If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
те за това са "бързи" защото се играе сголям % риск и няма обезпечение и единствено широката основа на длъжниците и справки в регистъра намалят риска...
Заложните къщи са друга бира
Това е една от най-малоумните статии, които съм чел в инвестора. Как може да се напише такава тъпотия. Сигурен съм че ако се направи справка с някоя от тези фирма няма да има НИТО ЕДИН ама нито един случай, в който някой да е взел 400 лв и да е върнал 12 хил лв. А да ми изкарвате някой който си е вложил парите на депозит за 6% лихва - да ми го изкарвате богат и печалбар е абсолютно тъпотия. По тази логика вие от инвестора сте най-големите печалбари и търгаши за дето си продавате или сте продавали акцийте си на БФБ на цени много над p/e примерно
-----------------------------------------
На другият полюс са богатите, ако наричаме така тези, които просто имат някой лев в банката или в инвестиция, която носи доход, например земеделска земя. Вместо да плащат 2 964% лихва за 399 лв. кредит, и да дължат 12 225 лв., те например влагат на депозит 12 225 лв. и в края на годината получават 6% лихва, или 733,5 лв.
Контрастът е страшен. Единият ще потреби стоки за 399 лв. и ще плати за удоволствието 12 225 лв., а другият ще потреби стоки за 733,5 лв., като въпросните 12 225 лв. ще си останат негови и догодина също ще му донесат доход.
Ако направим сравнение, използвайки круши, то ползващият бърз кредит ще изяде една круша и ще плати 31 круши (30 лихви плюс тази, която е изял), а притежаващият 30 круши ще изяде 2 круши, като 30-те му няма опасност да изгният.
-----------------------------------------------
само да уточним, че банките не отпускат кредити на такива като тебе - на такива като мене няма никакъв проблем да отпуснат и постоянно ми предлагат. Не виждам как държавата или който и да е политик е виновен, че има некадърници дето не могат да смятат
Всъщност ако изтеглите 399 лв. след месец ще трябва да върнете със 120 лв. повече и ако изтеглите сумата отново, за година ще платите 1 440 лв. над 399-те. Когато много хора теглят такива кредити, сумарният ефект е именно 12 225,36 лв. сума за връщане (от които ползвани само 399 лв.)
Тва си е няква яка математика. Но аз съм глупав и не я разбирам
Че що не го сметнеш на седмична база и така плащанията са седмични Както и да е. Имате си акъл на главата смятате, ако искате. Ако искате приемате каквото ви кажат от сайт Кукумявка. Че гледам и инвесторчето се е впрегнало. Това в никакъв случай не значи, че 240, 300 или 400% на годишен базис са нормална лихва
Търсих в сайта на БНБ, но не открих инфo за лицензионния режим на тези фирми за бързи кредити. Ако имате инфо дайте линк. Аз от доста време обмислям за една фирмичка за бързо кредитиране, може и лихварство да го наречете, но след като е позволено от държавните органи не виждам къде е проблема. За лихвите обаче сте прави, много са високи, дори и при по ниски мисля ще се печели добре.
Предполагам заради този пост ще бъда нападнат, но все пак ако някой има повече инфо по въпроса да пише, ако иска и на лични.
Ще отговарям довечера след 19ч
Ами няма как по ниски лихви, имат много несъбираеми и трябва да избият от някъде.
Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!
Добре де, това че от сайт Кукумявка са написали че е такова ГПРто, значи ли че са прави???
Аз тука виждам други цифри на първо четене. Дайте една схема да наврем в ексел-а
Как го докараха Взети 250 кинта и върнати след месец 333 на 3000 процентя годишна???
Ами 333/250 = 1,332, или 33% месечна лихва. И като вдигнем 1,332 на степен 12 се получава 31 или 3000% годишно.
Добре де, това че от сайт Кукумявка са написали че е такова ГПРто, значи ли че са прави???
Аз тука виждам други цифри на първо четене. Дайте една схема да наврем в ексел-а
Как го докараха Взети 250 кинта и върнати след месец 333 на 3000 процентя годишна???
За последните 3г. а мен ми прави впечатление как фирмите за бързи кредити никнат като гъби. Както и заложните къщи.
А банковото кредитиране се свива.
И каква е равносметката ? Този кабинет с премиер откровенна мутра, създаде отлични условия за мутренска икономика - лихварство.
Компаниите за "бързи кредити" работят с лихви между 30% и 50% месечно защото банките не отпускат кредити, а пък в заложните къщи хората вече няма какво да залагат. А тези фирми са с лицензия издадена от БНБ !!!
Такива бизнес субекти да сте виждали в европейските столици на запад от Виена ? Добре дошли в България и реалноста. На вас харесва ли ви? На мен - НЕ !
Но пък как никой не говори за този проблем? Как БНБ тихомълком е проводник на тази мутренско-олигархична клика?
Мушмурок, тези фирми за бързи кредити са на същите банки, за които плачеш че са свили кредитирането. Това източнк на големи доходи и начин да раздаваш т.н. рискови кредити които докараха кризата. Така че по-леко с мутрите... ако говорим за мутри те са по-скоро по събиране на вземанията - не бъркай двата щата
Заложната къща е най-старият в историята вид начин на банкиране...
Колкото до бързите кредити... Като знам какви хора прибягват до тях направо си заслужават съдбата...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар