IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 5

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Идат фалити в недвижимите имоти
    10 март 2008 / News.dir.bg
    Ръководството на БСК предупреди за задаваща се опасност от серия верижни фалити в сектора "Недвижими имоти", строителството и свързаните с тях отрасли, което би се отразило на ръста на БВП.
    Има задъхване в пазара на недвижими имоти например в Банско над 20 хиляди са непродадените апартаменти от типа вилни селища, а край морето бройката им стига до 200 хиляди и за тях са взети кредити, каза председателят на камарата Божидар Данев, цитиран от БТА.
    Сред препоръките на камарата за изваждане на светло на "сивия" дял в сектора "Недвижими имоти" и строителство е въвеждането на постоянно видеонаблюдение на местата, където се добиват инертни материали и бетон. Причината е, че само 30 на сто от продадения бетон в страната е с платено ДДС.
    Друго предложение на камарата е данъчната оценка в недвижимите имоти да се изравни с пазарната, което да бъде съпроводено и с промяна в тарифата на нотариусите с идеята да не се блокира капиталовия пазар.
    Данев съобщи, че прогнозните очаквания на камарата са задълженията, с които нефинансовият сектор ще влезе в 2008 година да достигнат 100 милиарда лева, ако се запази средно годишният темп на растеж на дълговете от 20 процента. Към края на 2006 година задълженията са надхвърлили 81 милиарда лева, докато през 2001 година те са били около 34 милиарда лева. Стойността на задълженията на предприятията е с 65 на сто по-голяма от обема на БВП.
    Прирастът на задълженията през 2006 година в сравнение с 2005 година е 2,5 пъти по-голям от увеличението на БВП. Докато през 2000-та година на 1 лев задължения е отговарял 1 лев БВП, то през 2006 година на 1 лев задължения съответно е отговарял 61 лева БВП, посочи Божидар Данев.

Коментар

• Първоначално изпратено от City
      Първоначално изпратено от Боримечката
      Първоначално изпратено от City
      Разбирам те бре селчо,но аз споря с друг човек по друга тема,въобще не ме интересува, какво искаш да сравняваш.
      ааа, ясно ... така кажи, че си куха лейка, да не се занимаваме повече с теб ...
      Точно така селчо не се занимавай. Успех с цените на имотите.
      А ........... разкарай си се към имотните форуми на имот.бг и там си продавай зидаромазаческите умения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката
        Разбирам те бре селчо,но аз споря с друг човек по друга тема,въобще не ме интересува, какво искаш да сравняваш.
        боримечка,

не го ли видиш тоя ........ гладен АНИ брокер/ може и зидаромазач да е /

що му се връзваш. БАЛОНЕР Е.

Коментар

• Ти къде го видя този договор?

Първоначално изпратено от jorge
          Vizdam che ima mnogo zabludeni hora koito sravniavat cenite v BG sas EC. Na 1/01/2007 BG podpisa dogovor sas uslovia za vlizane v EC,a ne prisaedinitelen dogovor. A ISTINSKATA I SADBA CHE SE RESCHI V SROK OT /5/ GODINI. TOVA E ISTINATA ,KOIATO UMELO SE KRIE OT NARODA. Taka che po-spokoino sas sravneniata.

Коментар

• Vizdam che ima mnogo zabludeni hora koito sravniavat cenite v BG sas EC. Na 1/01/2007 BG podpisa dogovor sas uslovia za vlizane v EC,a ne prisaedinitelen dogovor. A ISTINSKATA I SADBA CHE SE RESCHI V SROK OT /5/ GODINI. TOVA E ISTINATA ,KOIATO UMELO SE KRIE OT NARODA. Taka che po-spokoino sas sravneniata.

Коментар

• (с риск да го отнеса аз) моля не минавайте към лични нападки. Нали дискутираме и обсъждаме. Не се обиждаме. Нормално е да имаме различни мнения.

Първоначално изпратено от Боримечката

Коментар

• Първоначално изпратено от Боримечката

Коментар

Коментар

• ало балоните, пак ти казвам, че аз искам да мога да сравнявам цените на обявите --- това значи като видиш една обява да се каже точно и ясно: обща площ ХХХ, общи части ХХХ, цена ХХХ

а то какво стана, дори и да започнеш да се обаждаш, повече от две трети от брокерите не знаят подробности ... много се разглезиха от лудото търсене и вече си мислят, че апартамент се продава само с едно щракане на пръсти ...

да, ама - не! сега след като очевидно се наблюдава отлив на купувачи да ги видя ... дано им дойде акъла по-бързо на всички ...[/quote]

Коментар

herco като ще се правим и на адвокати,не ми цитирай закони,в които е описано най-общо, ами прочети Наредба от 26.01.1998г. за базисните пазарни цени на недвижимите имоти на Столична община и после разсъждавай повече по темата!!!!

Всичко хубаво и успех!
                      ало балоните, пак ти казвам, че аз искам да мога да сравнявам цените на обявите --- това значи като видиш една обява да се каже точно и ясно: обща площ ХХХ, общи части ХХХ, цена ХХХ

а то какво стана, дори и да започнеш да се обаждаш, повече от две трети от брокерите не знаят подробности ... много се разглезиха от лудото търсене и вече си мислят, че апартамент се продава само с едно щракане на пръсти ...

да, ама - не! сега след като очевидно се наблюдава отлив на купувачи да ги видя ... дано им дойде акъла по-бързо на всички ...

Коментар

• City,
                        Както виждаш като се извади на бял свят ценообразуването с посочени стойности, купувачът ще види една цифра и ще я съпостави с цената, на която му продава строителя и тогава ще му стане ясно какви печалби се постигат. Вярно малко са тези строители, които стигат до 300% печалба, защото останалите са аматьори. Досега строителите имат късмет, в бюджета има излишък и данъчните не са много, много активни, но когато се получи дупка в бюджета, ще видиш доста ревизионни доклади.

Коментар

• Предприемачите се оказаха фалшификатори, ......., мошеници! :-)))

Ами ако хиляди заведат дела за измама..................,

финансовата полиция , защо спи, а не разследва....??;-))

Коментар

• Все още нормата на печалба е твърде висока. Струва ми се че много купувачи, както и продавачи не са опрели до този маркетинг.
                            Т.е. може би си прав, но не виждам да стане тази година, да кажем.

Първоначално изпратено от Negramoten
                            Това с площта, според мен ще направи по-лесно сравнението на нашите цени с тези на другите държави.

А защо на запад се дава чиста жилищна площ? Според мен е с цел избирането на имот да стане по-лесно . Както и в супермаркетите им пише каква е цената на кг. а не само на разфасовка, така и при имотите За да можеш да се орентираш по-бързо и да не те лъже някой с 30% общи части.

Незнам какво се захванахте с тези общи части. А пепи е прав, че преди да станем свидетели на падане на цените, то апартаментите първо ще започнат да се продават на ключ, а не изключвам и някой предприемачи да започнат да се правят на банки

Коментар

• herco като ще се правим и на адвокати,не ми цитирай закони,в които е описано най-общо, ами прочети Наредба от 26.01.1998г. за базисните пазарни цени на недвижимите имоти на Столична община и после разсъждавай повече по темата!!!!

Всичко хубаво и успех!

Коментар

• Ами сега.....................????? :-)))))))))))))))))))))

Коментар

Working...
                                X