IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Моля всички панеляк холдър да не ми пишат - след 1-2 месеца пак ще драсня някой ред за равносметка, от последния път преди няколко месеца писах тук - отново се говореше като сега дъно сме и колко са зле купувачите - като гледам от тогава все си вървим надолу. Айде след някой друг месец пак ще видим къде сме
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
      В кое не съм в час?
      Че има надут НИ имот в Москва?
      Много ме кефят доводите БГ трябва скача, щото в Москва скачат или щото има кредти от ЕЦБ.

Забравяйте, икономики различни конюнктури различни!

Нормата от доходност на НИ средно е 10% - приемаме с толеранс от 8 до 12!

Сега колко са в Бг знаеш ли? Аз съм правил проучване съветвам ви и вие да го направите.

За протокола в моя град Варна през 2003-4 е имало перфектни инвестиции и тогава са давали над 15+

Съветвам всички пишещи да проучат нещата преди да говорят!
      Ами всичко е относително. Тази норма ти си я определяш. Що купуват тогава в Мумбай имоти на 0,3% доходност? Мои имоти варират между 3 и 10. В други години имах и по 15+, а ти си просто теоретик - провокатор. И на мен много ми се ще да падат, ама няма как да стане. Пазара няма да се съобрази с твоята желана доходност. Пазара ще ти отсече главата. Почти нулев процент в България е този на купуваните с цел отдаване под наем. Това го практикуват само луди като мен. Другите са крайно нуждаещи се като теб, пък гледат доходност. Смешно оправдание да не купят, бих казал!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
        И как точно реши че трябва да има някаква норма?

Я виж тука реалностите, щото нещо не си в час:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/04/...44_g_za_da_si/
        Та кой кога къде и как точно трябва да пада или да се вдига а ?
        В кое не съм в час?
        Че има надут НИ имот в Москва?
        Много ме кефят доводите БГ трябва скача, щото в Москва скачат или щото има кредти от ЕЦБ.

Забравяйте, икономики различни конюнктури различни!

Нормата от доходност на НИ средно е 10% - приемаме с толеранс от 8 до 12!

Сега колко са в Бг знаеш ли? Аз съм правил проучване съветвам ви и вие да го направите.

За протокола в моя град Варна през 2003-4 е имало перфектни инвестиции и тогава са давали над 15+ Не броя капиталовия доход

Съветвам всички пишещи да проучат нещата преди да говорят!

П.С.
        Съветвам всеки заинтересован да види тук и после да смята, ако някой не му се вярва да направи исторически анализ в някоя западна страна:

http://www.youtube.com/watch?v=MGkzt...F8BBEB722820B9
        Last edited by needtoknowmore; 22.03.2013, 19:50.

Коментар

• Освен като картинката, която дадох може влезете в техния стат.

http://www.stat.go.jp/english/data/nenkan/1431-17.htm

Ценовия индекс на НИ е бил 147 през 1991 сега е 54,2 - сигурно им е голям кеф на Джапанките!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
            Това, което съм го дал е за фазите и при тях това се вижда добре в фин. активи. Това не пречи на нашите НИ да паднат с още 30-40% във фазата на отчаянието. Всеки може си сметне доходността от имот и да види колко има да пада НИ или скача наема за да има реална доходност от 10%!
            И как точно реши че трябва да има някаква норма?

Я виж тука реалностите, щото нещо не си в час:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2012/04/...44_g_za_da_si/
            Та кой кога къде и как точно трябва да пада или да се вдига а ?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Нищо общо нямаме с Япония ,и това което четеш за падащите цени на имотите там не е вярно. Не може да пада цената и да е 15000 долара на квадрат.
              Това, което съм го дал е за фазите и при тях това се вижда добре в фин. активи.
              Спокойно можеш да видиш тази картинка:

Това не пречи на нашите НИ да паднат с още 30-40% във фазата на отчаянието. Всеки може си сметне доходността от имот и да види колко има да пада НИ или скача наема за да има реална доходност от 10%!
              Last edited by needtoknowmore; 22.03.2013, 19:40.

Коментар

• Разграбвате ли панелките, преди да са паднали ??
                http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Батко Пешо

Много добре си обяснява човека... направо се учудвам как не го разбирате ?
                  Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Батко Пешо

Не може да не се напише всичко, просто не е редно и не е коректно и затова има и междуредия.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• needtoknowmore

Нищо общо нямаме с Япония ,и това което четеш за падащите цени на имотите там не е вярно. Не може да пада цената и да е 15000 долара на квадрат.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ale1 Разгледай мнение
                        Вие сте двама/трима .....две/три лястовици не правят пролет

Дори да сте наясно........в което се съмнявам ........просто сте двама/трима
                        Когато имаш кеш и добри активи, то няма проблем да изчакаш добрите времената.
                        Всеки инвеститор, винаги ще направи най-рационалния и добрия избор, но пак казвам НИ дава по-малко от банков депозит!!!

За мен проблем няма, аз се считам за value investor, така че какво говорите не ми прави впечтеление - пазара е да ми служи не да ме води - можеш да потърсиш и разбереш какво е. А като разбереш, ще видиш и реалната ситуация при пазара на НИ!

П.С. От поведенчески анализ ще разбереш, че още не сме във фазата на на отчаянието/капитулацията. Все още масово където и да чета НИ са във фазата на отричането. Малко като Япония ми мяза и те горките вече 23 години са в такива фаза, 23 години ти пада пазарната стойност на актива - боли много!
                        Last edited by needtoknowmore; 22.03.2013, 14:45.

Коментар

• Вие сте двама/трима

Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                          Але 1, навремето ти обеснявах точно това което ти писал и Ветерана, не разбра гледам че и пак не вдяваш.

Важно за всеки инвеститор, без значение в какъв проект инвестира, да няма разлика м/у проекта и алтернативната цена на капитал със знак минус. На прост ти език ще кажем ако НИ ти дава 3-4% доход, а друг проект ти дава 10% а банката ти дава 6% - питането е рационален инвеститор къде ще вложи парите си?!

Няма как да изкараме капиталов доход от НИ защото не е спирало да пада, а от друга страна и инфлацията си казва думата - така че рационалния ти избор къде ще е?!

Това, което ти отбягва е че инвеститора има капитал/кеш и има 5 инвестиционни клас където може да вкара капитала си - НИ е един от тях. Това се опитва ти каже Ветерана!

П.С. Я кажи колко от тези милярди на ЕЖБ, се вляха в БГ? Жокер отваряй платежния баланс на БГ!
                          Вие сте двама/трима .....две/три лястовици не правят пролет

Дори да сте наясно........в което се съмнявам ........просто сте двама/трима

Коментар

• Смени гледната точка - за да видиш другото

Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                            Европейските банки ще погасят предсрочно задълженията към ЕЦБ, защото нямат на кой да дават кредити, т.е. и на теб да ти дам на 1% лихва като не можеш да ги завъртиш при премерен риск и да реализираш доходност, за да си върнеш дълга ще предпочетеш да не ги държиш.

Не бъркай Желаното с Действителното - дава грешни преценки !!

А какво ще "ядат" Банките , ако Действ няма кого да кредитират ??

за това пиша , че Пазар има от 1472 год (МPS)

попрочети за числото на капиталова адекватност на БГ банките - "пращят" от Пари но до момента НЕ трябваше да се кредитира
                            .........
                            всеки си носи главата.........един по предназначение,други за закачалка на капите

"Табелите" на Банките се сменят - но Същността -?????

а Купувачите са ........каквито са и Продавачите
                            http://www.darikfinance.bg/novini/73...FA%EF%E5%F2%E8
                            http://profit.bg/news/Strastite-inve...nid-67659.html
                            ..........

гледай "снимките"........те дават друга гледна точка

Коментар

• Але 1, навремето ти обеснявах точно това което ти писал и Ветерана, не разбра гледам че и пак не вдяваш.

Важно за всеки инвеститор, без значение в какъв проект инвестира, да няма разлика м/у проекта и алтернативната цена на капитал със знак минус. На прост ти език ще кажем ако НИ ти дава 3-4% доход, а друг проект ти дава 10% а банката ти дава 6% - питането е рационален инвеститор къде ще вложи парите си?!

Няма как да изкараме капиталов доход от НИ защото не е спирало да пада, а от друга страна и инфлацията си казва думата - така че рационалния ти избор къде ще е?!

Това, което ти отбягва е че инвеститора има капитал/кеш и има 5 инвестиционни клас където може да вкара капитала си - НИ е един от тях. Това се опитва ти каже Ветерана!

П.С. Я кажи колко от тези милярди на ЕЖБ, се вляха в БГ? Жокер отваряй платежния баланс на БГ!
                              Last edited by needtoknowmore; 22.03.2013, 12:44.

Коментар

• ale1

има частица истина в това ,но когато пазарът е надолу - определящ е КУПУВАЧЪТ! Както и дали субектът който дава парите - мисли рационално или ирационално Погледни още веднъж какво съм написал - инвестия в имот, а ти четеш продажба на жилище на крайно нуждаещ се провинциалист дошъл да живее в София и готов да даде всички спестявания на родителите си или е направил глупостта да тегли заем от банката и когато загуби работата си на втората година да се самоубие....
                                Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

Working...
                                X