IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    добре ме подсети

http://www.youtube.com/watch?v=jzXdy8xQjZo

е заради подобни малоумия се наду балона
    Култова реклама. После имаха и други реклами със същото "малоумно" семейство. Моите уважения за Райфайзен - не лъжеха желаните клиентите, ами направо им заявяваха "Ти си малоумник, ние знаем как да оправяме такива, ела при нас, всичко е много лесно!". Умните клиенти, естествено не се разпознаваха в тази реклама и не се връзваха, но на кой му трябват умници дето много питат и четат договори и смятат лихви и въобще са досадници. Няма време!

След три години, в пика на кризата, един кредитен инспектор от друга банка, доста по-предпазлива в кредитирането, ми каза, че има само 2% лоши кредити. Аз точно се канех да го поздравя за това и той каза, че сега съжаляват, че не са били по-агресивни тогава и не са взели достатъчен "пазарен дял".

Лудница.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
      Лихвите са добри, ама банкерите са едни "гадни". Искат реален доход да видят, че и проверяват мръсниците. Няма па-па-па
      добре ме подсети

http://www.youtube.com/watch?v=jzXdy8xQjZo

е заради подобни малоумия се наду балона
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

не съм кредитна институция, а и не си ми близък, че да давам на юнашко доверие... виж winner може да те светне за ипотека в немско...там лихвите са много по-добри от тукашните.
        Лихвите са добри, ама банкерите са едни "гадни". Искат реален доход да видят, че и проверяват мръсниците. Няма па-па-па

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
          Добра идея, може да закупя имот в немско, но според мен много по-голяма вероятност има да СКАЧАТ цените на имотите в българско. Тук са пътищата, истината и живота, очаквам непрекъснат скорошен ЪП
          значи мислиш, че в немско дето народа има 4-5 трилиона евра спестявания (това по памет) цените ще качат по-малко от БГ-то където спестяванията за 17 милиарда евра +/- (може и да се бъркам ) и банките са по-гадни от лихвари....

за немската икономика нещо да си чувал...

Коментар

не съм кредитна институция, а и не си ми близък, че да давам на юнашко доверие... виж winner може да те светне за ипотека в немско...там лихвите са много по-добри от тукашните.
            Добра идея, може да закупя имот в немско, но според мен много по-голяма вероятност има да СКАЧАТ цените на имотите в българско. Тук са пътищата, истината и живота, очаквам непрекъснат скорошен ЪП
            Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

Е, благодаря , благодаря! Идеята ти е добра, би ли могъл да я финансираш?

Коментар

пускам ти щото си падаш по имоти с номади
                кажи едно мерси, че специално съм го подбрал като за тебе ( в ценово отношение)

майтапа на страна..това са бедните провинции на Германия. Населението там (германия не бедните) има много спестявания и до скоро нямаха афинитет към имотите и цените бяха обидно ниски в цяла германия с малки изключения (говоря преди 3-4г)... сега обаче ако ЕС затъне още ще има печатане на пари и германците ще започнат да гледат правилото на евреите..кещ имоти злато.. образно казано...та не е ясно тези имоти до кога ще са на тази цена. В богатите цените за последните 2-3 години се удвоиха. Мой приятел си купи офисче в Мюнхем преди 3-4 години и последно като ги беше гледал цените бяха 2-ни.

също така в даден момент ще започнат да внасят млади хора, защото са като нас в демографско отношение.

като си майстор няма да имаш проблеми с ремонтите и няма да даваш луди пари, отиваш стягаш отдаваш и се връщаш да упражняваш кичека по кръчмите докато немските номади работят за тебе
                Е, благодаря , благодаря! Идеята ти е добра, би ли могъл да я финансираш?

Коментар

доста оптимистични оценки правехте 2008-ма...сега много хора имат големи главоболия точно заради бомбастичните оценки преди кризата

много банки не смеят да искат повторна оценка на определни имоти, защото доста хора ще трябва да си идат ...

сахибата да види тези оферти
                  http://winnerinternational.net/?81&0304&973582
                  готови с наематели за гърбене
                  Никакви оценки не правеха. Всяка банка си имаше по един "препоръчителен" списък с оценители и като отиде клиентът да иска кредит му даваха списъка. Оценительт вземаше едни 100 лева за 3 листа хартия със стандартен текст и питаше "колко да напиша?". Ако се направи на мъж, следващия в списъка взема кинтите. Обикновено пишеха с 20% над пазарната цена, щото банките даваха уж до 80% от оценката. Ама ако не пише колкото иска клиента, може и да изпадне" от списъка. Щото и на кредитния инспектор са му спуснали таргет тоя месец да раздаде еди колко си кредити и само дето не дърпаха минувачите за ръкавите. А такива оценители дето ги нямаше по списъците на банките, ходеха по агенциите и предлагаха на брокерите процент, да ги препоръчват на клиентите. Оценител да говори за пазара на имоти е все едно да слушам някой "дисидент" от времето на Тодор Живков.

-------------------------
                  Мани, ами и у немско взе да свършва "ефтиното". Сега повече се занимавам с руснаци по черноморието.
                  Last edited by winner; 01.12.2012, 00:21.

Коментар

Що ми го предлагаш на мен, купи го ти , пък после се хвали с тази актуална доходност, която се равнява на моята офертна от Е200 000. Аз съм си закупил нужните имоти и вече много отдавна печеля от тях, ти ако нямаш и риза на гърба си не знам за какво гледаш в българско и немско. Твой проблем, но може и да регна една ипотечка за да имам нещо и в немско, щото да ви дразня само.
                    пускам ти щото си падаш по имоти с номади
                    кажи едно мерси, че специално съм го подбрал като за тебе ( в ценово отношение)

майтапа на страна..това са бедните провинции на Германия. Населението там (германия не бедните) има много спестявания и до скоро нямаха афинитет към имотите и цените бяха обидно ниски в цяла германия с малки изключения (говоря преди 3-4г)... сега обаче ако ЕС затъне още ще има печатане на пари и германците ще започнат да гледат правилото на евреите..кещ имоти злато.. образно казано...та не е ясно тези имоти до кога ще са на тази цена. В богатите цените за последните 2-3 години се удвоиха. Мой приятел си купи офисче в Мюнхен преди 3-4 години и последно като ги беше гледал цените бяха 2-ни.

също така в даден момент ще започнат да внасят млади хора, защото са като нас в демографско отношение.

като си майстор няма да имаш проблеми с ремонтите и няма да даваш луди пари, отиваш стягаш отдаваш и се връщаш да упражняваш кичека по кръчмите докато немските номади работят за тебе
                    Last edited by bertram; 01.12.2012, 00:22.

Коментар

доста оптимистични оценки правехте 2008-ма...сега много хора имат големи главоболия точно заради бомбастичните оценки преди кризата

много банки не смеят да искат повторна оценка на определни имоти, защото доста хора ще трябва да си идат ...

Що ми го предлагаш на мен, купи го ти , пък после се хвали с тази актуална доходност, която се равнява на моята офертна от Е200 000. Аз съм си закупил нужните имоти и вече много отдавна печеля от тях, ти ако нямаш и риза на гърба си не знам за какво гледаш в българско и немско. Твой проблем, но може и да регна една ипотечка за да имам нещо и в немско, щото да ви дразня само.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                        Ами съвсем случайно го прИцених пазарЯ. Без да си искам...
                        Последните 10 и кусур години с оценки се занимавам. Но не съм "брокер-че"!!
                        Ако подпиша - има кредит. Като не подпиша - няма.
                        За 1.5 х 10 на 9та степен евро са само засега оценените имотчета.
                        Но живота е напред! Ще има още! Ха наздраве!!

Last edited by bertram; 01.12.2012, 00:03.

Коментар

От 2013г. се очаква да започне растеж на икономиката на Европа.В този ред на мисли да ви запитам с колко очаквате да се покачват цените на жилищните имоти месечно?
                          Мислите ли, че ако е около 1% е време пак да изтеглим втора и трета ипотека, защото останаха малко свестни жилища за купуване и е по-добре с няколко ипотеки да си осигурим нужното финансиране за да се сдобием най-сетне с желаният имот?
                          Съгласен съм с теб! Може би още малко да се изчака и да се купи имот!!! В Европа!!!

Коментар

• От 2013г. се очаква да започне растеж на икономиката на Европа.В този ред на мисли да ви запитам с колко очаквате да се покачват цените на жилищните имоти месечно?
                            Мислите ли, че ако е около 1% е време пак да изтеглим втора и трета ипотека, защото останаха малко свестни жилища за купуване и е по-добре с няколко ипотеки да си осигурим нужното финансиране за да се сдобием най-сетне с желаният имот?

Коментар

Пъъпъл, ти как прецени че пазара е в стагнация в момента?! Ако си на този пазар като някои познати или приятели - брокери, разбирам, ама ти каква роля играеш на пазара освен наблюдател за да преценяш дали е в стагнация или не??!
                              Въпроса ми не е само към теб, а към всички прости хора, които гледайки телевизора, решават пазара в каква фаза е.
                              Ами съвсем случайно го прИцених пазарЯ. Без да си искам...
                              Последните 10 и кусур години с оценки се занимавам. Но не съм "брокер-че"!!
                              Ако подпиша - има кредит. Като не подпиша - няма.
                              За 1.5 х 10 на 9та степен евро са само засега оценените имотчета.
                              Но живота е напред! Ще има още! Ха наздраве!!
                              Last edited by bpst; 30.11.2012, 21:43.
                              "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                                100% си прав, ама Музата на Вира мисли обратно.
                                Е, надявам се да не е съвсем обратен...
                                Няма ръст и спад, а само пазар. А пазара е в стагнация засега.
                                От три години назад и още незнайно колко напред.
                                Ако се раздвижи ще е добре за всички ни и особено за Музата на Вира - ще изплува за минутка на повърхността за да вземе малко въздух за следващото гмуркане в тинята!
                                Пъъпъл, ти как прецени че пазара е в стагнация в момента?! Ако си на този пазар като някои познати или приятели - брокери, разбирам, ама ти каква роля играеш на пазара освен наблюдател за да преценяш дали е в стагнация или не??!
                                Въпроса ми не е само към теб, а към всички прости хора, които гледайки телевизора, решават пазара в каква фаза е.

Коментар

Working...
                                X