IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • „Горещо препоръчвам хората, които имат спестявания, по всякакъв начин, да се опитват да ги обръщат в реални стоки и активи, а не да ги държат в евро, защото то с всеки изминал час губи от своята стойност“, това заяви в предававено на БНТ-Пловдив „Местно време“ икономистът от „Индъстри уоч“ Георги Стоев. Той препоръча на „българите, които имат спестявяния да спасят парите си“.
    http://mestnovreme.com/georgi-stoev-...a-aktivi-evro/
    Щом един икономист съветва това хората, то какво ли ще направят не-икономистите продавачи/купувачи ?

    Коментар


    • експерт-строител

      От много четене на кухи анализи има опасност и четещия да окухее ! Сега вземете една дълбока глътка въздух че като го подпукаме еврото пак ще ви трябва като забравите да дишате.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Срив на конкурентоспособността на България показа: Икономическият ръст се оказа кух
        Данните показват, че растежът след 2004 г. е бил неустойчив и кух, базиран на недвижими имоти и кредитна експанзия, а не на повишаване на капацитета за добавяне на стойност
        http://dnevnik.bg/pazari/2010/05/19/...gariia_pokaza/
        Рррррррррррррррррррррррррррръст на кухите лейки!

        Коментар


        • Re: marandi

          Първоначално изпратено от supertrader
          Ще се обезцени с много над 10% , планирано е и върви по план. Бюджетните проблеми са шегичка в сравнение с това което може да се случи ако ....
          Тигре,

          за да изцепиш, че някой не разбира нещо, а той ти дава точна дата, в която го е прогнозирал, после отваряш графиката на курс евро/долар да кажем и гледаш от март месец до момента една стръмна линийка надолЕ, в същото време освен посоката е прецизирал и изменението, че на всичкото отгоре е даден и тайминг .....

          Ся ми обясни това, което съм казал по какъв начин се връзва с твоите псевдо-еквилибристики, където говориш, но нищо не казваш?

          П.П. Аз съм проЗт спекулант и само за протокола си отигравам прогнозите и на практика. Ти си чиляка, на който разчитам да ми светва ламБата колко съм зле. Тенкс ин адвенс!

          Чиърс!

          Коментар


          • Минчо Христов: Чуждите банки вече са изнесли над 1 млрд. лева!
            http://www.blitz.bg/news/article/78332
            Ррррррррррррррррррррррррррррррррръст на износа!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от MILOM
              Като се споменават взетите кредитите е редно да се споменат и дадените кредити и коя е страната приемник. Така никакви заключения не могат да се направят.

              Коментар


              • MILOM

                Дълг на човекобройка признавам аз , това като част от бвп нещо не ми изглежда много наред.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • MILOM

                  Шайната дългове няма , там само инвестиции имат и то в западни компании.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Не мисля, че при спадане да кажем на бюджетните заплати с 10% това ще се отрази на НИ.
                    Просто хората ще купуват още повече мизерни панелки на 50 години и ще се свират още повече в маломерни бонбониери.
                    Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

                    Коментар


                    • Кои са най-задлъжнелите държави в света
                      http://milom.blog.bg/

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от MRP
                        Само да ти кажа, че за никой не е добре да се свалят заплати. Тогава вече ще ти се сбъдне мечтата да паднат имотите, ама ще е пир по време на чума.
                        MRP, когато изказва компетентни мнения човек трябва да е чел, трябва да е видял и общо взето да гледа по-далеч от носа си.

                        Още преди 2 години в страни като Германия, които са с ултра здрава икономика, вместо да се уволняват на хората им се намаляха заплатите както в частния така и в държавният сектор. Много от служителите преминаваха на 4-часов работен ден. Още преди 2 години бе ясно къде отиват нещата в страни като Гърция, с болна, неконкурентноспособна и ултра заборчняла икономика. Но там заплатите не се пипаха защото явно доста от отговорните фактори са мислили като теб. Ето защо там купонът продължаваше до последно... докато не дойде келнерът със сметката... Как мислиш, кой е постъпил по-разумно - Германия или Гърция?
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от MRP
                          Вчера Валя Ахчиева излъчи репортаж точно по нашия разговор. Както и да е мисля, че Румънците вдигнаха доста заплатите в бюджетния сектор след влизането си ЕС при това при по-малка инфлация. Сега приходите в бюджета падат и съответно режат заплати. Сигурно и МВФ да ги притиска. За сега сме още далече или поне се надявам да е така. Ще се види в данните за 2-ро и 3-то тримесечие. Да се надяваме, че догодина няма да сме в тяхното положение.

                          Поздрави !
                          Съгласен съм с теб.

                          Понеже имам доста контакти в Румъния, ще ти кажа, смятай го за достоверен източник, че за една и съща работа в администрацията в БГ се взема 400 евро, а в Румъния - 1500 евро. Това е за 2008 година. И говоря не са мо за държавната, а и за частната администрация, като все пак в Румъния не е толкова раздута, колкото е тук.

                          Поздрави и на теб

                          Коментар


                          • Вчера Валя Ахчиева излъчи репортаж точно по нашия разговор. Както и да е мисля, че Румънците вдигнаха доста заплатите в бюджетния сектор след влизането си ЕС при това при по-малка инфлация. Сега приходите в бюджета падат и съответно режат заплати. Сигурно и МВФ да ги притиска. За сега сме още далече или поне се надявам да е така. Ще се види в данните за 2-ро и 3-то тримесечие. Да се надяваме, че догодина няма да сме в тяхното положение.

                            Поздрави !

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от MRP
                              Първоначално изпратено от luboil
                              Първоначално изпратено от MRP
                              Първоначално изпратено от luboil
                              В Румъния всички държавни служители и работещи в държавни компании със 25% намаление на заплатите!!!

                              А у нас кога???

                              И в Румъния ще протестират
                              14 Май 2010 | 09:25 ч.

                              Заради съкращенията на разходите на 19 май в румънската столица ще има протести на държавните служители.

                              Премиерът Емил Бок заяви, че планираното съкращение на заплатите с 25% ще засегне всички служители на държавни компании.

                              Общонационална стачка на държавните служители ще има и в Испания, а Португалия обяви нови ограничения на бюджетни разходи.
                              Източник:
                              http://www.novatv.bg/bg/news/view/7533
                              Любчо ама ти май си много прост а ??? Ще ми кажеш ли за какво ти е да се свалят заплати ??? Реформи - да !!! Ама ся и заплатите ли ти пречат ???
                              В общи линии простия си ти, защото явно не знаеш колко хрантутници храниш с данъците, които плащаш. Нямам нищо против да съкратят 25% от държавните хрантутници, а на останалите да им запазят заплатите.
                              Ама ти явно не знаеш, че да се съкратят 25% от служителите е мисия невъзможна, защото явно не знаеш, че там на много места секретарката си има секретарка и ако се поразровиш из родословното дърво на една администрация ще установиш (недей да ахкаш сякаш не знаеш) колко много роднини има, пенсионери и следствени...
                              Не може да се съкрати администрацията с 25% и по простата причина, че съкращенията почват точно от служителите, които работят, а не от тези, които си въртят броеницата
                              Любчо, такива "тежки" анализи съм слушал и преди. Най-вече в автобусите и по кварталните кръчми. В общи линии си прав разбира се ама в общи. Работил съм и в администрация. Имам някаква идея от конкретна организация и проблематика. Това разбира се не ти пречи да си имаш мнение. Само да ти кажа, че за никой не е добре да се свалят заплати. Тогава вече ще ти се сбъдне мечтата да паднат имотите, ама ще е пир по време на чума.

                              Поздрави !
                              Виж сега,
                              видя ли че може да сме на едно мнение и без да се караме. Ти имаш идея за какво говоря, и аз имам идея от там откъдето и ти знаеш. Ще ти дам един пример: Идва един документ в дадена администрация и ръководителят й прави резолюция какво и кой да направи, оттам обаче този който му е разпоредено вместо да си свърши работата, понеже е някакъв начални пиши своя резолюция и т.н. Та може да се учудиш, ама съм виждал документи с по 3-4 резолюции... Комедия пълна, аз на тези междинните им викам пощальони, във всяка държавна администрация поне 50% са пощальони (говоря за тези зад бюро).

                              Ама както и да е де, притеснява ме не толкова падането на заплатите и безработицата, а изказвания като последното ти изречение:
                              Тогава вече ще ти се сбъдне мечтата да паднат имотите, ама ще е пир по време на чума.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от luboil
                                Първоначално изпратено от MRP
                                Първоначално изпратено от luboil
                                В Румъния всички държавни служители и работещи в държавни компании със 25% намаление на заплатите!!!

                                А у нас кога???

                                И в Румъния ще протестират
                                14 Май 2010 | 09:25 ч.

                                Заради съкращенията на разходите на 19 май в румънската столица ще има протести на държавните служители.

                                Премиерът Емил Бок заяви, че планираното съкращение на заплатите с 25% ще засегне всички служители на държавни компании.

                                Общонационална стачка на държавните служители ще има и в Испания, а Португалия обяви нови ограничения на бюджетни разходи.
                                Източник:
                                http://www.novatv.bg/bg/news/view/7533
                                Любчо ама ти май си много прост а ??? Ще ми кажеш ли за какво ти е да се свалят заплати ??? Реформи - да !!! Ама ся и заплатите ли ти пречат ???
                                В общи линии простия си ти, защото явно не знаеш колко хрантутници храниш с данъците, които плащаш. Нямам нищо против да съкратят 25% от държавните хрантутници, а на останалите да им запазят заплатите.
                                Ама ти явно не знаеш, че да се съкратят 25% от служителите е мисия невъзможна, защото явно не знаеш, че там на много места секретарката си има секретарка и ако се поразровиш из родословното дърво на една администрация ще установиш (недей да ахкаш сякаш не знаеш) колко много роднини има, пенсионери и следствени...
                                Не може да се съкрати администрацията с 25% и по простата причина, че съкращенията почват точно от служителите, които работят, а не от тези, които си въртят броеницата
                                Любчо, такива "тежки" анализи съм слушал и преди. Най-вече в автобусите и по кварталните кръчми. В общи линии си прав разбира се ама в общи. Работил съм и в администрация. Имам някаква идея от конкретна организация и проблематика. Това разбира се не ти пречи да си имаш мнение. Само да ти кажа, че за никой не е добре да се свалят заплати. Тогава вече ще ти се сбъдне мечтата да паднат имотите, ама ще е пир по време на чума.

                                Поздрави !

                                Коментар

                                Working...
                                X