IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Квото и да ми разправяш, най-важни са наноикономическите фактори
    Има един фактор и той е , че банките за последната година са раздали около 30 пъти по-малко кредити от колкото през годината на най-големия бум. Та ако скоро след като някои излязоха дори на загуба се усетят, че свалайки лихвите с 2 процентни пункта и улеснявайки кредитирането могато отново да постигнат милиардно кредитиране и сигурен доход за поне 85% от ипотеките в близките 20-30 години, толкова по-бързо ще се отпуши пазарЯ и ще се изстрелят цените.

Коментар

• Един приятел наскоро си купи климатик за магазина и разсъждава, че е дал 100 кинта повече от мен когато купувах аз. И се жалваше, че не са поевтинели въпреки кризата.
      И му направих сравнение, че аз за моя климатик тогава съм дал кинти колкото за 4 бр. наполеона а той ся са тръска колкото само за 2 наполеона. И те така и с тоя спор колко ще поевтинеят колибите, ама дайте база за сравнение.

Примерно 100кв.м. апартамент ново строителство 200 дуката или наполеона или 2х250гр зло. и след година ще сравняваме.
      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
        Мани ги макроикономическите фактори. Има по-важни - микроикономически. Там е заровено кучето, там поскъпват имотите
        Квото и да ми разправяш, най-важни са наноикономическите фактори

Коментар

• Растат цени .... на бензин,ел.енергия,храна,данъци ,застраховки,мед.обслужване.Защо никой не се радва на този Ъп.Вечният растеж толкова желан от икономисти води до изяждане и из***си**не на ресурсите на цялата планета.Всичко това е обречено на тотален крах.Въпрос на време.Вечен растеж може да има само ако се разчупи затворената система (ресурсите на Земята) и започне да се колонизират близките на Земята планети.Звучи футуристично но е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Лорде, нямам познания в пазара на имоти, но не виждам макроикономически фактори, които да го подкрепят.. за съжаление, защото нещата са навързани, искаме или не
            Мани ги макроикономическите фактори. Има по-важни - микроикономически. Там е заровено кучето, там поскъпват имотите

Коментар

• Лорде, нямам познания в пазара на имоти, но не виждам макроикономически фактори, които да го подкрепят.. за съжаление, защото нещата са навързани, искаме или не

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Преди, не разбирах тези, които искаха и се радваха на Ъп на борса, на икономика, но искаха спад на ...имотите
                Сега, малко аналогично - искате нарстване на цени на имоти, но не гледате икономиката...
                Не искаме, ама то просто се случва
                А, точно онези боклюци които искаха спад в цените на имотите, дочакаха безработица, затваряне на малките им предприятия или спад в личните им заплатки и/или работно време с 50%

Коментар

• Преди, не разбирах тези, които искаха и се радваха на Ъп на борса, на икономика, но искаха спад на ...имотите
                  Сега, малко аналогично - искате нарстване на цени на имоти, но не гледате икономиката...

взех, че погледнах напосоки нещо от пазара на 2 столици - балкански ))
                  http://www.xe.gr/property/poliseis|k...φιες.html

http://www.imoti.net/dvustaen-aparta...no2033169.html
                  все са тухлени, на една квадратура - тук, май има проблем - в едната, разминаването между жилищна и не(обща) е немалко, ...но за идеята ))

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                    Личните мотиви ги вкарваш ти с претенциите че София е място различно от всичко друго в страната.Само в София имало лекари училища университети само в София взимали заплати.Извън София било трагедия.Извън София не можем да четем и пишем.Ей това не мога да схвана.Откъде толко убедено говориш като не си живял извън София.Ако спре потока от пари към този град и се изнесе държавната администрация за няколко години ще останат не повече от 300 000човека.Това е едно изкуствено образувание което трови цялата страна.Разбери го най после.
                    Проумей че мизерията в София си е точно същата като навсякъде в България
                    Какво изкуствено образувание те гони? Виж тук:

http://ulpiaserdica.com/history_bg.html

Мисля, че София като обект на културен туризъм, просвета, климат, горещи минерални извори, производство бизнес ритъм няма равна на нито един друг български град. Преди години вместо в един софийски квартал, си бях наумил да купя в "кючук париж" /сравним с Лозенец да кажем/ Е, отказах се, разликата в мащабите са потресаващи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      извинявай, но с теб е трудно да се комуникира нормално.. ако мисълта,че в София всичко е кал мизерия и дришльовци ..- ти 'прави деня' .. продължавай

доколкото съм разбрал тук не коментираме конкретни човешки съдби, а пазара.... докато ти постояно вкарваш някакви лични мотиви, обиди и тн...
                      Личните мотиви ги вкарваш ти с претенциите че София е място различно от всичко друго в страната.Само в София имало лекари училища университети само в София взимали заплати.Извън София било трагедия.Извън София не можем да четем и пишем.Ей това не мога да схвана.Откъде толко убедено говориш като не си живял извън София.Ако спре потока от пари към този град и се изнесе държавната администрация за няколко години ще останат не повече от 300 000човека.Това е едно изкуствено образувание което трови цялата страна.Разбери го най после.
                      Проумей че мизерията в София си е точно същата като навсякъде в България

Коментар

Бертрам няма как във всяко градче или селце да има университет и болница.Да има хора които напускат но голямата част не отива в София а в чужбина или работят сезонна работа по морските и планинските курорти.Не забравяй и че голяма част от живеещите в София през лятото я напускат.Други са на летището.Мои съседи младо семейство тази есен си дойдоха от Слънчев бряг с 24000 кинта.От май до септември.А зимата карат в Дания там са си намерили работа за 6 месеца.Миналата зима бяха на Пампорово.И запомни от мен че всеки човек си има съдба.Ако ти да речем се беше родил и израсъл в Габрово,ако майка ти беше умряла когато си бил на 6г и те е отгледала по голямата ти сестра,ако от малък е трябвало да помагаш на баща си за да изкара някой лев,ако когато си навършил 19 той се е разболял и е трябвало да го гледаш,ако лекарствата му са били 200 кинта,ако по това време си създал семейство и две деца къде щеше да учиш бе мойто момче?Аз ти гарантирам че един такъв ще те сложи в малкия си джоб.И някакъв софийски дришльо ще му се подиграва на образованието???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

извинявай, но с теб е трудно да се комуникира нормално.. ако мисълта,че в София всичко е кал мизерия и дришльовци ..- ти 'прави деня' .. продължавай

доколкото съм разбрал тук не коментираме конкретни човешки съдби, а пазара.... докато ти постояно вкарваш някакви лични мотиви, обиди и тн...
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• тиквата azzzzzzzzz

Първоначално изпратено от azzzz Разгледай мнение
                          Мега Умнико време е за покупки

Побързай защото според другата тиква Лорда не останаха под 60000Еуро
                          Ахаа, значи който не понижава цените на имотите е тиква а? Смешник! От коя дупка изпълзя? Офертната цена на тип имот като закупен от мен през 2007г. не е мръднала 2 години. А тази на тип имот купен от мен 2009г. вече бележи ръстове. Така, че ще дууууууууууууууууууууууу--------ш тази супа, без купа.
                          БАЦЕ колям КоН с капачки си. Аврамчо, алето, мегаминд и куп други са различни лица от мен. Аз съм човека "севън кийз", други са брокери , квартиранти и прочее. Така, че ако обичаш не ме бъркай с други хора за които е нормално да има ръст. За такива като теб, дето е ненормално само ми става тъжно.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            бат пешо,

доколкото си спомням писах, че визираме пазара на НИ в големите градове, а не само София демек София, Варна, Пловдив + морето (Бургас е там) ... това дето го пишеш как си имало всичко е според изискванията....ако беше така като го казваш болниците и университетите в София нямаше да са пълни с хора от малките населени места.

Плевен, Шумен, Русе ... и те не са малки, но напоследък там е доста тегаво с работата и доста хора са принудени да ги напуснат... та за какви имоти да говорим?

поздрави
                            Бертрам няма как във всяко градче или селце да има университет и болница.Да има хора които напускат но голямата част не отива в София а в чужбина или работят сезонна работа по морските и планинските курорти.Не забравяй и че голяма част от живеещите в София през лятото я напускат.Други са на летището.Мои съседи младо семейство тази есен си дойдоха от Слънчев бряг с 24000 кинта.От май до септември.А зимата карат в Дания там са си намерили работа за 6 месеца.Миналата зима бяха на Пампорово.И запомни от мен че всеки човек си има съдба.Ако ти да речем се беше родил и израсъл в Габрово,ако майка ти беше умряла когато си бил на 6г и те е отгледала по голямата ти сестра,ако от малък е трябвало да помагаш на баща си за да изкара някой лев,ако когато си навършил 19 той се е разболял и е трябвало да го гледаш,ако лекарствата му са били 200 кинта,ако по това време си създал семейство и две деца къде щеше да учиш бе мойто момче?Аз ти гарантирам че един такъв ще те сложи в малкия си джоб.И някакъв софийски дришльо ще му се подиграва на образованието???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Коментар

• ако не можеш да помогнеш - не опитвай

Първоначално изпратено от megamind Разгледай мнение
                              Ще си купя, щото не ми се стои вечен квартирант като тебе. Така живеят само прошляците. Разгледал съм цените във всички балкански столици. Е дори Скопие където мислех да живея е по-скъпо. Цени като за теб обаче никога няма да има.
                              има хора ,чието съществуване се осмисля от модели като този на Мирча Кришан

всеки ще си намери мястото , вервай ми

Ти не можеш да го убедиш в нищо ,което не му Аресва

"Той" знае , "майсторее" се , на него са "му казали" от "сигурно място".......

абе кауза пердута е комплимент в случая.

ето ги "ефтините " жилища - всичко друго е розов сън

http://www.globalpropertyguide.com/E...e-meter-prices

дори този линк нема да му свърши работа.........

Баце мое да е пич,нищо че не му личи

Коментар

Бертрам ти живееш в някакъв соц. филм в който извън София цари мизерия чичо от село кара Москвич и взема 200 кинта.Няма лекари няма образование.Моля те да не коментираш неща които не разбираш.Това че в София има образование е някаква смешка.Разходи се из София и се огледай ама хубаво.Мизерията е навсякъде хората са измъчени простотията тотална.Кал мръсотия прехваленото НДК е опикано.Площада пред него е грозен кич.Мутри стреля се дори на "най престижната световна улица Витошка".Парковете приличат на селски пръдища дето си изкарваме овцете.Пазарите са някакви цигански катуни битаци.А университетите дето ги издържа цяла България не фигурират в никакви класации.Дори след 10000 място.Завършилите ги нямат работа и карат таксита или мият чинии.Освен това не съм убеден че доходите ти са повече от моите нищо че съм селянин.Разходи се до Благоевград Смолян Пловдив Бургас Стара Загора Плевен Ловеч Русе Търново Габрово и Варна и ще се убедиш че изглеждат по добре от миризливата сива кална и опикана София.И от мен да знаеш в изброените градове има доста заможни хора.Който е работлив кадърен и почтен успява навсякъде.Освен това се информирай къде са най добрите очни доктори къде е най добрата ортопедия за да не изреждам още.И най вече не вярвай на медии и не гледай бтв щото там много лъжат.А това за циганите направо ме утрепа от смях.Че те в София са най много и най мизерни нашите поне си имат къщи а софийските живеят в импровизирани палатки.И като се разхождаш в градовете които съм ти изброил гледай внимателно за клошари пияници наромани и бездомници.Щото в София на 10 минути една кофа за боклук се тършува от мангал.И се огледай за каруци щото вече ги няма.
                                бат пешо,

доколкото си спомням писах, че визираме пазара на НИ в големите градове, а не само София демек София, Варна, Пловдив + морето (Бургас е там) ... това дето го пишеш как си имало всичко е според изискванията....ако беше така като го казваш болниците и университетите в София нямаше да са пълни с хора от малките населени места.

Плевен, Шумен, Русе ... и те не са малки, но напоследък там е доста тегаво с работата и доста хора са принудени да ги напуснат... та за какви имоти да говорим?

поздрави
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X