Първоначално изпратено от ангел петков
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от panther Разгледай мнение@hohohoo
Е все някога ще опрем дъно. Сигурно....
А ти вкарваш много екстремни сценарии. Не че са невъзможни, но за мен са малко вероятни. Има големи разлики от 96-97 и сега. А дори и тогава имаше хора които си правеха сметката че имотите са на дъноЕ, тогава и информацията беше доста по-малко от сега, не бяхме в ЕС, нямаше борд, управляващите си правеха каквото си искат, банките бяха пълен ташак.
Латвия и Румъния, донякъде и Гърция са едни добри (ако мога така да изкривя думата) примери които могат да се следват. Досега никъде няма ексцесии от сорта на нашите '96-'97. Не че е песен, ама шанса да стане толкова зле е минимален.
Тази година ще е най-зле, догодина които не е фалирал ще залеби.
абе, различно беше преди две хилядната....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнениеСтига с тая себестойност и амортизация!!! Каква амортизация-счетводна ли те интересува? 2,5% на година! По тази логика Айфеловата кула или сградите строени от арх.
Haussman не струват нищо!!! Себестойност никой няма да ти каже,като се хванеш да строиш ще разбереш.Колко трябва да струва 4-годишен автомобил на старо след като годишната му амортизационна норма е 25%- 0,01 лв.? Амортизацията на един имот има много малко значение за цената му! Там формулата е местоположение х местоположение х местоположение = ?
нервите вече не издържат, а?
Пич, ами нали аз точно това говоря бе?
Нали говоря от много време, че клишето "себестойност" няма смисъл!
Ама няма кой да чете, нали? И като си ревнал за тази амортизация, що не вземеш да си купиш една къща в село Анонимно, на 3003 евро квадрата, на 150 години, без канал, щото няма амортизация!!!
Аман от тъпаци...
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеНапълно съм съгласен с това мнение.
Само да добавя, че това клише, че цените не могат да паднат под себестойност беше използвано многократно от ъпчетата за да манипулират балъците.
Обаче няма никъде дадена дефиниция какво е себестойност. Аз веднъж питах ревльовците каква е себестойността на едно жилище строено през 1990г. и продавано през 2010г. Отговор нямаше, защото себестойността на строителството през 1990г. минус амортизацията ще даде цифра, която ще накара ъпърите да се накензат...
Haussman не струват нищо!!! Себестойност никой няма да ти каже,като се хванеш да строиш ще разбереш.Колко трябва да струва 4-годишен автомобил на старо след като годишната му амортизационна норма е 25%- 0,01 лв.? Амортизацията на един имот има много малко значение за цената му! Там формулата е местоположение х местоположение х местоположение = ?
Коментар
-
@hohohoo
Е все някога ще опрем дъно. Сигурно....
А ти вкарваш много екстремни сценарии. Не че са невъзможни, но за мен са малко вероятни. Има големи разлики от 96-97 и сега. А дори и тогава имаше хора които си правеха сметката че имотите са на дъноЕ, тогава и информацията беше доста по-малко от сега, не бяхме в ЕС, нямаше борд, управляващите си правеха каквото си искат, банките бяха пълен ташак.
Латвия и Румъния, донякъде и Гърция са едни добри (ако мога така да изкривя думата) примери които могат да се следват. Досега никъде няма ексцесии от сорта на нашите '96-'97. Не че е песен, ама шанса да стане толкова зле е минимален.
Тази година ще е най-зле, догодина които не е фалирал ще залеби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнениефорумния гуру просто гледа СЕГАШНОТО си положение и твърди че цени 200-3003/м2 ще са му супер или пък че нямало къде толкова да пада...
тез цифри 200-3003евра отде ги измисли?Много голям маржа бре
То ясно, че е печатна грешка, ама на ревльовците им потекоха лигите като видяха цени от 3003 евро/м2
Буха ха ха
П.П. Да не си направил умишлено грешката да се позабавляваме, а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЗнам ли ? Пари няма , какво ще стане.
Като няма пари - цените на всичко което не е първа необходимост ще падат. Ако не падат цените (примерно при монопол) ще пада търсенето/оборотите, евентуално ще се качва задлъжнялостта. Някои фирми ще фалират, някои хора ще си изгубят обезпеченията. За банките - или добро или нищо, че ако тръгнем натам - голям пожар може да стане. Засега са на печалба, за тази година някои може и да са около нулата, че и отдолу. Никой не е казал, че банките винаги трябва да са на печалба. И една година на загуба не е фатална.
Инвестицията в имоти не е безрискова, противно на това което някои малоумници са писали по-рано във форума и из интернет.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВисоките лихви откъде ще дойдат според теб , парите за изплащане на тези лихви имам впредвид. То е ясно , че нещо ще стане и не нещо а какво ще стане е долу горе ясно.
за справка виж проблемните кредити са стигнали 15%
на запад при 2% лоши кредити банката я пиши пред фалит
такава наглост като в бг няма никъде по света
хем убиват икономиката с погрешна монетарна и фискална политика
хората изнемогват с тези високи лихви
хем вдигат сметките до бесъзнание и
стимулират безработица
а в същото време искат да излъжат хората да купуват та да могат да излизат от насраните си инвестиции
пари няма ве4е
има само колкото да се оцелее
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеВисоките лихви откъде ще дойдат според теб , парите за изплащане на тези лихви имам впредвид. То е ясно , че нещо ще стане и не нещо а какво ще стане е долу горе ясно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от panther Разгледай мнениеНе мисля че това може да стане. Освен ако имаш предвид покупателната способност, но дори и за това вероятността е много малка.
Аз лични смятам, че ще има задържане на заплатите и засега данните от последните месеци показават точно това (съвсем бавен растеж).
От друга страна ако имаме предвид ситуацията с безработицата, е много неприятно по отношение на доходите, от там, обороти и печалби на фирмите и т.н. и т.н. та не знам. Ще видим.
а ина4е като стойност може и да не се върнат заплатите от преди защото много ги натискат суровините нагоре заради дефлацията
а специално в бгтовицата виж какво става с газта
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЗа ревльовците/ъпчетата да уточня, че така чаканото дъно на имотЯта няма да е ден или два. Няма да е месец или два. Ще бъде поне година-две. Тъй че да мяукате как някой щял да цели дъното и т.н. с подмисълта че ще го изтърве, та юруш на имотята сега да не се изтърве дъното...
бла бла бла...който иска ще купи на дъното, няма да го изтърве, не се безпокойте
1998 - 2002 някой да не търсеше да лови дъно? като бяха по 15-20к$ средно да нямаше бой пред агенциите, араби/руснаци/англичани да не се изливаха на аерогара софиа с чувалите с кеш?
форумния гуру просто гледа СЕГАШНОТО си положение и твърди че цени 200-3003/м2 ще са му супер или пък че нямало къде толкова да пада... ама ха да видим кат стане пак осерацията като преди с 25-30% безработица глад и мизерия, кога старшината от военние склад и касиерката в данъчното станат средна класа и повод за завиждане заради ПОСТОЯННАТА заплата, кога дойде някой готин банк рън, тогава ша ва видя как ши ловите дъна... то затва е дъно - щот никой не го вълнува вече състоянието на НИ като му куркат червата....
то дано да не става така де...
ама който си мисли че ши тръгне да пазарува на дъно... нема да стане, ако дойде зверсокото дъно темата ше се преименува "Америка или Канада е по добре за Х-членно семейство"....
и в тая светлина - който ся отвори агенция за транспортни услуги (багаж/покъщнина) и самолетни билети ше жъне един ден
Коментар
-
Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение... сега като средната заплата стане на нива от преди 10 години ще видиме за каква инфлация говорим
Аз лични смятам, че ще има задържане на заплатите и засега данните от последните месеци показават точно това (съвсем бавен растеж).
От друга страна ако имаме предвид ситуацията с безработицата, е много неприятно по отношение на доходите, от там, обороти и печалби на фирмите и т.н. и т.н. та не знам. Ще видим.
Коментар
Коментар