IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ....

искам да каже не 4е хората тук са много умни,
    а 4е някои други от години говорят за това което
    ще стане тук, а това одавна запо4на да става
    и ве4е и най-тъпите се усетиха

ремонти пробвай в бгмама например, там ще
    си доста по продуктивен
    на женското същество тва му е основната функция да иска без да мисли

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
      хах, кво да го отчайва - то колко хора му писаха на тоа ремонтиращия че са му супер високи цените ама нъцки - не вдява. и клиентите му бягали като му видят офертата ама нъцки - пак не вдява "кризата" му била виновна
      на такива хора кризата им е в главите - като не можеш да си направиш сметката и да си оптимизираш разходите ше фалираш, пък после оправдавай се с кризи/мризи... аз в последните 2 години колко такива преебани от "кризата" видях... а най-тъпото е че тея дето сега ше глътнат вода няма даже да придобият необходимия опит за напред и няма да си направят верните изводи шо са фалирали - нали всички са били супер, ама хората били виновни че било криза и не купували... колко рев и сополи ше напояват родната земля в близките години бедна ви е фантазията...
      както се сещаш той не е тука защото му дреме какво мислиме ние за цените му
      уж се допитва до нас за разни неща, но всъщност целта му е просто да стане по популярен което е напълно естествено
      не виждаш ли 4е нямат работа

идеята му да се мушне във финансов форум
      е добра - предполага се 4е хората тук не са от най бедните
      проблема е 4е по4ти вси4ки от тях са ве4е ориентирани как вървят нещата с бгикономиката и цените

Коментар

• Първоначално изпратено от bgremonti Разгледай мнение

Не е така! Ако цените се свалят драстично, работа ще има, но печалба - йок!
        Направил си хубав сайт и жалко че няма клиенти. За печалбата не си прав. Ако искаш да останеш в България и още имаш желание да бъдеш предприемач, опитай да работиш без печалба, или на много ниска печалба. Звучи глупаво, но кризата ше мине. След 1, 2 или 3 години. След това ще си от малкото които са останали и ще си избиеш загубите.

Опитай също да предлаш услуги които са важни. Сам си забелязал че те търсят за отпушване на канали. Просто няма как да не го направят. Същото ще е с течащи покриви. Опитай се да станеш най евтиния и най добрия в тези ниши. Топлоизолации ако можеш да убедиш клиентите че ще спетят в дългосрочен план. Тая зима с парното ще бъде голямо дърво. Ако хората наистина нямат пари ще престанат да плащат, което ще доведе до спирането на парно в много блокове. Виж дали не можеш да прекарваш газ и да слагаш газови инсталации. Там седят обаче големи мутри като Сашо Дончев и може да те бият през пръстите.

За чужбина си прав. Трудно ще бъде, освен ако не се спазариш като подизпълнител, но тогава ще ти вземат част от печалбата, и трябва да се разбереш с работниците си дали искат да работят зад граница.

Пожелавам ти Успех. Имай предвид че кризата в България може да бъде дълга. Най неотложният ни проблем е срастването на организираната престъпност с властта. Това автоматично поставя такива като тебе "честни капиталисти" в неравностойно положение. Не виждам признаци за скорошно оправяне.

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
          мухахаха
          аз вече имам бивши приятели дет ни щат да ма видят от яд че ни ма послушаха хем им давах личен пример с продажбите
          хехе
          кофти е да пропуснеш пе4алби ама 100 пъти
          по жестоко е да знаеш 4е са ти били под носа
          и си могъл да ги вземеш но не си го направил
          такава постъпка може да те накара да се по4увстваш много неща едновременно но преди вси4ко - тъп

при това тези на които го казах са много големи материалисти

смятай
          Last edited by zloblivi_podritvaniq; 20.07.2010, 12:27.

Коментар

• Криза има само в съзнанието на хората. В момента,нещата се връшат в нормалното си русло,т.е. цените стават нормални. До сега всичко се вдигаше,хората имаха пари от кредити и живееха за сметка на бъдещето си. В един момент, се оказ,че бъдещето не е по-светло от настоящето. Стана ясно че заплатите няма да растат,както до сега,а ще се запазят. В резултат на това,хората спряха да вземат кредити, пирамидата НИ рухна и всеки почна да намалява разходите.
            Последва намаляло потребление,вече не се купуват боклуци и тези които продават каквото и да е фалираха. От там,повече безработни,няма пари,приходите отиват само за вече взетите кредити и спиралата са завърта.
            Преди две години,търсих марков химикал за подарък.Е,не монбат,ама около 100лв. за мен една маркова стока говори със външният си вид,не е нужно да се взираш в марката. Намерих след 4 часа търсене в падаръчните магазини в центъра на Варна. Над 80% от стоките в тези магазини,бяха ЕДНАКВИ. Страшен бизнес,една и съща,не толкова нужна стока се продава на 10 места.
            В момента от тези магазини останаха 2, единият е този със различната стока. Така че просто нещата стават нормални,както трябва да бъдат. Не може да имаш печалба от 300% за всеки артикул и да се жалваш че хората не купуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
              трейдър сега ще ти дам един пример

преди 2 години казвах на мои приятели да продават имотите защото след 2 години ще са богати с тези пари а НИ нищо няма да струват
              мухахаха
              аз вече имам бивши приятели дет ни щат да ма видят от яд че ни ма послушаха хем им давах личен пример с продажбите

Коментар

• хах, кво да го отчайва - то колко хора му писаха на тоа ремонтиращия че са му супер високи цените ама нъцки - не вдява. и клиентите му бягали като му видят офертата ама нъцки - пак не вдява "кризата" му била виновна
                на такива хора кризата им е в главите - като не можеш да си направиш сметката и да си оптимизираш разходите ше фалираш, пък после оправдавай се с кризи/мризи... аз в последните 2 години колко такива преебани от "кризата" видях... а най-тъпото е че тея дето сега ше глътнат вода няма даже да придобият необходимия опит за напред и няма да си направят верните изводи шо са фалирали - нали всички са били супер, ама хората били виновни че било криза и не купували... колко рев и сополи ше напояват родната земля в близките години бедна ви е фантазията...

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                  сега разбираш ли защо в бг дребния а и не само дребния бизнес ще умре
                  основните разходи - храна,сметки, бензин, цигари и т.н. са високиа,а вси4ко останало пада рязко защото не се търси- не остана пара за него
                  Тук разбирам и съм напълно съгласен с това!

другия момент е 4е бгбизнесмена се мисли за много хитър от една страна използва кризата като обравдание да намалява заплати...
                  Тук не съм съгласен що се отнася поне до мен! За повече от година 3 пъти коригирах цените в посока надолу! Средно в проценти при различните пера намалението е около 30%. При това положение няма как да се държат и заплатите на предишните нива! Не мога да си позволя да държа заплати от миналата година, когато в настоящата съм свалил цените до крайния клиент! Винаги съм държал хората на които плащам да са доволни, за да може да работят спокойно и да дават добра продукция!
                  Предполагам, че има и случай на предприятия, които не намаляват пазарната стойност на продукцията си, но пък с удоволствие намаляват заплатите на персонала си, че дори въвеждат и съкращения за по достоверно!

...от друга страна оба4е казва 4е кризата е измислена защото определен кръг от хора имали полза от това - това не са само твои думи, по4ти вси4ки говорят така
                  Така иили иначе трудно ще разберем отговора на този въпрос.

...и се полу4ава типи4ната грешка на аматъора
                  държи цените до последно вследствие на празни надежди и лакомия и после фалира
                  Това по-скоро са общи приказки по които дискусията може да продължи дълго...

оба4е да ти кажа 4естно ти и да свалиш цените няма да има ефект, твърде късно си
                  се сетил
                  Не е така! Ако цените се свалят драстично, работа ще има, но печалба - йок!

ако ги свалиш малко тва нищо няма да промени ако ги свалиш прекалено много
                  тогава може и да има ефект ама ще имаш
                  само за хлеб и баница
                  Това и отговорих на горния абзац. За съжаление тук също си прав до болка.
                  Истината е някъде между написаното в поста, но е трудно да достигнем до нея!
                  bgremonti.com

Коментар

• zloblivi_podritvaniq

Щом казваш.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• ....

трейдър сега ще ти дам един пример

преди 2 години казвах на мои приятели да продават имотите защото след 2 години ще са богати с тези пари а НИ нищо няма да струват ве4е
                      оба4е защо го направих това?
                      защото искам да просперират ли?
                      хи4 не ми дреме дали ще просперират даже напротив
                      казах им го защото знам 4е няма да ме послушат и после ще се изядат от мъка
                      и за да се застраховам, тона ми беше такъв
                      сякаш ги поу4авам с цел да ги издразня максимално ,4е да не вземе верно да ме послушат

и какво стана - 2 месеца по късно щом се заговори в сащ за криза и моментално вси4ки
                      като луди трагнаха да продават, оба4е твърде късно - пазара в бг замръзна изведнъж

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        А ти отчайваш него и така се забавляваш ! Разбрах.
                        аз него не мога да го от4ям защото той нищо
                        не разбира от политика икономика пазарни отношения психология и т.н.
                        той ще си се надява та каквото ще да става
                        защото 4овек така е устроен 4е не вярва докато не види
                        и то4но това е при4ината една малка 4аст от хората да са свръхбодати а вси4ко останало - сме прошляци
                        Last edited by zloblivi_podritvaniq; 20.07.2010, 12:11.

Коментар

• ....

сега помисли колко весело става
                          в медиите говорят за кризата, но като 4е ще свърши всеки момент
                          и хората действително това 4акат и на това се надяват
                          и всеки държи цените та да не се мине щото всеки момент икономиката ще се изстреля нагоре

разбираш ли как само с прикаски ще .бат майката на вси4ко

тия с вкараните пари в недвижими имоти ще го издухат най-жестоко

Коментар

• zloblivi_podritvaniq

А ти отчайваш него и така се забавляваш ! Разбрах.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Много си отчаян , почвал ли си някаква работа сам и ти да осигуряваш работа на други ?
                              изобщо не съм от4аян
                              много ми е забавно даже

Коментар

• zloblivi_podritvaniq

Много си отчаян , почвал ли си някаква работа сам и ти да осигуряваш работа на други ?
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X