IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ипотечен кредит, рефинансиране, бизнес, рискове, имоти ?!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Здравейте,
    Утре ни предстои подписване на договор за ипотечен кредит. С част от него ще рефинансираме друг такъв, така че 14-дневното отказване май няма да важи за нас, но и не искам да се стига до там!

    Ако не сме съгласни с нещо по договора - дали ще може да се промени или това е "сделка или не"?

    Разбрах, че нямат практика да дават преддоговорна информация (освен погасителните планове), така че днес ще чета отново Общите условия и утре по-рано в банката - договора.

    За какво трябва да сме бдителни?

    Предсрочното погасяване е 0.5-1% със собствени средства (под собствени ще трябва да питаме какво имат предвид).
    Това е засега.

    Коментар


    • Как да си направиш сметките лесно за кредита

      Ако искаш да провериш лихва, вноска, такси и най - важното дали ще ти отпуснат кредит виж сайта за банкови кредити онлайн. В него участват Булбанк, Експресбанк, Алианц, Райфайзенбанк, Пощенска Банка, Пиреос банк, СИБанк и ОББ. Сайта е безплатен и е свързан с Банките. Може директно да си договориш условията сам, без да ти някой да ти дава "компетентни" съвети.
      Credico.in - онлайн платформа за банкови кредити. Договорете си условията сами. Напълно безплатно!

      Коментар


      • Ще ипотекираме същия апартамент, доходите са средно високи, затова и използваме възможността за по-добър кредит (по-малък срок), с част от парите (10 000лв) ще вземем земя съседна на нашия парцел.

        Кошерите ще са поне 20+30 първата година.

        Коментар


        • Пчеларството сигурно е добър бизнес, но едва ли е рентабилно с 20 кошера, само разходите за гориво не можеш да платиш Пробвай да направиш кошерите 100, после 200, себестойността на продукта ще падне и бизнеса ще стане по-печеливш.

          Коментар


          • Разходите ти ще надхвърлят 600 те лева поне двойно.
            Пишеш че имота струва 30 000 а се надяваш да получиш срещу него 50 000?!
            Има такива кредити и без ипотека , но искат висок осигурителен доход.
            За пчелите звучи добре , но вчера мисля излезе съобщение че 30% от пчелните семейства са загинали миналата зима - т.е. едва ли ще си купиш евтино тази година.
            Ако с меда ще можеш да плащаш поне 70% от погасителната вноска може да излезе успешно , още повече , че ако ги чуваш за 3-4г ще ги удвоиш семействата.
            Успех ако се захванеш.

            Коментар


            • Ипотечен кредит, рефинансиране, бизнес, рискове, имоти ?!

              Здравейте,

              Въпросите са ми няколко.

              -Първият е относно тегленето на иптечен кредит с цел рефинансиране на стар и остатъка - влагане в бизнес.

              Имаме един 30годишен ипотечен кредит (на 9.29%), от който остават още 29000лв и 26г, общо взето вноската е 80-90%лихва... т.е. 2000+лв всяка година отиват.
              Сега искаме да го рефинансираме с нов ипотечен от друга банка, за по-кратък срок (10-15г), загубите по груби сметки ще са по-малки. Тук идва въпроса - колко ще ми струват разноските по осигоряване на документите? Върти ми се нещо за около 600лв и един месец... 900лв ще е наказателната сума за стария кредит.

              Можете ли да ни ориентирате към банка или насоки на каква база да е кредита?

              Какво трябва да знаем при избирането на банка и преди подписването на договор?
              Кредитът ще бъде за 45-50 000лв (15-20000лв ще останат за няколко парцела и кошери).

              Сега рисковано ли е теглене на заем и влагането им в бизнес - отглеждане на пчелни семейства на 50-100км извън София- за мед (плануваме и пчелни продукти); от 4г се занимаваме.
              Първоначалната инвестиция з(за кошерите и семействата) ще е 8000-9000лв. В момента имам 20бр. времената обаче не са никак добри за пчелите и това малко поне мен ме притеснява.

              Варианти за субсидии? Освен мярка 141 - по 3000лв годишно (чисто 2000лв), но след 4-5 месеца се домогваш до тях.
              112 мярка е прекалено ангажираща.

              -Относно имотите - купуването или продаването е по-изгодно и каква е тенденцията?! (пропомням, че на година 2000лв отиват в лихви към банката, а имота струва около 30000лв). т.е. докато чакаме по-светлите дни тези имоти, които сме закупили със въпросния кредит ще станат златни.

              От една страна ако някой предяви интерес за парцел на 15км от Сф, до път, с ток и вода - може да го продадем и с него да погасим кредита и да дишаме спокойно въздух.

              С - вариант - да не правим нищо, да си бачкаме чинно, внасяме вноски (и по още два потребителски кредита) и да мислим някакъв изход, идея за бизнес за другата година...
              Една хрумка е - майстори на повикване - вътрешни ремонти - като допълнително в началото (на граждански договори)... но аз си мечтая за някое по-елегентно решение, идея...

              Благодаря
            Working...
            X