IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лордов - не си справедлив

Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    Аз въобще се съмнявам, че имаш висше , може така да се хвалиш пред работниците ти само,, но и аз мога да изкопна една офертичка на същата фирма с по-нисък ГПР.

Представителен пример при финансов лизинг на нов автомобил с опция за прехвърляне на собствеността, чрез лизингодател „Сожелиз-България” ЕООД: цена на автомобил Lexus RX 450h, ниво Business с включена продуктова такса – 122 900.00 лв. с ДДС; фиксиран годишен лихвeн процент – 3.00%; срок на лизинговия договор – 60 месеца; месечна вноска – до 1 180.53лв. с ДДС; стойност на опцията 30% – 36 870.00 лв. с ДДС; финансирана стойност (общ размер на кредита) – 98 320.00 лв. с ДДС; авансова вноска (самоучастие) 20% – 24 580 лв. с ДДС, ГПР – 10.90%; общи разходи по кредита: 1) еднократна такса управление 1.5% – 1 474.80 лв. с ДДС, 2) разходи за застраховки в ЗАД " Булстрад ": „Пълно автокаско” (на 1 вноска, ежегодно) – 4 512.89 лв. за 1-та година при тарифно число 3.672% и "Гражданска отговорност" (ежегодно) – 351.70 лв. за 1-та година.

ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ИМА И ПО-ИЗГОДНИ ЛИЗИНГОВИ СХЕМИ В МОМЕНТА И ТАКИВА ЕДНОЦИФРЕНО ГПР, АМА НА ТЕБЕ ТИ СЕ ЩЕ ЛИХВИТЕ ДА СА ЪП, САМО, ЧЕ ТЕ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ СА ДАУН.
    напиши нещо за поефтиняване на имотите -
    белким и на техната улица изгрее........луната

стига с тези "Виши" образования - това са образУвания
    я си представи за момент , че всичко се движи по книгите от " вишото " - кой ще плаща накрая ?

Коментар

• Аз въобще се съмнявам, че имаш висше , може така да се хвалиш пред работниците ти само,, но и аз мога да изкопна една офертичка на същата фирма с по-нисък ГПР.

Представителен пример при финансов лизинг на нов автомобил с опция за прехвърляне на собствеността, чрез лизингодател „Сожелиз-България” ЕООД: цена на автомобил Lexus RX 450h, ниво Business с включена продуктова такса – 122 900.00 лв. с ДДС; фиксиран годишен лихвeн процент – 3.00%; срок на лизинговия договор – 60 месеца; месечна вноска – до 1 180.53лв. с ДДС; стойност на опцията 30% – 36 870.00 лв. с ДДС; финансирана стойност (общ размер на кредита) – 98 320.00 лв. с ДДС; авансова вноска (самоучастие) 20% – 24 580 лв. с ДДС, ГПР – 10.90%; общи разходи по кредита: 1) еднократна такса управление 1.5% – 1 474.80 лв. с ДДС, 2) разходи за застраховки в ЗАД " Булстрад ": „Пълно автокаско” (на 1 вноска, ежегодно) – 4 512.89 лв. за 1-та година при тарифно число 3.672% и "Гражданска отговорност" (ежегодно) – 351.70 лв. за 1-та година.

ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ИМА И ПО-ИЗГОДНИ ЛИЗИНГОВИ СХЕМИ В МОМЕНТА И ТАКИВА ЕДНОЦИФРЕНО ГПР, АМА НА ТЕБЕ ТИ СЕ ЩЕ ЛИХВИТЕ ДА СА ЪП, САМО, ЧЕ ТЕ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ СА ДАУН.

Коментар

• Милорд, в коя стая ша си пиете следобедния чай докат преглеждате жълтата преса (новини за поскъпването на имотите)? .....В кухнята с "усвоената" тераса ли?.......Ми там мое да ви духа, щот от винкела е паднАл маджуна?! Нема страшно! ...Другаде падат цели панели! Па и земята под блока е общинска......
        Ето една мноу стара народна МъдроС:" Голем дебт направи, ма са пази да не дифолтнеш!"
        ...
        Last edited by darkside; 18.12.2012, 10:24.
        Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
          Вервай си. Ти къде си видял лихва 5,25 и ГПР тройно или четворно повече. Нещо си се много разболял момче, вземи си почини, че тези апокалиптици са те заразили сериозно. Както си станал монополист в твоя бранш имаш нужда от почивка, само да не се окаже постоянна
          Хехех, че аз и много повече неща съм виждал. Само моа да ти кажа, че първата ми работа преди мнооооого години е Лизинг. Дипломната ми работа е за Лизинг преди не знам колко години. Хората още хихикаха стеснително като чуеха за лизинг, защото го свързваха с нещо си тяхно

Тва е от техния сайт.
          Aygo 1.0, 5 M/T, 5 врати, ниво Terra, Средна месечна вноска 170.47 лв.
          Условия за финансов лизинг с опция за прехвърляне на собствеността, чрез лизингодател „Сожелиз-България” ЕООД:
          цена на автомобил Toyota Aygo 1.0, 5 M/T, 5 врати, ниво Terra с включена продуктова такса – 17 008.00 лв. с ДДС;
          променлив годишен лихвeн процент – 4.321%, формиран от 3-мес. EURIBOR + надбавка (промяната се отчита в края на
          всяко тримесечие); срок на лизинговия договор – 60 месеца; месечна вноска – до 173.07лв. с ДДС; стойност на опцията
          30% – 5 102.40 лв. с ДДС; финансирана стойност (общ размер на кредита) – 13 606.40 лв. с ДДС; авансова вноска
          (самоучастие) 20% – 3 401.60 лв. с ДДС, ГПР – 14.99%; общи разходи по кредита: 1) еднократна такса управление 1.5%
          – 204.10 лв. с ДДС, 2) разходи за застраховки в ЗАД " Булстрад ": „Пълно автокаско” (на 1 вноска, ежегодно) – 728.62 лв.
          за 1-та година при тарифно число 4.284% и "Гражданска отговорност" (ежегодно) – 254.80 лв. за 1-та година, 3) данък
          МПС (ежегодно) – 35.00 лв. за 1-та година, 4) лихви за целия период – 1 724.43 лв., 5) други еднократни първоначални
          разходи (регистрация в КАТ, комплект КАТ) - 250.00 лв.; Общо дължима сума, включваща такса управление, авансова
          вноска, главница, лихви и всички свързани с кредита първоначални и ежегодни разходи (в т.ч.застраховки и данък МПС
          за целия период на кред

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
            Ъм чи, по техните думи ГПР-то му е 14 Като посмятаме сигур до 20 ще го донадим
            Вервай си. Ти къде си видял лихва 5,25 и ГПР тройно или четворно повече. Нещо си се много разболял момче, вземи си почини, че тези апокалиптици са те заразили сериозно. Както си станал монополист в твоя бранш имаш нужда от почивка, само да не се окаже постоянна

Коментар

Ще ти падат единствено ушите /клепват/ предвид цените дето се задават, а лизинги има куп изгодни примерно тойота оптимал лизинг 2.
              Ъм чи, по техните думи ГПР-то му е 14 Като посмятаме сигур до 20 ще го донадим

Коментар

Е тук си абсолютно прав. Според мен, ако сега не може с потребителски кредит да се купи имот, със сигурност до година-две, ще може. Имотите тепърва ще падат. По повод изгодните лизингови схеми.... Няма да е лошо като тръгнеш да използваш такава да я пуснеш у форумо да я разнищим дъл аджаба е изгодна
                Ще ти падат единствено ушите /клепват/ предвид цените дето се задават, а лизинги има куп изгодни примерно тойота оптимал лизинг 2.

Коментар

. Няма да е лошо като тръгнеш да използваш такава да я пуснеш у форумо да я разнищим дъл аджаба е изгодна
                  Подозирам че Лорда смята да ползва SCI Leasing за бимъра

Коментар

Пространствен, аз мисля, че е напълно нормално с един потребителски кредит да може да се купи едно едностайно жилище, освен ако не си пълен клошар на който не отпускат повече от 10К. А за колите има много изгодни лизингови схеми ако не си чувал
                    Е тук си абсолютно прав. Според мен, ако сега не може с потребителски кредит да се купи имот, със сигурност до година-две, ще може. Имотите тепърва ще падат. По повод изгодните лизингови схеми.... Няма да е лошо като тръгнеш да използваш такава да я пуснеш у форумо да я разнищим дъл аджаба е изгодна

Коментар

• Първоначално изпратено от space-man Разгледай мнение
                      Лорде, ти с 6000 влог и потребителския кредит който искаш да взимаш ли ще купуваш апартамент и кола?
                      Пространствен, аз мисля, че е напълно нормално с един потребителски кредит да може да се купи едно едностайно жилище, освен ако не си пълен клошар на който не отпускат повече от 10К. А за колите има много изгодни лизингови схеми ако не си чувал

Коментар

Е, при мен освен изгодния едностаен на който се облизвам, ми предстои и покупка на едно BMW M6 G-POWER Hurricane, което съм си набелязал. Лошото е, че при втората покупка жИната много ще се изкефи, ама аз хич, щото цената ще е само даун.
                        Лорде, ти с 6000 влог и потребителския кредит който искаш да взимаш ли ще купуваш апартамент и кола?

Коментар

• Първоначално изпратено от stefi Разгледай мнение
                          Купувай Апартамент - квартирата не е решение

Не е решение единствено за брокита. Ама хич не става

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                            Написано през 2004та г.!

7. Обобщение
                            Закупилите през началния етап на спекулативния период винаги печелят добре. Тук ще
                            попаднат всички които са закупили преди 2002 година. Дали ще продадат и реализират
                            печалбата си, зависи от тяхното финансово положение и инвестиционни алтернативи. Ясно е
                            обаче, че след 2007 година, те няма да могат да очакват свръхпечалби в този сектор.
                            Закупилите през зрелия етап обикновено печелят съвсем малко, едва колкото да покрият
                            разходите си по капитала или да получат една нормална възвръщаемост. В тази категория
                            вероятно ще попаднат хората закупили през 2003-2004 година.
                            Закупилите през късния етап на спекулативния период обикновено губят. Самият факт, че те
                            са влезли прекалено късно в пазара показва, че те имат или ограничени финансови средства
                            или ограничени разбирания за пазара. Те нямат избор—те или трябва да продадат малко по-
                            късно за да спечелят или ще трябва да се примирят със загубите си. Купилите през 2005-
                            2007, ще попаднат в тази категория. Те няма да получат нормална възвръщаемост от парите
                            си поне 10 години след вложението, но в случай, че са купили имотите с цел местообитаване,
                            това не бива да ги притеснява, стига жилището да съответства на потребностите им и да е
                            според финансовите им възможности. В такъв случай е важно да нямат голям заем. Хората
                            които са обременени с особено голяма ипотека и се опасяват, че доходите им могат да бъдат
                            застрашени в периода на рецесия, е редно да продадат и да реализират печалбата си, макар че
                            трябва да решат впоследствие въпроса с местоживеенето си, с населеното място, с жилищния
                            район и с размера на обитаемата площ. За тях препоръчваме да планират продажбата си за
                            2007 година.
                            д-р Красимир Петров
                            Точно !! Статията излеле по това време, преди Коледа 2004г. Имам линка някъде.... преди няколко месеца наново я прочетох и не спирам да се учудвам колко "пророческа" е била.
                            Другото на което се учудих, е че първият коментар е няколко години след публикуването на статията.

Коментар

• Купувай Апартамент - квартирата не е решение

Първоначално изпратено от Людени Разгледай мнение

Като публикуваш, тук, твоя снимка с BMW -то направо ще ни разбиеш .... като по учебник .... но .... дотогава, ще те спукаме от подигравки !
                              преди да го спукаш от подигравки попрочети някои поговорки:

пр: преди да му вадиш сламката от окото-изведи гредата от своето

Коментар

• Първоначално изпратено от Людоед Разгледай мнение

Като публикуваш, тук, твоя снимка с BMW -то направо ще ни разбиеш .... като по учебник .... но .... дотогава, ще те спукаме от подигравки !
                                ЕЙ котарак, недей да пишеш от много никове

Коментар

Working...
                                X