговори, като аз често оставях празни помещения , но не се навивах лесно да намалявам цени. Тръгвал съм си от преговори дори оставяйки демонстративно недоядена овчарска салата и недопита поморийска, ама нали аз съм овчаря, няма да дам на един мутон да ме яде с парцалите Сега мутоните колкото по-безцеремонно им заявя "новите" цени, толкова по-смачкани и безропотни са! Тогава се уверих, че ТЕ всъщност изпитват мазохистична любов към тоягата. Издигнах тоягата в култ!

Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение

Европа е в батака, тук е спряно кредитирането, има НИ за две БГ, банките не са пуснали да продават имотите, доходността е под банков депозит, а някой хората чакат скок на цените. Само да попитам кога го очаквате, това ще стане като се издуее балона и се изчистят дълговете и загубите по линия имотите. Толкова много фундаменти има че направо се чудя що пишете тук а не в шпекулант.бг

Коментар

А по линия на очакванията, да ви кажа честно няма абсолютно никакви очаквания за ръст на НИ! И да е така това е един от факторите за търсенето - къде забравихте лихвите, доходите, заместването с наем, предпочитанията са едни и същи, а населението се топи, хората с кешовицата си чакат по-ниски нива, а тези които нямат чакат по-добри условия за кредит. Така че по кой фактор виждате позитивизъм?

А типичната глупост нямало купувачи има разбира се. Я имот от 100к го пуснете за 10к да видим няма ли се намери, не е проблема в купувачите а в продавачите
            +1

Коментар

• После не царяла спекулативни мнения за ръст.

Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Аз като ви писах, че имотите не са лъжица за всяка уста, не вЕрвахте, но ще се ужасявате и вие скоро като този несредно статистически британец:

http://fakti.bg/imoti/53957-robi-uil...ite-na-imotite
                Защо само българите не свикват да си намират трудно жилище. Този актив не е за всеки, да не говорим за моята таргет група- безимотните гащници-сривлогари!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Т.е. банките преизчисляват обезпечения и изискват довнасяне на разликата ли?
                  някои банки, спрямо някои клиенти - да, точно така
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    позволи ми да знам малко повече
                    Т.е. банките преизчисляват обезпечения и изискват довнасяне на разликата ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      какъв умерен оптимист се пишеш при това положение
                      ами какво да ти кажа берти, както казала врачката във вица:
                      тризначките Вяра, Надежда и Любов решили да отидат на врачка да им гледа какво им предстои в живота. Врачката им казва:
                      - Само хубави неща ще ви се случват, дълго ще живеете и на воля ще си харчите парите. Дори виждам, че Вяра и Любов ще изкарат до деветдесет и девет години, а Надежда до сто.
                      - Ама как така ние двете само до 99, а Надежда до 100?
                      - Еми така. Надеждата винаги умира последна.
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Говорил съм с няколко човека, които взеха жилища с кредит през 2008-а.
                        На нито един не е правено преизчисление на обезпечението.
                        Какво повече да говорим?

А може от банка до банка да има разлика, но те са домино и точно при банките е в пълна сила вашето твърдение за сентимента на стадото. То може да унищожи и най-стабилната банка.
                        позволи ми да знам малко повече

Коментар

фиксирана лихва под 6 (ама реално фиксирана, а не утопии от сорта на: ама тя е фиксирана, но всъшност ако някой си индекс някъде си се вдигне, и лихвата тръгва нагоре) е почти утопия - та то ако има подобно нещо (пак казвам, реално фиксирано), ще си ипотекирам всичкото имущество и ще сложа парите на депозит, като ще живея само от разликата. С други думи, за да стане тая работа с 6-те или 5-те% фиксирана, трябва да послязат Флоговете надолу или да дойдат пари отвън. Пари отвън няма да дойдат, а Флоговете все още са високи (поне според мен), заради някои гнили ябълки (или круши, или там както ги нарече хамариканския посланик), които не фалираха преди няколко години и сега внасят смут в системата, та се налага да им подаряват разни предприятия и т.н. и т.н. врътки. Та затова и тръгване на кредитирането, така, както ти го разбираш, е невъзможно. А пари иначе има и лихвите са под нивата на 2008, но няма сантимент, няма нагласа -всеки изчаква от една страна, а от друга - на пазара има основно боклук + че рестрикциите банките убиха, както ги нарече Андрей (ха, честит празник бе, маскара -да почерпиш), wannabe-тата, а те си бяха един от сериозните двигатели на растежа.
                          Успех със Зделките
                          какъв умерен оптимист се пишеш при това положение
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

и пак стигаме до дефиницията - какво е реална цена? Ако приемем, че единствената меродавана цена е така, накоято е сключена сделката - реални са, ако приемем, че цената е данъчната оценка - не са и никога не са били, ако приемем оценката на "независим" оценител - даже може да се окаже, че са подценени така че дефинирай реална цена и ще говорим пак. А и от банка до банка има огромна разлиак в оценяване, провизиране, портфейл и т.н., но тук навлизаме в тема, която не за нещо повече от маса - причините знаеш какви са, предполагам
                            Говорил съм с няколко човека, които взеха жилища с кредит през 2008-а.
                            На нито един не е правено преизчисление на обезпечението.
                            Какво повече да говорим?

А може от банка до банка да има разлика, но те са домино и точно при банките е в пълна сила вашето твърдение за сентимента на стадото. То може да унищожи и най-стабилната банка.

Коментар

• Пундюфците сте 98 %

Първоначално изпратено от каун Разгледай мнение
                              Пундьо, не става само с маркетинг

Тренда е важен, а той е надолу.
                              Защо?

Много просто - българина обича евтиното!
                              не познаваш българите - българинът обича тоягата - види ли тоягата или Телевизора-навежда се и действа

тоягата определя Тренда........а най-силен е телевизора

Пундю - това беше събирателен образ/еманация на глупаците ........те са вечни

дори това не сте разбрали.......уважаеми Кауни и Карпузи

Коментар

• и пак стигаме до дефиницията - какво е реална цена? Ако приемем, че единствената меродавана цена е така, накоято е сключена сделката - реални са, ако приемем, че цената е данъчната оценка - не са и никога не са били, ако приемем оценката на "независим" оценител - даже може да се окаже, че са подценени така че дефинирай реална цена и ще говорим пак. А и от банка до банка има огромна разлиак в оценяване, провизиране, портфейл и т.н., но тук навлизаме в тема, която не за нещо повече от маса - причините знаеш какви са, предполагам

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                Само изглеждат такива. За разлика от нормалните имотни пазари, при нас има сериозно изкривяване в посока нагоре на реалните цени на НИ (не че и в Европа не се прави, но не чак толкова) и оттам банките изглеждат капитализирани. Ако трябва да преизчислят обезпеченията си в НИ на реални цени, ще видиш какви дупки ще зейнат.
                                Но това е друга тема.

А въпросът за кредитираането и балона в НИ не е толкова философски, както този за яйцето и кокошката. Доста по-прости и ясни са нещата при него.

Коментар

Working...
                                X