If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазарът на жилища в България върви по пътя на възстановяването
Не звъня. На мен звънят. Пък и защо да се набивам дългосрочно с някой номад, като след една година наемите ще са двойни?
ЧАКАМ СИ РЪСТА!
Докато чакаш тая една година, можеш да пуснеш някой номад да ти плаща, а като скочат наемите, вдигни му цената и като не ти плаща, да си ходи... Не мога да ви разбера, защо губите толкова много пари в очакване на наемателя, който ще плаща големи наемиhttp://www.investor.bg/forum/images/smilies/eek.gif
Навсякъде започва поскъпването, ама матрЯла е твърде прост и инертен и ще се усети чак след 2-3 години, когато касапницата ще е пълна Тогава няма да има извинения с криза мриза и прочее, ще плюнчат хилядарките като стари вестници
Днес ходих за бира и прибирайки се гледам във входа залепили обявка- "Търся апартамент под наем между 45 и 65км.м Доста се зачудих щото нали тука Овис ариесите яко блеят колко много били имотите, а пък тази свенлива обявка на входа и оставен Джи ес ем!
Ти нямаш никакво понятие от имоти. Това е набирателна оферта от някоя агенция.
И откъде знаеш колко е себестойността ?!?
Аз пък чакам банките да изкарат от торбата лошите ипотеки. Не ги знам на какво се надяват и какво чакат още, но колкото повече време минава по-лошо ще бъде / за тях и ипотекарите /
Имам идея колко струва да се строи в днешно време... Много мои познати са в строителния бранш и съм говорил с тях по някой въпроси. Казвали са ми, че минимума за квадрат жилищна площ е около 300 евро, В момента, поне за Стара Загора (както споменах, това е пазара, който визирам) най-ниските цени, които съм виждал са 330 евро на квадрат. Сигурен съм на 100%, че по ниско от това ниво няма да има, иначе строителите трябва да работят за тоя дето духа и клати гората. Това са моите основания да смятам, че цените няма да падат още. А и с навлизането на все повече руснаци и китайци на българския имотен пазар, каквато е тенденцията от тази година, едва ли ще позволи допълнителен спад
Не мога да разбера докога ще чакат някой хора имотите да започнат да се подаряват. Аз следя пазара от няколко години, тъй като исках да купувам. Колкото и малко сделки да се осъществяват днес, едва ли цените ще паднат още. Вече забелязвам поскъпването, поне в Стара Загора, тъй като ме интересува този пазар. Не мисля, че цените на имотите ще паднат още, особено на новото строителство, тъй като предприемачите няма да започнат да подават под себестойността. Има вероятност цените да паднат, но това ще е за жилищата, които имат нещо, което не им е наред
Навсякъде започва поскъпването, ама матрЯла е твърде прост и инертен и ще се усети чак след 2-3 години, когато касапницата ще е пълна Тогава няма да има извинения с криза мриза и прочее, ще плюнчат хилядарките като стари вестници
Днес ходих за бира и прибирайки се гледам във входа залепили обявка- "Търся апартамент под наем между 45 и 65км.м Доста се зачудих щото нали тука Овис ариесите яко блеят колко много били имотите, а пък тази свенлива обявка на входа и оставен Джи ес ем!
И кое те кара да мислиш, че няма да се продава по-евтино отколкото е струвало ? И откъде знаеш колко е себестойността ?!?
Аз пък чакам банките да изкарат от торбата лошите ипотеки. Не ги знам на какво се надяват и какво чакат още, но колкото повече време минава по-лошо ще бъде / за тях и ипотекарите /
Следващата година ще бъдат принудени да изкарат имотите на пазара. Въпросът е дали при очаквания отлив на пари от банките една част от тях няма да се насочат към НИ.
И кое те кара да мислиш, че няма да се продава по-евтино отколкото е струвало ? И откъде знаеш колко е себестойността ?!?
Хеххехе,ха ти си безнадежно закъснял, те банките се разделиха за 4 години с 1/3 от лошите си кредити. Майко мила! и торби щяли да разнасят Тука наистина е пълно с фантазьори
... Не мисля, че цените на имотите ще паднат още, особено на новото строителство, тъй като предприемачите няма да започнат да подават под себестойността. Има вероятност цените да паднат, но това ще е за жилищата, които имат нещо, което не им е наред
Въпрос на лично мнение и свободни пари.....Може да паднат защото хората кога нямат работа отиват на село да копат и продават старите жилища и новите няма кой даги копува защото има доста стари на неповече от 10г.....и всеки би купил такова.....а новите и техните инвеститори искат кеш и продават....Но може и светът дасе оправи и тръгнат нагоре.....но индикатори затова в блиските 2г няма.....Тоест....значи още 10% надоло цените поне.
Не мога да разбера докога ще чакат някой хора имотите да започнат да се подаряват. Аз следя пазара от няколко години, тъй като исках да купувам. Колкото и малко сделки да се осъществяват днес, едва ли цените ще паднат още. Вече забелязвам поскъпването, поне в Стара Загора, тъй като ме интересува този пазар. Не мисля, че цените на имотите ще паднат още, особено на новото строителство, тъй като предприемачите няма да започнат да подават под себестойността. Има вероятност цените да паднат, но това ще е за жилищата, които имат нещо, което не им е наред
Прав/а си дружке, глупака е най-неизтребимото животно на планетата. Да ти направляват поведението по телевизия и радио и да ти казват кога да купуваш, кога да не купуваш и кога да си държиш парите на влог и ти да слушаш и да се подчиняваш безропотно!!! "OVIS ARIES" ПАСТИ ДА ЯДЕ!
Като спечеля скоро от следващия цикъл на ръст, ще благодаря официално на всички глупаци /влогари и не само/, които стискаха кеша и ще се набият на най-дебелия.
До следващия цикъл панелата ще е паднала.Така че пак нищо няма да спечелиш
Коментар