IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
    иначе мен лично ме боли дедовия какви точно ще са регулациите на банковия сектор в бегетото - нито имам нито мисля да имам кредити.
    Аз също мисля така, а и не обичам да се бъркам в чуждите дела. Всеки сам решава какво да бъде кредитното му битие.
    Само разсъждавам от гледна точка как определени действия ще променят цените на НИ.
    Щото да знаем да купуваме ли, да продаваме или чакаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
      Преди години един наш народопсихолог въвежда израза "Под халището"!

Този израз много точно описва комбинацията от публичен страх и домашен героизъм!

За смелостта на българина само когато няма опасност! само когато няма заплаха! когато е на маса! когато е сред тълпата издигащ такива лозунги (защото един достоен, смел човек никога паднал толкова и не би направил подобно нещо)!?!?! но когато риска стане реален... лакейничеството, подлизурството, двуличието - всичко това изплува на повърхността!

Но там, под юргана, под халището, българина отново става смел - там той разкатава мамата на ЧЕЗ, че му увеличават тока, на ДКЕВР, че му увеличават газа, на Лукойл, че му расте бензина... там той разкатава мамата на политика пред който има смелост само ако е в тълпата, откъдето да издигне лозунг, но да остане НЕЗАБЕЛЕЖИМ!

Интернет се оказа идеалното халище за типове като Лупчо... където да рият дори в смъртта на хората!?

Където не се изисква смелост... където няма риск...
      Mного точно описание на българския манталитет.Право в десетката.Отлично попадение

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        бате може да се изкарат горе долу ама трябва да си скъсаш задника от бачкане познавам момче и момиче които го направиха но бяха отишли да събират пари за инвестиране и се върнаха тои с 11 тя почти с 14 - две бачкания и взаимно надъхване че им трябват кинти за да се харчи малко...

иначе масово се връщаха с $3000 -4000 някои се връшат с нищо (+ куфари с дрехи) и им остават дългове за заминаване но е взъможно да се върнеш с 11-13 хиляди
        От моите познати най-много изкара една девойка, която работеше на две места - в закусвалня на пълен работен ден, а вечер като танцьорка в бар. Тя се върна с 8К и това беше абсолютен рекорд. Масово наистина се връщат с 3-4К, и то ако са бачкапи пак на по две места и са спестявали всеки цент.
        Всъщност най-масовото беше да се върнат с нищо или с около 1000 долара, но и с лаптоп, камера, фотоапарат и един сак американски дрешки

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Докато не си на градус....
          Хванал си се за този закон за фалит/банкрут на ФЛ като удавник за сламка, май?
          Този закон е неприложим вече (това се прави преди надуване на балона), а и дори да бъде приет, то той няма да има ретроактивно действие.
          Последствията от приемане на такъв закон сега ще са доста мрачни за строителния сектор и имотите изобщо. В развитите държави, както и у нас, се прави оценка на риска при отпускането на кредит. При наличие на действащ закон за фалит на ФЛ в България, рискът по кредита ще скочи до небето. Тогава ще се случат 2 неща - банките ще вдигнат % самоучастие (няма да се учудя, ако стане 80-90%) както и ще вдигнат лихвата в началото на периода, а ще пада към края.
          Както се казва - безплатен обяд няма, няма и да има никъде по света.
          Успех.
          абсолютно съм съгласен, късно е за такива реформи.
          иначе мен лично ме боли дедовия какви точно ще са регулациите на банковия сектор в бегетото - нито имам нито мисля да имам кредити.
          питаше начев за банковата система в ЕУ и в БГ в частност - отговорих му. това е моето мнение - в беге е аборигенщина...

Коментар

Много слабо Лупчо...

Усещането е като да вдигнеш чаша със силен алкохол, а да отпиеш минерална вода... изворна при това.

По т.2 - искам да ми покажеш линк с моя псувня към "всеки, който спомене спад"!

В противен случай си оставаш празнодумец, какъвто ще се окаже, че винаги си бил...

По т.3 искам да ми покажеш линк с мое изказване, че "Който не бил купил, нямало как да сгреши и не можело да се съди за това, че който е купил е сгрешил" и разтълкуването му в контекста, че така пак не става ясно какво искаш и ти самия да кажеш с това?

Не те разбрах наистина... има някаква неяснота дори в собствената ти глава по тая точка...

Другите точки са... шума... нищо смислено да оборваш. Дори не си напипал нещата... нямаш вкус, никакъв усет към тях!

А това с "Амин" накрая е потресающо!!!

Ако излезе, че се пишеш и християнин - там така ще те разпердушиня, че сам в оледалото няма да искаш повече да се погледнеш! При това няма и дума да спомена за случая, за който вече говорих - за бургаския брокер!

Айде, да чакам ли Анатемата или... друг път?
            HХа ха ха,

много те боли душицата, личи си!

Не съм длъжен никакви доказателства да ти давам, което си говорил си го казал. Същото е и за ъпа. Не си бил казал...ама то се оказа обратното. А бе лъжливото овчарче. А щом не разбираш елементарни неща, значи още не си вкусил от реалния живот. Хе хе хе

П.П. Т'ва за бургаския брокер не знам, я раздуй малко, че ме заинтригува, к'во е станало? Или линк, ако може Виж колко съм учтив

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              Най-разпространения фалит там е по Глава 7 от закона им. По нея можеш да обявяваш фалит не по-често от веднъж на 8 години, но задълженията по всеки предишен фалит нямат давност, т.е. а си показал глава над водата и всички стари кредитори започват да ти чукат на вратата.
              Благодаря за уточнението!
              А сега представете си какво би настъпило в бегетовицата, ако се приеме подобен закон

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
                Поправете ме, ако греша, но доколкото знам, личен фалит, поне в Щатите, можеш да обявиш само един-единствен път през живота си. Направиш ли го, влизаш в черния кредитен списък и до края на живота ти никой няма да ти отпусне и един цент кредит. Така ли е наистина?
                Най-разпространения фалит там е по Глава 7 от закона им. По нея можеш да обявяваш фалит не по-често от веднъж на 8 години, но задълженията по всеки предишен фалит нямат давност, т.е. а си показал глава над водата и всички стари кредитори започват да ти чукат на вратата.

П.П. Положителното е, че не гонят родата ти до 9-то коляно.
                Last edited by anon6706; 25.06.2010, 12:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от Imotenbalon Разгледай мнение
                  Малко данни за печалбата на банките за тази година в хил.лв.

Приход от лихви 1 688 501
                  Приходи от такси и комисионни 262 402

Разход за лихви 750 220
                  Административни разходи 538 155

Разходи за Обезценка 384 297
                  -----------------------------------------------------------
                  ОБЩО ПЕЧАЛБА ИЛИ ЗАГУБА ОТ ПРОДЪЛЖАВАЩИ (НЕПРЕУСТАНОВЕНИ) ДЕЙНОСТИ ПРЕДИ ДАНЪЦИ 245 040
                  Гледам същите данни за предната година 2009

Приход от лихви 1 700 985
                  Приходи от такси и комисионни 262 964

Разход за лихви 779 240
                  Административни разходи 550 610

Разходи за Обезценка 255 575
                  -----------------------------------------------------------
                  ОБЩО ПЕЧАЛБА ИЛИ ЗАГУБА ОТ ПРОДЪЛЖАВАЩИ (НЕПРЕУСТАНОВЕНИ) ДЕЙНОСТИ ПРЕДИ ДАНЪЦИ 369 934

Какъв извод може да си направим -
                  Приходите и разходите от лихви и такси са почти същите, като миналата година.

Единствено Обезценката скача със 130 милиона, което се отразява в печалбата на банките приблизително с 130 милиона понижение.

Сега да се замислим тия вече 15 % та лоши и преструктурирани в размер на над 5 милиарда как се избиват ?

Тази година лошите и преструктурираните са 3 пъти повече от миналата година.
                  1.6 млрд. 2009, към 5.6 млрд. към май 2010

Ако имаме обезценка пропорционална на лошите кредити , то тази година обезцентите трябва да са поне 2 пъти по големи от миналата година а не само 50 % та. Според мен печалбата към края на годината би трябвало да е към 0 ..

Коментар

• Много слабо Лупчо...

Усещането е като да вдигнеш чаша със силен алкохол, а да отпиеш минерална вода... изворна при това.

По т.2 - искам да ми покажеш линк с моя псувня към "всеки, който спомене спад"!

В противен случай си оставаш празнодумец, какъвто ще се окаже, че винаги си бил...

По т.3 искам да ми покажеш линк с мое изказване, че "Който не бил купил, нямало как да сгреши и не можело да се съди за това, че който е купил е сгрешил" и разтълкуването му в контекста, че така пак не става ясно какво искаш и ти самия да кажеш с това?

Не те разбрах наистина... има някаква неяснота дори в собствената ти глава по тая точка...

Другите точки са... шума... нищо смислено да оборваш. Дори не си напипал нещата... нямаш вкус, никакъв усет към тях!

А това с "Амин" накрая е потресающо!!!

Ако излезе, че се пишеш и християнин - там така ще те разпердушиня, че сам в оледалото няма да искаш повече да се погледнеш! При това няма и дума да спомена за случая, за който вече говорих - за бургаския брокер!

Айде, да чакам ли Анатемата или... друг път?

Коментар

Еваллата!
                      Начев & сие... класическия постулат не е за 4%! Или какъвто и друг фиксиран % да е.

Класическия постулат казва %-та лоши кредити да не надвишава текущия лихвен % по кредитите!
                      Правилно ! Познат ми е този начин на гледане.
                      По-скоро се демонстрира опит за измъкване от въпроса с формално-логически средства.
                      Да ти кажа, не ме кефи !

Ама ако ти поставят въпрос в не чак толкова общ план, а се формулира:
                      Ако се изследва банковото кредитиране за един "достатъчно" дълъг период от време и на повече пазари, при съобразяване на осреднени стойности на лихвата ( ГПР) и другите условия, кое е все пак нивото (към което се тендира) на лошите, което гарантира сигурността на системата ??

Виждал съм такова, но във времената, когато у нас лошите бяха под 1 %.
                      Не ми го искай, нямам го сега !

Коментар

Интернет се оказа идеалното халище за типове като Лупчо... където да рият дори в смъртта на хората!?

Където не се изисква смелост... където няма риск...
                        Мммм дааааааа!

Типично лузърско изказване!

И понеже разни аматьори-психолози, с второ икономика се правят на анализатори и разкриват смело и свалят безстрашно пелерината на световната конспирация срещу ъпърите, та и аз да направя едно анализче на личността тип Джулиъс.

1. На първо място се въжда че такива са еднодневки. Днес ги има, после ги няма. Такива като Афтъра, Джоан и много други ъпъри. Същия е и Джулс-а, след ден-два и няма да го има. Също като Пещо лукса от немско, дето кълнеше, преди 1 година, че всички които твърдят спад в цените на НИ ще се пререгистрират. Е да, ама май Пешо лукса изчезна нещо...
                        2.Много е странна метаморфозата в някои ъпъри. Допреди 1 година си ревял ъппппп и си псувал всеки, който спомене спад, а сега дори не бил ъпър. Е то срам, срам, ама чак пък толкова да се срамуваш от миналото си...
                        3.Изказвания от рода на: "Който не бил купил, нямало как да сгреши и не можело да се съди за това, че който е купил е сгрешил". Крайно грешно и показва само, че този който го казва има жълто край устата си още. Не е вярно защото тези които не са купували на 2000 евро са взели отговорността да не купуват, та и те си носят отговорността. А за това, че някой е бил взел грешно решение или е дал грешна прогноза, ами като имаш смелостта да вземаш решения и да даваш прогнози ще имаш дупето да носиш отговорността за грешните си решения и неправилните си прогнози, а не някой друг да ти е виновен.
                        4. Типично по ъпърски - за всичко са виновни тези, които предсказваха спад, ама не и ъпърите, те са недосегаеми.
                        5.Много ги е стегнал чипика ъпърите/ревльовците, от арогантност минаха на самосъжаление и посърналост
                        6.Той пича не бил нито ъпър, нито сривльо. Те били инертни. Нека ти кажа нещо момченце: Инертни са ъпърите - ти включително, защото когато цените падаха, вие твърдяхте ъп или "плато", когато цените спрат да падат вие по инерция ще продължите надолу, а когато цените тръгнат нагоре, вие ще викате плато. А да обвиняваш някого за нещо, което е в бъдещето и какво съм щял да кажа или направя е просто признак за безсилие от твоя страна, защото щом няма какво да кажеш за настоящето или миналото, а се нахвърляш в бъдещето, значи нямаш някакви аргументи. Единствения ти аргумент е какво ще направя или кажа...
                        Амин

Коментар

• Поправете ме, ако греша, но доколкото знам, личен фалит, поне в Щатите, можеш да обявиш само един-единствен път през живота си. Направиш ли го, влизаш в черния кредитен списък и до края на живота ти никой няма да ти отпусне и един цент кредит. Така ли е наистина?

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
                            ох мамин сладък, не съм на градус йоще, та да ти отговоря както подобава
                            .....банката дава 100,000 е ама ГПО е 12%. плащаш 5г - банката е взела 50,000е вече. имота е на 50% надоле. начи банката е дала 100к и зела 100к + екстри а-ла бегето - чисто нов крепостен селянин + на селянина колата, кревата и 2те хиляди лева от баба му, скътани за погребението един ден....
                            вдяна ли разликата между БЕГЕ банка и УСА/ЕУ банка или пак ще ревеш за заплати, депозити, данъци?
                            ай, стига ти толкос
                            Докато не си на градус....
                            Хванал си се за този закон за фалит/банкрут на ФЛ като удавник за сламка, май?
                            Този закон е неприложим вече (това се прави преди надуване на балона), а и дори да бъде приет, то той няма да има ретроактивно действие.
                            Последствията от приемане на такъв закон сега ще са доста мрачни за строителния сектор и имотите изобщо. В развитите държави, както и у нас, се прави оценка на риска при отпускането на кредит. При наличие на действащ закон за фалит на ФЛ в България, рискът по кредита ще скочи до небето. Тогава ще се случат 2 неща - банките ще вдигнат % самоучастие (няма да се учудя, ако стане 80-90%) както и ще вдигнат лихвата в началото на периода, а ще пада към края.
                            Както се казва - безплатен обяд няма, няма и да има никъде по света.
                            Успех.

Коментар

• Еваллата!

7.7% договорена надбавка... Те само с надбавката ще са на печалба... юрибора дюшеш им дошъл!

Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                              Класическият постулат, че лоши кредити в рамките на около до 4 % не застрашават сигурността, е неподходящ за прилагане тук.
                              Начев & сие... класическия постулат не е за 4%! Или какъвто и друг фиксиран % да е.

Класическия постулат казва %-та лоши кредити да не надвишава текущия лихвен % по кредитите!

Коментар

• ....

джулиас така като се замисля това 4е в бгтовицата няма закон за фалит на физи4ески лица е още по зле за икономиката и недвижимите имоти защото крепостния селянин
                                не може да се освободи никога,а това зна4и
                                4е ще има по малко хар4ове които да поддържат икономиката , а парите върнати в банката никога
                                няма да излязат отново под формата на кредит

отделно сметките се ка4ват и бговеца в момента
                                разполага с толкова колкото да не пукне

единствения на4ин по който можеш да видиш и един закупен имот е да отидеш в страната където сънищата се раждат

Коментар

Working...
                                X